(Nyheter 2002)

Nyheter
2003

030101
Troll har firat nyår med sin lillasyster "Humlan" som varit här på besök. Nu vill vi passa på att önska alla vänner och bekanta en god fortsättning och vi hoppas att ni får ett gott, framgångsrikt 2003!!

030124-26
Troll har haft en helmysig helg. Yo-Yo med familj har hälsat på och trots att vädret inte var vad man kunde önska har de kunnat leka och gosa hela helgen. Så nu väntar vi på löp så att våran favoritkille får hälsa på oss igen!!

030208
Idag har vi varit på årsmöte på Borlänge Brukshundklubb. Troll vann priset som BÄSTA UTSTÄLLNINGSHUND 2002!!!

030215
Idag gratulerar vi Yo-Yo och Fredrik till godkänt anlagsprov för bevakning.. Lycka till med "kursandet" så ser vi fram emot den dag när han kan titulera sig Tjänstehund!!!

030311
Även små nyheter är ju nyheter....Troll blev 8:a årets allroundbriard och 24:a årets bruksbriard. Vi är även stolta att vi hjälpt till att dra ihop priset Årets Bruksuppfödare åt Troll´s "mormor" Ingela Bergqvist. STORT GRATTIS INGELA!!

030401
Min dator har haft mask och varit hos doktorn så jag har varit "bortkopplad" från omvärlden en vecka. Under tiden så har Gizmo flyttat till Johannas gammelfarmor för att vara sällskap åt henne. Om han trivs blir han kvar annars får han komma hem igen. Jag har varit på föreläsning om "miljöns inverkan och uppfödarens betydelse för valpens utveckling". Föreläsare var Kerstin Malm- fil doktor i hundetologi. Det var en riktigt intressant föreläsning, synd bara att inte flera tar chansen att gå när det kommer en så bra föreläsare. I övrigt väntar vi på löp fortfarande.....

030406
Den här helgen har Tudor hälsat på hos oss då hans husse varit borta och tagit roadracinglicens. Den här gången tyckte han att Troll var ganska sexig ......

030421
Så är då Påsken över för den här gången. Vi har haft besök av "mormor" Ingela och Hilding. De hade sina 3 Briard-brudar med sig; Elsa och Nicky och så lilla Alice, Trolls lillasyster. Tyvärr blev inte lördagen så aktiv som vi planerat pga. vissa självförvållade omständigheter.
Men vi har i alla fall haft trevligt!!!

030505
Hemkommen från Åbo och hockey-VM. Puh! Jobbigt men VÄLDIGT kul. Troll har tillbringat sin helg hos Marie, Magnus och Humlan i Kil. Legat i soffan och ätit krämbullar och praliner med Magnus. Ett liv passande en "fransk madame"!! STOOORT tack till dessa för hundpigan.

030513
Så har då äntligen Troll börjat löpa!!!!

030518
Idag kom Troll´s kille YoYo på besök. Han kommer att stanna här tills det är "parat och klart".

030528-29-30
Idag är Troll parad med YoYo. Efter en veckas "rendez vouz" beslutade de sig att komma till skott!!!

030531
AfBd´s specialutställning, det gick väl sådär. Vi lämnade YoYo i Alingsås, tack för god mat, logi och framför allt för förtroendet att få låna "Kungen" i 2 veckor.

030619
Vi önskar alla en skön midsommar! Här i Gagnef väntar Troll otåligt på att hennes äkta hälft YoYo ska komma. Ultraljud kommer att göras efter midsommaren.

030626
Nu är det konstaterat, familjen "YoYo Jonson" väntar tillökning i juli. Trolls ultraljud visade på valpar!! Midsommaren här i Dalarna var blöt men mycket trevlig med gott sällskap och god mat & dryck. Tack Fredrik och Ann-Sofie för att ni ville fira midsommaren med oss.

