nyheter 2002
nyheter 2003

NYHETER 2004

040101
Nyår firades i Kil hos Marie & Magnus samt Humlan och nyförvärvet Judosonen Buddha. Kicki, Olle, Judo & Chagge var också med. I dag har vi varit flitiga och varit i Ruinstaden/ Karlstad med valparna och tränat lite miljö. Nyttigt och väldigt roligt!! Nu tar vi nya tag för årets bravader!

040110
Princess och Fonzie har varit på utställning i Västerås. Domare var Fredrik Nordgren. Båda fick kanonkritiker men blev utan HP idag. Fonzie blev 3:a och Princess blev 2:a. De uppförde sig utmärkt vilket ändå är det viktigaste.

040117
Yo-Yo med familj + Linda var hit och hälsade på sina barnbarn. Trevligt som vanligt!!! .....rapport kommer om "det försvunna kassettbandet" ;-)).........

040124
Utställning Malungs KK. Domare: Jan Stääv. Vilken dag vi har haft!!! Bästa hanvalp med HP och sedan BIM blev debutanten Goblinwalley Son of a Gun "Nike". 2:a  med HP blev "Fonzie" och 3:a med HP blev ännu en debutant Goblinwalley Stormbringer "Fight". Bästa tikvalp med HP och sedan BIR blev "Princess". Lilla Princess blev sedan BIG 1 och avslutade dagen med att bli BIS 5, då var hon väldigt trött våran lilla smula. Vår uppfödar grupp och avelsgrupp fick HP och båda grupperna blev senare BIS 1!!!!!! Troll var väldigt stolt att visa upp sig med sina barn och blåste upp sig.  Tack snälla Michaela och Susanne för att ni stannade till finalen och en extra kram till "Pappa Jörgen" som körde sin dotter till Malung så att vi kunde ha grupp. Nu är utställningsframtiden utstakad eller hur ;-))) Till Susanne: ta nu en välbehövlig semester, HA DET SKÖNT & Akta dig för fjäderfäna!!!!

040215
Den här helgen tillbringades i Alingsås hos familjen Yo-Yo. Tack för god mat, dryck och logi. På söndagen var vi på utställning i Göteborg. Domare var Brenda Banbury. Tre av valparna var där. Fonzie var ensam i sin klass; 1.a men inget HP men med en fin kritik. Princess stod 2:a bland tikvalparna men bara 1:an fick HP. Troja debuterade och kom på reservplats. Båda "flickorna" hade precis som sin bror mycket fina kritiklappar. Jätteroligt att träffa Troja som är en mycket glad härlig valp. Lycka till nästa gång Petra, du har en riktig liten karamell!!! Pappa Yo-Yo fick CK och kom sedan 4:a i Bhkl. Senna fick hanhundscertet, Grattis Lollo! Troll blev 1 chkl med CK, 1 Btkl och avrundade med att bli BIR!!! Hon var överlycklig över att få komma på utställning igen!!
 

040221
Ännu en weekend tillsammans med familjen Yo-Yo. Denna gången i BØ i Norge. Utställning på lördagen, domare var Knut Andersen. Yo-Yo blev 2:a VK med CK och sedan 3:a Bhkl. Troll Blev 2:a VK med CK och 3:a Btkl. Lite av en bedrift att få samma placering med två hundar, eller hur??? Grattis Maria & Diesel till cert och NUCH. På söndag var det snöstorm så det tog oss 11 timmar att ta oss hem. PUH! Tack Fredrik och Ann-Sofie för en trevlig helg!!

040313
Troja har varit på utställning i Töreboda. Domare var Gunilla Skallman. Lilla Troja fick HP och blev BIR-Valp med en väldigt fin kritik. De stannade inte till finalen för Trojas tvåbenta syster Moa fick nog. Ett stort grattis till Petra och Richard!! Lycka till i fortsättningen.

