nyheter 2002
nyheter 2003

nyheter 2004

Nyheter 2005

050101
Sidan uppdaterad efter en förvånansvärd lugn nyårsnatt. Vi har ju en "gravid kvinna" i familjen och får ta hänsyn till detta så det var lugnt igår.  Grannarna sköt som vanligt raketer kors och tvärs här ute och då tackar man sin lyckliga stjärna att man har två mycket skottfasta hundar....

050114
Till "alla berörda" kan jag berätta att Troll blir allt större om magen. Hon anser själv att hon är JÄTTEGRAVID och går och pustar och stönar. Vi kan inte låta bli att skratta åt henne när vi är ute och går för hon svankar och går bredbent. Hon slutade leka med Princess förra helgen - gravida kvinnor håller inte på med sådant trams!! Så fast Princess idogt försöker få mamma att jag jaga henne tittar Troll bara åt ett annat håll. En sak som jag tycker är härlig det är på kvällarna när vi ligger och myser och man känner alla sparkar där inne - SUPERMYSIGT!!! Sedan fick jag ett kul samtal från mormor Ingela idag men det får jag inte berätta något om ännu, så ni får hållas på halster ett tag ;-))))

050127
Igår föddes T-kullen. Det blev 8 små lakristroll den här gången, 4 pojkar och 4 tikar. Troll och valparna mår bra, mera uppdateringar kommer när jag vilat lite - är hysteriskt trött just nu.....Vi vill i alla fall tacka farfar Fredrik för utmärkt assistans vid valpningen, Troll hälsar och tackar hon med och rekommenderar Fredrik att börja med baseboll ;-)))

050203
Troll och valparna mår fortsatt bra. Valparna växer så det knakar. De är för härliga med sina flodhästansikten, tänk att detta ska bli stora Briarder!!! All tid spenderas vid valplådan just nu så något annat att skriva om har jag inte. Jo, just det Princess ska delta i "Dalecarlia Dog" imorgon. Inte för att jag tror att hon har ens en liten chans utan för att det är kul att vara med. Synd bara att jag inte kunde anmäla Troll den här gången, men det går väl flera tåg.

050205
I går var vi med om en märklig upplevelse. Princess var ju anmäld till Dalecarlia Dog 2004, domare var Kenneth Edh. Snacka om att det kändes konstigt att göra sig i ordning till den "utställningen"! Palettklänning ock klackskor hör väl inte till min vanliga utstyrsel och hade det inte varit millennium för något år sedan hade den uppsättningen inte ens funnits i min garderob! Vi anlände till Dalecarlia Hotell och blev serverade en god trerättersmiddag, sedan var det dax för SHOWEN. Princess var klart yngst av alla anmälda och i princip den enda utan en milslång titellista före sitt namn, uttrycket "en katt ibland hermelinerna" kändes alltför passande!!. Tävlingen var en utslagstävling och man möttes två och två där en gick vidare till nästa heat osv. Så gjorde vi då entré, Princess och jag, Princess för dagen uppsnofsad med glitterspray (behöver jag säga att vårat hus är ett glittrande hem numera...) och jag i ovan nämnda utstyrsel. Spotlights och hög musik, uppför en ramp, upp på scen, inget av detta tyckte hon var konstigt, min Princessa skötte sig fint men blev naturligtvis utslagen av hjorthunden hon mötte, den blev sedan BIS 3, så vi stötte på patrull direkt!! BIS blev Inger Gelius mycket vinstrike Faraohund, en värdig vinnare i mina ögon och den som jag hade som favorit bland alla anmälda hundar. Detta var en kul upplevelse men jag önskar att Troll fått vara med, hon skulle ha ÄLSKAT detta!!!!! Men nästa år kanske...........

050205
Årsmöte Borlänge BK: totalt ohotad och med skyhög poäng, BÄSTA UTSTÄLLNINGSHUND 2004; Troll. Hon fick ännu en fin pokal att ställa i samlingen.

050209
Idag är valparna två veckor gamla och det var dags för vägning och fotografering. Kan bara konstatera att det inte kommer att bli lättare att fota dessa än vad det var att fota deras syskon........Alla valparna mår fortsatt bra och äter och växer, man kan nästan se hur de vuxit under dagen när det blir kväll. Troll är samma fina mamma som sist, hon ligger hos valparna och matar dom mesta delen av dygnet. Hon går bara upp för att äta och rasta. Mia C., hoppas att du är redo om 6 veckor för du kommer att få det du bad om!!! Lilla "Idun" (mormors smeknamn) spatserar runt i lådan och skäller och morrar och låter väldigt farlig ;-)). Hon tror att hon redan är en stoooor hund, kanske för att hon var först att slå upp ögonen, vad vet jag??

050212
Idag har Princess gjort sitt anlagsprov för att gå kurs som Försvarsmaktshund. Hon blev godkänd och kommer att utbildas under 2005.