030702
Här i Gagnef är allt sig likt. Förutom att Troll börjar på att bli lite rund om magen. Hon har precis gått 5 veckor idag. Hon är också sugen på allt snask, Johanna och hon har blivit väldiga kompisar nu och Troll går en godisletarrunda i Johannas rum varje morgon. Hon vet ju var hon ska leta ;-) Hundfodret är inte lika viktigt om det inte blandas med "något gott" vill säga. Antar att jag kommer att få problem med att lära henne av med alla "olater" som hon lägger sig till med nu.

030728
Nu har Troll äntligen fått sina valpar!! Ett litet rövarband på 10 st morska individer. Troll mår efter omständigheterna bra, men igår natt var vi till Strömsholm för hon fick väldigt hög feber. Efter dropp och vätskepåfyllning på valparna (extra säkerhetsåtgärd) röntgades hon för att kolla att det inte fanns någon valp kvar, det var det som väl var inte. Idag mår hon åter bra och alla valparna är vid god vigör. Veterinären tyckte att det var ena livliga krabater. Tack till Fredrik och Ann-Sofie för "valpmorskebackup" och stöd. Ni är OBETALBARA!!!

030810
Idag är valparna 2 veckor och det är ett litet rövarband som växer och frodas. Undra vad Bush skulle säga om han visste att Al Qaida ligan finns i en himmelsblå valplåda i Gröntuv, Gagnef!?! Det var inte lika "lätt" att fota dem idag. De ville absolut  INTE vara stilla så jag fick hålla dem istället. Bättre lycka nästa gång.....

030817
Valparna växer så det knakar!! Trodde  att det skulle vara lättare att fota valparna då dom blev större men så var det INTE!!! De har verkligen en egen vilja och den viljan inkluderar inte "mannekängjobb" ;-)) De har nu växt ur valplådan och börjar smaka riktig mat. Deras bordsskick gör ingen glad, de äter som grisar....

030822
SENASTE NYTT!!!! Idag har Al Qaida-ligan brutit sig genom barrikaderna. När jag vaknade i morse var hela hallen full i lekande valpar!! De senaste dagarnas små smakprov på "utelivet" gav tydligen mersmak så nu blir det till att sätta upp högre och starkare hinder. Som sagt var påhittiga små rackare!!!

030824
Nu har valparna blivit 4 veckor. Fototagningen gick något bättre idag ialla fall på en del av dom. Med förhoppningar om att det blir ännu lättare nästa söndag! Petra, Richard och lilla Moa var här och hälsade på sin Troja idag. I går var valparna ute för första gången och det tyckte dom var jätte mysigt. Grattis till Trolls lillasyster Humlan & hennes ägare Marie till eran uppflyttning ur appellklass idag. Det visste vi väl!!!

030831
Den här helgen har "farmor & farfar" varit här och sett till sina barnbarn. Tror nog att de var nöjda med vad de såg. En som däremot inte var nöjd var pappa Yo-Yo. Han hade nog inte räknat med att hans ömma stunder med sin älskade Troll skulle resultera i en sådan rövarliga... och många var de också, anföll från alla håll!!!!!! FY!!! Trots alla dessa äckliga småkryp ville han ändå inte lämna Troll när det var dags att åka. Familjen Nyqvist varit här och sett ut sin valp. Vi har tagit 5 veckors-foton på valparna och har nu lagt ned ambitionen med "snygga" bilder på valparna. Inställningen numera är "Det duger!!" Så enkelt livet kan vara....

030907
Den här helgen har vi haft besök av (gammel)-mormor Ingela & Hilding. Skönt att valparna blev godkända av gammelmormors kritiska ögon!! Tog ett par timmars "semester" och följde med till Sandviken och tittade på utställningen där. Valparna har idag tränat på att åka bil. Visserligen har de ju åkt bil som nyfödda men det har de nog inget minne av. Premiärturen gick ialla fall bra. Numera bor de inte alls i valprummet utan förfogar över hela huset. Prova själva att stänga in Al-Qaida så får ni höra hur det låter!!!! I sådant väsen kan ingen sova!!!! Så av rent egoistiska skäl har jag släppt fångarna loss. nya foton är tagna med samma inställning och resultat som förra veckan. Tänkte försöka att ta huvudbilder senare i veckan.