040328
Pappan till vår S-kull har den här helgen varit och avlagt certprov för Bevakning/Flygvapnet. Det gick kanon och de blev godkända och kan nu titulera sig TJH. STOOOORT Grattis från oss här i Gröntuv och lycka till med jakten på certen!!!!!

040403
Utställning Avesta, domare Anita Whitmarsh. Fonzie fick 1:a men blev utan HP, domaren tyckte att han var för lockig i pälsen.... Princess fick också 1:a men fick även HP och blev BIR-valp. I konkurrens  med 35 andra valpar i BIS-et gick det som det brukar göra för Briarden- alltså in och ut igen ;-)) Grattis till Zarah och Hasse som blev BIR, BIG-1 och slutligen BIS-R junior. Hoppas att ni hann hem till festen och att den blev trevlig!!

040409
Troja har varit på utställning igen. Den här gången var hon i Växjö på "Påsksmällen" arrangerad av Boxerklubben. Domare var Ing-Marie Johansson. De blev ännu en gång BIR-valp och var med till sista gallringen i BISet. Tyvärr avgjordes det hela genom att de skulle GÅ sista varvet och GÅ har ju aldrig varit Trojas starka sida så hon valde att visa en utmärkt passgång ;-)) Troja fortsätter att leva i 200 så vem som helst som träffat den damen fattar ju att hon inte kan GÅÅÅ!!!! Stort grattis Petra, nu har du blivit varm i kläderna och gjort dig av med "ringrosten" ;-))!!! Är otroligt glad över alla positiva kommentarer om mina "barns" trevliga temperament, de fullständigt älskar människor!! Själva har vi tillbringat påsken med att äta ;-) och lägga årets första spår till Trolls stora glädje. Även Princess och Fonzie kom ihåg vad det rörde sig om då vi kom ut i "köttbullsskogen".

040415
SÄLJES 2 St. BRIARDVALPAR 8-MÅNADER!!
I går satt jag vid datorn och knåpade med en annons. "Barna" var tysta som möss och jag antog att de sov. Icke sa Nicke!! När jag senare kom in i finrummet såg jag att de lekt trädgårdsmästare- INOMHUS!!! Jord över hela golvet och de lökar av märket Gladiol som jag förkultiverat och som kommit upp en 3-4 cm låg mycket vältuggade i soffan. Jag undrar hur man kan ställa till så mycket oreda utan att låta någonting??? Så nu påminner jag pappa Yo-Yo om att i Sverige är det faktiskt delad vårdnad som gäller!!! ;-))

040418
Idag har vi varit på utställning i Gävle. Domare på valpar var Lars Widén och på vuxna var det Bo Skalin. Jag ställde bara Princess som fick HP och kom tvåa av tikvalparna. Judosonen "Buddah" fick också HP och blev BIM. Trolls lillasyster Humlan fick sitt 1:a cert och blev sedan 3 Btkl. STOORT GRATTIS Marie.

040424
Västerås Nationella utställning, domare var Elina Haapaniemi; Fonzie vart 1:a bland hanvalparna med HP och blev BIM- valp och syrran Princess fick också HP vart 1:a tikvalp och blev BIR- valp. Vår "favoritkille" pappan till valparna, Yo-Yo fick idag en slät 1:a i Bruksklass- bättre lycka nästa gång!! Troll blev 1 Chkl med ck och blev sedan 1 Btkl och BIM! Tack Marie för hjälpen med Fonzie i BIR/BIM. Samt tack till "farfar" Fredrik för att du höll mig sällskap till "the bitter end". Två mera förvirrade bilförare har nog sällan skådats sedan eller???.......

040427
Idag börjar "allvaret" för våra små i S-kullen - de blir juniorer. Nu förväntas småbarnstiden vara över - vi får väl se hur det blir med det ;-)) Hursomhelst önskar vi er lycka till framöver med era gunstlingar!!

