Ny kull Biewer planeras 2023

Nästa kull Briard planeras 2024

Så här beskriver SKK Biewer Terrier:

Storlek och utseende
Mankhöjden är 18--28 cm och vikten mellan 1,8—3,6 kg. Hunden ska ge ett elegant intryck med en unik färg och, med en för rasen, typisk huvudtofs. Färgerna är olika varianter av svart och tantecken samt brun och vit.
Egenskaper / Mentalitet
Det är en liten hund med mycket energi och gillar att bli aktiverad. Den är mycket lojal med sin familj men kan bli reserverad mot främlingar.
Hälsa
Antalet registrerade individer i Sverige är få och man kan därför inte med säkerhet bedöma rasens hälsotillstånd.
Pälsvård
Rasen har lång och mjuk päls, helt utan underull. Pälsen är krävande och måste borstas igenom minst varannan dag. Ett bad kan behövas varannan till var tredje vecka, oftare vid behov och om hunden har lång päls. Många klipper hundens päls kort. Det bör inte göras om den ska på utställning.
Användningsområde
Rasen är framförallt en sällskapshund, och är lättlärd men kan vara lite envis
Historik
Hundrasen utvecklades i Tyskland med start på 1970-talet. Det finns troligtvis ett nära släktskap med yorkshireterriern, men raserna är idag helt åtskilda.
Övrigt
Den första individen registrerades 2018 i Sverige. Rasen är erkänd i de nordiska länderna och får där tävla i olika hundsporter samt delta på utställningar. Rasen är inte erkänd av FCI, den internationella sammanslutningen av kennelklubbar.
NÄR DU KÖPER DIN BIEWER-VALP PÅ KENNEL GOBLINWALLEY:
När du köper din valp är den vaccinerad, avmaskad, ID-märkt, veterinärbesiktad, registrerad hos SKK samt valpkullsförsäkrad. Valparna växer upp inne hos oss och de har hela huset att vara i när upptäckarlusten tar dom så långt. De är alltså vana vid alla sorters ljud som förkommer i ett hem. Vi tillbringar mycket tid med valparna. Valparna får upptäcka livet i lugn och ro allt efter deras mognadsgrad. De får när tiden är mogen umgås med våra övriga hundar i flocken.
EFTER DU KÖPT DIN VALP PÅ KENNEL GOBLINWALLEY:
"Ansvar efter leverans" är ett av våra motton. Detta innebär att om du inte vill ha kontakt med din uppfödare efter du hämtat din valp så är mina rekommendationer att du bör vända dig till en annan uppfödare. Ett annat motto är att satsa på "kvalitet framför kvantitet". Vi vill ha ett nära samarbete med våra valpköpare därför har vi inte fler kullar än att vi kan stötta varje valpköpare. Vi hoppas och tror på en ömsesidig kontakt. Vi anordnar varje år ett Kennelläger som är mycket populärt och uppskattat bland våra valpköpare. På lägret koras också ÅRETS GOBLINMÄSTARE . Dessutom kan du alltid nå oss om och när det skulle uppstå något du undrar över.
Vill du också bli en av vårat gäng härliga valpköpare?
Kontakta oss!
070-387 68 86
goblinwalley@hotmail.com
 
BRIARD
NÄR DU KÖPER DIN BRIARD-VALP PÅ KENNEL GOBLINWALLEY:
När du köper din valp är den vaccinerad, avmaskad, ID-märkt, veterinärbesiktad, registrerad hos SKK samt valpkullsförsäkrad. Kullarna uppfyller självklart Svenska Briardklubbens rekommendationer men hänvisas inte då jag valt att inte längre vara medlem i klubben. Valparna växer upp inne hos oss och de har hela huset att vara i när upptäckarlusten tar dom så långt. De är alltså vana vid alla sorters ljud som förkommer i ett hem. Vi tillbringar mycket tid med valparna. Valparna får upptäcka livet i lugn och ro allt efter deras mognadsgrad. De får när tiden är mogen umgås med våra övriga hundar i flocken.
EFTER DU KÖPT DIN VALP PÅ KENNEL GOBLINWALLEY:
"Ansvar efter leverans" är ett av våra motton. Detta innebär att om du inte vill ha kontakt med din uppfödare efter du hämtat din valp så är mina rekommendationer att du bör vända dig till en annan uppfödare. Ett annat motto är att satsa på "kvalitet framför kvantitet". Vi vill ha ett nära samarbete med våra valpköpare därför har vi inte fler kullar än att vi kan stötta varje valpköpare. Vi hoppas och tror på en ömsesidig kontakt. Vi anordnar varje år ett Kennelläger som är mycket populärt och uppskattat bland våra valpköpare. Till kennellägret hyr vi in mycket kompetenta hundtränare. På lägret koras också ÅRETS GOBLINMÄSTARE . Vi hjälper också till att anordna träningshelger när valpköparna önskar. Vi anordnar MH och Korningar för våra "valpar"! Dessutom kan du alltid nå oss om och när det skulle uppstå något du undrar över.
Vill du också bli en av vårat gäng härliga valpköpare?
Kontakta oss!
070-387 68 86
goblinwalley@hotmail.com
Jag har några krav på dig som valpköpare;
1.) att hunden HD-röntgas mellan 12-18 månader a
2.) att hunden MH-testas och då helst på det MH som vi anordnar för kullen
3.) att den får vara den familjemedlem som den förtjänar.
Känner du att du vill ge en "Trollunge" ett gott varaktigt hem, tveka inte utan ring eller skicka oss ett mail!!

Katarina Ränssi
Gröntuv 182
s-785 30 GAGNEF
SWEDEN
MOBIL +46 (0)70- 387 68 86

goblinwalley@hotmail.com

Tillbaka