050214
Nu har även Nike´s (Goblinwalley Son of a Gun) HD-resultat kommit och det blev HD A på honom!!! STOORT GRATTIS till familjen Nykvist!!! Nu är hela kull S röntgad och med ett mycket bra resultat....(vi väntar på Fight´s omröntgen).

050216
Idag var det meningen att det skulle bli foton på valparna när de stod men det projektet blev inställt. Vi får se vad vi kan åstadkomma till helgen istället.

050219
Då har vi tagit de utlovade "ståbilderna". Inget vidare resultat - som väntat. Dessutom har jag lyckats få influensa så tålamodet var inte det bästa....

050223
Valparna har hunnit bli 4 veckor. De har erövrat huset och är nu överallt....Storasyster Princess har tagit det till sin uppgift att se till att de är rena om munnen så de tvättas ivrigt av henne. Hon tyckte att det var kul att få ut småsyskonen ur valprummet. Valparna är på upptäcksfärd varje dag, idag har de utforskat Princess leklåda där hon har alla sina gosedjur. Nya kort har tagits med liknande resultat som förra veckan.

050302
Dags för 5-veckorsfoton....suck, dåligt med tid och trött är inget bra recept när man fotar valpar. Det blir lätt "det duger". Fast bilderna ser ut som skit... Hur som helst valparna äter och frodas. Idag har de fått nattvälling för första gången- UPPSKATTAT!!! Dagarna går åt till lek och bus samt att sova & äta.

050309
Idag är valparna 6 veckor. Vi har vägt dom och fotat. Fotograferingen gick ganska bra förutom att jag höll på att bli av med fingrarna.....Ronja tyckte det var fantastiskt gott med falukorv och ansåg att det inte spelade någon roll om det slank ett finger med. Förra veckan var Ronjas föräldrar hit och hon talade genast om för dom att hon var den som ville bo hos dom och vakta deras 140 hektar! Helgen som var har Fredrik & Ann-Sofie med familj samt Idun´s föräldrar, Mia & Esa varit här. Som vanligt väldigt roligt, sena kvällar, vad sägs om att sätta sig ner och äta en trerätters middag vid 00.00. Familjen Jonsson valde ut den hane de vill ha. Lenita var hit på lördagen och blev glad när hon fick den valp hon fastnat för, så Ozzy kommer att förgylla hennes vardag - slit honom med hälsan Lenita!! Om man tyckte att förra kullen var Al-Qaida ligan så kan jag meddela att de var änglar jämfört med dessa, maffiabarn är vad dom är. ;-))) Men ack så söta.........

050312
Nu är det officiellt; Bästa utställningsbriard 2004; Norduch Intuch Nuch NV-04 Woodlooks Zatizfaction, det var det som Ingela ringde och berättade 14/1 och som jag inte fick säga - så ni som trodde att Ingela var gravid.....sorry...;-))) Princess kom på 9:de plats på listan som utställningsbriard med två resultat. Fight och Susanne blev placerade som 22 på listan som årets allroundbriard. Pappa Yo-Yo blev 4:de bästa utställningsbriard (bästa hane på den listan) samt 4:de bästa allroundbriard. Idag har valparna varit ute och åkt bil för "första" gången, dom tog det med ro precis som när de var ute i "stora världen" för första gången tidigare i veckan. "Tjo och hej världen här kommer vi" - ingen tvekan där inte!!!

050317
Så har en vecka till gått och valparna är nu 7 veckor. Bara en vecka till sedan flyttar dom!!! Så deras ägare bör passa på att vila nu ;-))) Under veckan som gått har det varit en "dum tant" hit som stuckit dom i halsen - de har chip-märkts. De har åkt bil några gånger vilket de tagit med ro. Elisabeth har varit hit och hälsat på Freja och vi har gjort valptest.

050326
Nu har 5 av valparna flyttat. Alltid lika tårfyllda farväl......Lycka till i framtiden mina små!!!! Två av valparna flyttar nästa helg och så är det lilla Saga kvar som stannar i någon vecka till.

050401
 I tisdags kom Lenita och hämtade Ozzy...hon kunde inte hålla sig till helgen ;-))) Ozzy har redan gjort sig hemmastadd, första morgonen jagade han en joggare...med Lenita efter sig i husses stora tofflor, jag har kunnat betala en bra slant för att se detta. De andra som har flyttat har inte heller haft några problem, ingen som blev åksjuk eller haft svårt att anpassa sig. SKÖNT!!!