040501
Idag har pappan till S-kullen, LP KORAD TJH Woodlooks Yo-Yo, fått sitt 1:a cert. Han blev bästa hane och BIR och BIG-R också!! SUVERÄNT FREDRIK!!! De var på utställning i Smålandsstenar och domare var Yvonne Brink. Linda tävlade honom i lydnad och de fick ett 2:a pris med bla 9½ på fria följet!! Bra jobbat och lycka till nästa gång. Så har ryktet nått oss att Ingela B och hennes Elsa blivit upflyttade till Hkl spår- GRATTIS!!
 

040502
Här duggar resultaten tätt ;-)) Idag har Troja varit på utställning i Skövde. Domare var Johan Eriksson. Hon fick ännu ett HP och blev BIM. Grattis Petra och Richard!! Ni gör ett bra jobb med "Troja 200 km/tim" !!

040508-09
Utställningshelg som inte fallit oss i händerna: Lördagen spenderades 80 mil bort i Kristiansand. Troll och Yo-Yo visades för Curt Bökefors. Alltid lika spännande med en domare som läser innantill när han dömer. Allt som entrade ringen mättes noga (?). Yo-Yo fick 1:a och kom 2:a i VK utan CK. Inget cert  delades ut till hanarna. Troll fick 1:a och stod då äntligen 1:a i VK....då höll han certet!!!! tur att man inte är självmordsbenägen!! Så det blev till att packa sig i bilen igen och åka de 80 milen hem igen. Kan säga att de milen var lååååånga....På söndagen gjorde Troja debut som junior i officiella samanhang och fick en 1:a och kom 2:a av juniortikarna. Hon blev utan HP, domaren tyckte att hon var jättefin men lite väl glad så att hon behövde lugna sig lite - (mamma Troll upp i dagen alltså). Hon var i Skara och domare var Dr Rita Trainin.

040513
Igår var vi till veterinären och tog blodprov på Princess, få se om rabiessprutorna gjort sitt så att hon blivit immun mot denna sjukdom. Veterinären tyckte att hon var så glad och trevlig så att hon kunde stanna där. Det är alltid lika roligt att få beröm för hennes trevliga temperament. Troll fick sitt EU-pass så nu kan hon åka utomrikes även i fortsättningen. Det finns en ruta med plats för foto- kan inte låta bli att undra varför?! För den oinvigde är ju en svart Briard en svart Briard och inget annat.

040520
Pappan till S-kullen; Yo-Yo har varit och tävlat Lyd II tillsammans med Linda. Det gick kanonbra och de segrade på 188p och ett första pris. Stort grattis Linda!!!! Du får "anställning" hos mig när du vill!! ;-)) Själva har vi varit på simtävling, Johannas första på en bortaklubb. Det gick bra även för henne. 5:a på 50 bröstsim och 4.a på 50 frisim. Inte illa!!

040529-30
Vi har haft en helhelg!! På fredag kväll var Linda och pappa Yo-Yo och tävlade igen. Även denna gång ett första pris och klasseger och därmed var LP II i hamn. GRATTIS! På lördagen var det utställning i Linköping. Briardspecial och domare var Jean-Claude Larive. Fonzie fick ett 2:a pris, troligen för hans svans, om man inte kan franska (och jag hör ju till dom) är det svårt läsa en fransk kritik och fatta vad det står :-(( Troja och Princess lyckades lite bättre, Troja fick en 1:a och blev oplacerad i juniorklass. Princess fick också en 1:a och kom till sist 3:a i juniorklass. Troll kom 3:a i championklass med CK. Bäst på hela dagen var ändå att träffa Troja- cirkushund!! Hon är en superglad själ. Säkert jobbig ;-)) men dömysig!! Vi packade oss i bilen och for upp till Torsby där vi fick sova i Ingela R´s lillstuga, TACK för det! På söndagen stuvade vi oss åter i bilen och for till Norge för att delta på Briardspecialen där. Stället var Hunderfossen och domare var Marzio Santopietro som jag har ett "blått" minne av (även om jag klarade mig då) sedan han dömde i Sverige på en special för många år sedan. Först ut av "våran" goblinwalley/woodlooks-liga var Nike, Fight och Fonzie som alla fick 2:or för deras omognad. De fick ändå fina kritiker och inte minst mycket beröm för deras trevliga temperament- och trots allt är det ju det som betyder något. Nästa man till rakning var Trolls "lillebror" Freddie som också blev tilldelad en 2:a för hans mycket glada svans. Sedan fick vi en kort paus innan det var dags för damerna. Princess fick en 1:a ock kom trea i juniorklass. Ännu en "lillasyster" till Troll; Lova fick en tvåa. Troll fick 1:a och efter mycket springande kom hon 4:a i VK. Sist ut var Trolls helsyster Pimmi som kom 3:a i championklass. Det var dags att packa sig i bilen och åka hem till Gagnef. Vi hade en mycket lycklig Troll i baksätet som haft en superhelg med två utställningar i rad....hon var MYCKET nöjd! Tack alla för trevlig samvaro och högt humör trots låga betyg bitvis. Vi syns snart igen!!