030910
Nu har jag tagit bilder på valparnas huvud. Efter denna procedur kan jag bara konstatera att fotomodeller tänker dessa valpar inte bli. De som sitter så snällt i knä annars fick plötsligt för sig att det var något som de absolut inte hade tid med!!!! Judo-Kicki och Marie var på besök i måndags och fick sina hälsenor tuggade.

030912
Eftersom det verkar som en del valpar blir kvar här längre än 8 veckor har jag gett dom "tillsvidare-smeknamn". Det känns inte längre rätt att kalla dom "höger", "vänster" osv. Idag har dom blivit badade och fönade. Den behandlingen tog dom med ro.

030914
Idag är valparna 7 veckor och vi har gjort ett valptest. Spännande att se deras reaktioner i de olika momenten. Vi har tagit nya bilder och det gick över förväntan idag. "Mirakelmedlet" för lyckade foton heter OST!! Dom är verkligen ett skönt gäng nu!! Glada, busiga och fulla av upptåg.

030921
I helgen har två av valparna flyttat. Något tårfyllda farväl... Nike (Son of a Gun) vår "förstfödda" och Troja ( Senza Una Donna), lycka till i era nya hem, mormor kommer att sakna er!! Java ( Starlight) flyttar till Luleå på onsdag och Princess ( Sunday Girl) ska stanna här. Det finns fortfarande två trevliga, snygga svarta hanar kvar här till rätt hem.

030928
I onsdags flyttade Java till Luleå. För att göra en lång historia kort utfärdar jag härmed en varning : ANLITA ALDRIG JET PACK!! Alla valparna verkar må bra i sina nya hem. Troja livar upp tillvaron för Petra och Richard i Skövde, Nike testar gränser hos familjen Nyqvist i Torsby och Java mår gott i Gammelstad. De valpar som är kvar tränar på rumsrenhet. Idag var de i storskogen på promenad med sin stolta mamma. I övrigt håller Princess ordning på pojkarna, Spot har hela veckan övat på att bära runt på metallapporten, Fight missar inte ett tillfälle att ge de andra pojkarna (Princess vågar han sig inte på) däng, Fonzie är bara HAPPY, HAPPY!!!

031005
Den här helgen har Spot flyttat och bytt namn till Zorro. Han ska bo hos familjen Hellström-  Johansson i Sjömarken. Vi önskar honom lycka till!! Fight  har  fått ett hem hos Susanne i Torsby. De rapporter vi får från de andra "utflugna" är enbart positiva och det glädjer oss. Det känns så bra att alla trivs med sina valpar!! Nike har varit på Torsby brukshundklubb och charmat alla!! Sådana rapporter gör "mormor stolt!!!! Princess är fortfarande den som styr och Fonzie är kärvänligast av alla. Han tittar på en som om "du måste älska mig, mormor" och vad gör man...??? Man SMÄLTER!!!!

031013
Veckan som har gått har Princess och Fonzie börjat sin "spårutbildning". Otroligt hur fort de fattar vad det är frågan om! Jag hoppas att vi hinner befästa spåret lite grann ialla fall innan snön kommer. Vinter är väl inte min favoritårstid precis.... Nu får vi göra uppehåll i spårträningen en vecka för nu är det den där veckan då alla älgar (och små valpar) lever farligt i skogen. Övrig tid för valparna går åt till att sova, äta och leka med mamma Troll som är en riktig lektant. Inte en möbel står säker när de får sina ryck här inne. Jag hoppas att Fonzie får ett eget hem snart. Jag börjar fästa mig för mycket vid honom för att det ska vara riktigt bra... Han är en så helmysig hane, så lik sin pappa!!! Han förtjänar att få någons 100%:iga uppmärksamhet.