040604-06
Vi har haft valp(?)träff den här helgen. Det var otroligt roligt att träffa er som kom! Vi samlades på fredag kväll, åt och umgicks. På lördag förmiddag var vi ut i skogen och tränade på lite spår. Alla fick lägga ett kort matspår till sin hund och de var jätteduktiga, fortsätt i samma anda!! Mamma Troll visade hur ett spårarbete ser ut när det är klart och pappa Yo-Yo visade en patrullstig i bevakningen. Jag tror nog att samtliga tyckte det var intressant. Vi for hem och fick en god lunch av Ann-Sofie. På eftermiddagen var det pälsvård som stod på schemat. Reijo for till Malung och hämtade Nike för hans familj blev sjuka så de kunde tyvärr inte komma. TACK Jörgen för att du kom dit med Nike och för att jag fick låna honom ett dygn. På söndagen var det utställning i Borlänge och domare var Margareta Skogsberg. "Pojkarna" var först ut, alla fick ettor med HP och blev placerade med Fonzie som no 1, Nike no 2, och Fight som no 3. Sedan var det pappa Yo-Yo´s tur och han tog sitt andra CERT och blev sedan bästa hane. Princess stod näst i tur och blev 1:a i Jkk och fick sitt första CK, hon blev sedan 3:a i Btkl endast slagen av: Certtiken och nybliven champion Woodlooks Bumble Bee -GRATTIS MARIE! - och mamma Troll som blev bästa champion med CK och sedan bästa tik. I tävlan om BIR drog Troll det längsta strået och blev BIR med sin make Yo-Yo som BIM. Både uppfödar och avelsgruppen fick HP med lovord som "vad kan man mer önska i avelsresultat?" och "avkommor som står klart i klass med sin mor", "ett fantastiskt homogent resultat". Vi blev sedan BIS uppfödargrupp och BIS avelsgrupp!! Troll avrundade dagen med att bli BIS-3. En väldigt lyckad helg med andra ord. Tack Marie för handling av Fonzie, Janne för att du kom med honom , Karin för handling i finalen, Ann-Sofie och Fredrik för ALLT, Susanne för att du stannade och för att du körde Nike hem. Sist men inte minst TACK ALLA för att ni kom och förgyllde vår helg!!

040612
Idag fick S-kullens pappa Yo-Yo sitt Svenska Utställningschampionat!! De tre certen togs på tre raka utställningar! STORT GRATTIS till Yo-Yo med familj från frun och alla barnen!!

040617
Hemkommen från vårat fäbodställe och dax för lite uppdateringar. Kan konstatera att Yo-Yo och Fredrik även fick sitt Norska championat samtidigt med SUCH, så GRATTIS igen då!!!

040620
Internationell utställning i Avesta, domare; Moa Persson. Fonzie var först ut och fick 1 Jkv, 2:a Jkk med HP och orden "den här pojken kommer du att få mycket roligt med i framtiden!". Princess stod näst på tur och fick en 1:a och kom 2:a i Jkk. Troll fick CK i championklass och fick se sig slagen av "Candy" i Btkl (Grattis Anna-karin). Troll blev 2:a med R-CACIB, domaren tyckte att hon ej var i bästa pälskondition för dagen - SANT, Princess härjande med sin mamma börjar sätta sina spår, fläckvis ;-)))

040626
Fonzie ( G. Speed King) och husse Janne har haft avslutning på den kurs de har gått. De har genomfört SBK´s allmänlydnadspass I med absolut högsta betyg på alla moment. Stort grattis Janne och lycka till med den fortsatta lydnaden!!!!!

040708
Här har det varit lite "stillestånd" för vi har varit till Finland på begravning. Under tiden har Princess bott hos pappa Yo-Yo. Tack Fredrik och Ann-Sofie för att ni förbarmade er över Princessan. Nyttigt för henne att få klara sig lite utan mamma. De var även till Norge och ställde ut och det resulterade i Princess första 2:a. Bättre gick det för pappa Yo-Yo som blev BIR. Platsen var Moss och domare var August de Wilde. Troll har bott hos min mamma och passat perserkatten "Mio". Med andra ord en helt OK semester i Trolls tycke för Mio är ju bara SSÅÅÅÅ spännande!!! Nu är vi alla hemma igen och får samla ihop oss för att ta itu med resten av sommarens planer.

040710
Utställningsdax igen... den här gången gällde det Nationell utställning i Alfta för Rodi Hübental. Princess var först ut och fick en 1:a i Jkv och kom sedan 1:a i Jkk med HP. Troll var som vanligt i sitt esse och kom 2:a i chkl med CK och placerades som 3:a i Btkl. "Finns det inte hundkapp för Briarder???" Tror nog att det skulle vara något för Troll..........

040718
Utställning i Västerås. Internationell status den här gången och domare var Ann-Marie Maeland. Princess fick en 1:a i jkl och blev 1:a i jkk med HP. Troll blev 1:a i chkl med CK och sedan 1 Btkl med CACIB och BIM. Pappa Yo-Yo hade en tillfällig formsvacka och kom 3:a i chkl utan CK.

40724
Utställning i Ransäter, domare var Joanne Sewell. Goblinwalley Stormbringer "Fight" fick 1 Jkv och blev 3 JKK med HP. Grattis Sussanne.

040727
Idag är det 1 år sedan S-kullen föddes. Stort grattis på födelsedagen!!! En speciell födelsedagssida finns - klicka på grattislänken på indexsidan!!

040808
Så har då S-kullen gjort sitt MH/UHB endast 1 år och lite mer än en vecka gamla, i 30 graders värme. Beskrivare var Jan Andersson och vi var på Borlänge BK. Det blev 6 st "valpar" som kom till test. Alla klarade MH galant!!Tyvärr fick Java bara göra UHB pga löp, men du ska ha jättetack för att du kom och visade henne för oss, Monica!!! Till er som gjorde MH-testen kan jag bara säga tack för att ni kom och GRATTIS till superhundar!!!! Jag kan utan att överdriva säga att det är en MYCKET stolt mormor som skriver detta just nu. Lycka till i framtiden med era gunstlingar!!!!!

040821
Idag har Goblinwalley Starlight "Java" gjort utställningsdebut. De fick ett första pris och HP. Det var en inofficiell utställning och alla HP-hundar gick vidare till gruppen där Java tyckte att det var livat värre men tyvärr betyder det ju lite sämre rörelser ;-))) Jättegrattis till dig Monica, nu är ju den gruvsamma debuten avklarad så nu är det bara att köra vidare!!!!