031021
Nu har snön kommit!! Två månader för tidigt tycker jag. "Bebisarna" har fått sina sprutor idag. Under veckan som gått har de lärt sig "sitt" och nu har vi börjat med "ligg". De är lika kontaktsökande och lättlärda som sin mamma. Jätteroligt att hon lämnat de anlagen vidare :-))

031102
Här händer det inte mycket just nu....Valparna fortsätter sin dagliga "träning". den här helgen drabbades vi av ett riktigt busväder och vi kan konstatera att Princess lever upp till sitt namn; hon vill INTE rasta ute när det är blött och kallt!! Så åtskilliga minuter har spenderats på åkern medan jag har frusit och väntat på att hon skulle behaga sätta ner alla fyra och göra ifrån sig. DÅ var hon BILLIG kan man lugnt säga!!! Fonzie däremot fattade att det gällde att göra "sitt" fort som fasen för då fick man gå in igen, smart kille! De rapporter jag fått är fortsatt positiva från våra valpköpare. Vi ser fram emot helgen 14-16/11, då ska vi ner till Alingsås och träffa pappa Yo-Yo med familj. Ska också hinna med att träffa Troja och Zorro på den vändan och det ska bli så roligt att se dom igen.

031116
Den här helgen spenderade vi i Alingsås hos pappa Yo-Yo med familj. Lika trevligt som vanligt!! Men Yo-Yo tyckte nog att Troll kunde skaffat barnvakt ;-) Vi hälsade också på hos Troja och hos Zorro. De var väldigt fina!  Glada och positiva valpar. Roligt att se dom igen och att de mådde så bra. Tack till Familjen Yo-Yo Jonsson för god mat & dryck samt logi. Tack även till Troja och Zorros familjer för att vi fick "våldgästa".

031121-23
Den här helgen har vi varit i Värmland och våldgästat. Tack Ingela & Hilding för god mat, dryck samt husrum. Tack Ingela R. för "nytt hår". Vi har även hälsat på Nike och Fight som utvecklats bra och är glada, trevliga valpar. Det ska bli roligt att följa dem i framtiden!!! Nu är det bara Java som vi inte träffat sedan hon lämnade oss. Men vi hoppas att det kan bli möjligt så småningom, hon bor ju en "bit bort". På lördagen var vi till Hamar och ställde ut på Norsk Vinnare. Troll gjorde comeback i utställningsringen efter sin valpkull. Som vanligt tyckte hon att det var JÄTTEKUL!!! Puh, hon kanske lugnar sig tills det är dax för veteranklass....Hon blev 2:a i VK med CK och 4:a bästa tik. Nikes "lillmatte" Michaela var med och beskådade sin första utställning, hoppas att du inte blev avskräckt!!! Väl hemma igen var det bara att sätta igång att skotta snö för nu har vintern bestämt sig för att komma till Dalarna.

031202
Sist "skrek" jag om att snön kommit men ack vad jag bedrog mig!! Nu är det åter mörkt och trist.....om det finns något värre än vinter så är det en vinter utan snö. Har tagit nya kort på barnen och kan konstatera att de är så fula som valpar i den åldern kan vara. Högbenta dragsters ser de ut som ;-)).

031213
Stora Stockholm, Nordisk Vinnare. Domare:Ole Staunstjaer. Troll blev 4:a i championklass med CK. Det är jag jättenöjd med med tanke på att det bara är 4 månader sedan hon hade sina valpar. Tack Kicki "Judo" Hassellund för den eminenta handlingen!! Hemresan gick trögt i snöoväder men nu är vi hemma igen fattigare och prylrikare ;-)), som vanligt när man varit på mässan.

031228
De hemmaboende Goblinbarnen gjorde idag sin utställningsdebut. Det skedde i Köping och domare var Rose-Marie Emery. De fick båda HP och Fonzie skrällde med att bli BIR-valp. Han var en dröm att visa, tänk om hans mamma var lika lättvisad. Hon tror ju att det är samma hastighet i ringen som på Monzabanan!!;-)