040918
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade och det beror på att vi tagit oss en liten semestertripp till Ungern. Innan vi for var vi på Bäst i Väst. Domare var Barbro Finkelstein. Först ut av våran liga var Fonzie som fick ett 1:a pris och hamnade precis utanför placeringsplats. Han fick en kanonfin kritik men eftersom han råkat ut för en liten olycka och är rakad i pannan tyckte Barbro att detta påverkade hans uttryck och därav denna placering. Pappa Yo-Yo hade en intensiv dag med både utställning och lydnadstävlande. Han tävlade i lydnadsklass III fick ett första pris, vann denna klass, blev klubbmästare och erövrade i och med detta titeln BRIETT. I utställningsringen blev han 2:a championklass med ck och 3:a Bhkl. GRATTIS till allt detta Fredrik!! Sedan var det Princess och Trojas tur. Princess fick ett första pris och blev 3:a i Jkk, Troja en 2:a pga sin färg som för dagen inte är riktigt jämn, men i övrigt hade hon en fin kritik. Sedan var det Troll´s tur; hon blev 2:a chkl, 2:a Btkl, endast slagen av sin lillasyster Humlan. GRATTIS Marie!! På måndagen for vi till Ungern tillsammans med Fredrik och Ann-Sofie där vi "studerat" vinkulturen , badat termalbad och även hunnit med en utställning. Förälskade mig i en liten pigg Briardtik och såg massor av underbara Komondorer. Medan vi var borta kom första HD-resultatet på S-kullen; G. Starlight är röntgad med HD A/A!!! Underbart!! Grattis Monika!

040926
Goblinwalley Starlight "Java" har idag gjort sitt MH vid Luleå BK. Hon klarade testet galant!! Stort grattis Monica!!!!

041002
Fredrikstad Internationell utställning. Domare var Michael Mc Carthy. Jaha, tillbaka i Norge igen....och 2:a Vkl med CK som vanligt, 5 Btkl, behöver jag nämna att det var Troll jag ställde??!! Ingela!! Akta dig ditt och Agathas gamla rekord är i fara!!!!!! Buddah och Marie hade en bättre dag, 2:a Vk med CK och 3 Bhkl. Inte illa för en så ung hane! Buddah visste i alla fall vilken tik som var snyggast och sexigast för dagen!! Han planterade sin nos i tant Troll´s rumpa och där satt den fast - och nej hon löper inte men det spelade ingen roll för Buddah.

041003
I dag var det dags igen även om man kände för att dra täcket över huvudet och somna om när klockan ringde. Tittade ut -regn....suck. Men vi for iväg på utställning, den här gången till Dala-Floda och domare idag var Benny Blid. Lenitas Loke fick sitt andra cert, jättegrattis Lenita, nu är det bara ett kvar innan SUCH är i hamn!!! Princess fick 1:a i juniorklass och 1 med CK i Jkk. Troll som visades av mormor Ingela fick CK. Så till dagens stora överraskning; bästa tikklass. Där vann Princess över Troll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nog för jag har trott att den dagen ska komma men inte redan nu....hon är ju bara 14 månader gammal!! Roligt naturligtvis men det kändes väldigt konstigt....jo sedan blev Princess BIM och det var ju inga höga odds på den ;-)))) Det kändes ganska löjligt att springa i konkurrans om BIR/ BIM med henne...

041006
Trojas HD resultat har kommit och det blev HD B/B. Grattis till en HD-fri hund, Cirkusdirektören Petra med familj!!!!!!

041016
Zorro´s HD resultat har kommit och det blev HD A/A. Grattis till en HD-fri hund Anita & Janne!!!!!!!!

041023
JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! JIIIIIIPPPPIIII!!!!!! SUPEROPTIMOPTISKTTOPPIPANGFENOMINALISKT!!!!!!!!! Fonzie har HD A/A och våran Princessa har HD A/A!!!!! Stort grattis till Fonzies familj och grattis till mig också ;-)))!!!!!!!!

041023
Goblinwalley Stormbringer "Fight" har debuterat i Lydnadsklass I. De fick ihop till 127p och fick ett ett 3:dje pris. Bra kämpat Sussanne, nu har du den hemska debuten avklarad så nu är det bara att köra på!!!!!!

041031
Vi har tillbringat helgen hos familjen Yo-Yo Jonsson i Alingsås. Som vanligt jättetrevligt ;-)) Yo-Yo och Troll är som ett nyförälskat par varje gång de träffas och det sliter i mitt hjärta när de måste skiljas för det är då sannerligen inte poppis.....Tack för allt, vi ses snart igen!!!

041107
Internationell utställning i Växjö, domare var Hermel Maurice. Princess som precis gått in i unghundsklass fick i dag en 2:a. Tyvärr framgick det inte av den fina kritiken varför???? Troll blev 1:a chkl med CK och slutade som 3:a bästa tik, domaren tyckte att hon "var en ära för rasen" men var mindre imponerad över hennes  glada svans....men det är ju sådan hon är mitt Troll.......GLAD!!! (tack och lov)

041110
Så sprack den fina sviten.....Goblinwalley Stormbringer har HD B/C, inga pålagringar så han ska röntgas om i vår. Troll har börjat att löpa så nu väntar vi Yo-Yo i slutet av november.

041121
Helgen började med att vi for till Torsby för att hälsa på (våldgästa) Ingela och Hilding. Tack för god mat (dryck) & logi!! På söndag morgon bar det av mot Norge och Hamar. Det var Norsk Vinnare där, utställning av internationell status. Domare var Lisbeth Mach. Först ut i vårat resesällskap var Marie och Buddah, de gick bra för dom. De knep certet och blev slutligen 2:a Bhkl, GRATTIS! Sedan var det Fight´s tur. Han fick idag en slät 1:a. Freddie och Anna belönades  också med en slät 1:a. Först ut av flickorna var Princess som fick 1:a och blev 2:a Ukk med HP. Hon var lite trög i starten men piggnade till när det var dags för Vkl för då kom mamma Troll in. Det slutade med att Troll- för dagen eminent visad av Marie- kom 1:a och äntligen fick sitt norska cert, blev därigenom Norsk Champion!!!!! Princess blev 2:a med CK. I Btkl blev Princess 5:a och Troll blev........1:a!!!!!!! Hon vann över hanen (Diesel som är en halvbror till Yo-Yo) i kampen om BIR och BIM. I och med detta fick hon också titeln Norsk Vinnare -04. Tusen tack Marie för att du förbarmade dig över Troll och mig och våran eviga otur och visade Troll till NUCH!! Tyvärr hade vi inte tid att stanna till gruppen för vi skulle hämta Yo-Yo på vägen hem. Så helgen slutade med att Troll fick sin älskade Yo-Yo med hem och allt är frid och fröjd!!!! Jag såg även att Troll placerat sig som 4:de bästa utställningsbriard i Norge detta år- Jättekul!!!!

041127+28
Troll och Yo-Yo har parat sig och resultatet av detta väntas i slutet av vecka 4.

041213
Årets sista utställning; Stora Stockholm, domare var Kenneth Edh. Fonzie fick en dag en 2:a. Princess fick en 1:a och kom 2:a i unghundsklassen med HP. Troll blev 3:a i Championklass med CK. Efter utställningen var det RAS-möte som vi var på, så den tänkta shoppingen blev lidande av detta, men i gengäld hade vi ju pengarna kvar ;-)). Nu tar vi "semester" tills nästa säsong. Vi önskar er alla en God Jul & ett Gott Nytt År!!

041222
Eftersom julen kan innebära faror och obehag för hunden vill vi passa på att gå ut med några varningens ord till alla hundägare:

HA EN TREVLIG HELG!!!!!!!!

041227
Idag har vi gjort ultraljud på Troll och det visade på: VALPAR!!!! Så nu är det bara att vänta och se....