050403
Nu har Freja flyttat till Elisabeth i Långshyttan. Det börjar bli tomt nu........och vi ångrar att vi inte sparade någon valp hemma den här gången, men Princess måste ju få sin tid hon också så det får väl bli nästa gång, men helt klart har inte valpsjukan inte gett med sig även efter 9 veckors kramande och kelande. Borde nog söka doktor ;-)) Pappa Yo-Yo har debuterat i Elitlydnaden. Två nollor och ett tredjepris blev belöningen den här gången. Bra gjort att han överhuvudtaget orkade samla sig, tycker jag, han hade ju dambesök både på fredag och lördag. En RIKTIG jobbarhund!!!!!!!

050420
Tillbaka igen...datorn har varit hos doktorn därav att det varit snålt med uppdateringar. Det tog minst en halvtimme att starta den, inget för mitt tålamod alltså!! Saga har flyttat till Älvdalen och vi önskar Åsa lycka till! Freja är tillfälligt tillbaka hos oss så jag får njuta av den underbara lilla damen ett tag till. Princess håller på för fullt med sin utbildning till bevakningshund, Troll har hämtat sig fint efter valparna så det blir nog en del utställningar för hennes del även i år. Annars är allt bara bra, valparna som flyttat har anpassat sig bra och är enligt rapporterna trevliga, lättlärda och pigga busar. Maffiabarn alltså!!! Vi grattar pappa Yo-Yo på sin 6:te födelsedag, hoppas att du får något extra smaskigt idag!!

050423
Goblinwalley Stormbinger "Fight" har tävlat lydnadsklass I. Det gick bra, de fick 170,5 p och ett första pris!! GRATTIS SUSANNE!!! Nu är det bara att köra vidare, vi håller tummarna.

050424
Utställning i Västerås, domare var Yvonne Brink. Princess "belönades" med en tvåa, domaren tyckte att hon var ljus och dåligt utvecklad (?). Så kan det gå....tydligen........

050428
ÄNTLIGEN!!!! Nu har jag haft ett besök som jag väntat på sedan jag fick mitt kennelnamn!!! Igår var alltså kennelkonsulenten på besök och här är hennes utlåtande; " En liten kennel av mycket välskötta och positiva hundar, lever som familjemedlemmar på stor yta inomhus såväl som utomhus, (huset 160 m2, och tomt på ca 2000 m2. Närliggande skogsområde där också hundarna får tillfälle att leka och promenera på. Hundarna, båda tikarna, tränas i lydnad, mellan tiken går utbildning till försvarsmaktshund. Alla tre hundarna uppvisar ett mycket fint temperament. Detta är verkligen en liten och fin kennel som jag varmt kan rekommendera." Skönt att äntligen få det gjort!!!! I övrigt inkommer positiva utlåtanden från de nya valpköparna, alla valpar är glada, lättlärda små varelser. Två går valpkurs, en går klickerkurs och två till ska börja i maj. Träningen av Princess tar mycket av min tid nu, men OJ så roligt det är. Kan verkligen rekommendera den här utbildningen, vi är ett härligt gäng som har mycket kul i skogen. Sist gjorde Princessan en patrullstig som enligt kursledarna var certprovmässig, JÄTTEKUL efter så kort tid!!!! Troll tränar jag lydnad med och debuten i LYD II närmar sig med stormsteg ;-))

050501
Så har vi då debuterat i LYD II Troll och jag. Vi fick ihop 156p med en nolla i bagaget och fick ett andra pris och kom tvåa i tävlingen. Vid hoppet bestämde sig Troll att det var färdigtävlat för idag och gick för att hälsa på publiken. Jag är väldigt nöjd med hennes resultat ändå, vi har ju inte tränat speciellt mycket direkt.....det är ju bara en månad sedan valparna flyttade. Bra gjort tycker jag!!!!! Huvudsaken var att hon var glad och hade roligt och det kan man lugnt säga, svansen viftade konstant från det vi beträdde planen tills vi gick av, hon är för härlig mitt Troll!!!!!

050505
Idag har pappa Yo-Yo tävlat elitlydnad och han fick ihop 291p och ett förstapris!!!!!!! Vi är så stolta över dig Yo-Yo!!!!!!! Nu är SLCH inom räckhåll.......

050508
Så har vi då tävlat tvåan igen, Troll och jag. Idag med en mycket disträ Troll och en matte som låg febersjuk igår.....ja ska jag vara ärlig var väl inte febern helt borta idag heller.......Idag hoppade hon men ville inte stanna särskilt bra på inkallningen....noll där alltså. Vi fick ihop 135,5 p och ett tredje pris. Troll var tokglad som vanligt även om hon delvis hade tankarna på annat håll. "På´t igen bara"!!! Grattis Kristina & Kassandra till erat första pris i eliten - snyggt jobbat!!

050513
Cirkushunden Troja har fått en ny titel; "Mästersorkjägare"!!! Denna sanna historia berättas av matte Petra;

"Dag 1
Pappa och Troja var ute i trädgården i stort sett hela dagen. Pappa gick och pysslade med sitt och Troja med sitt. Han hade inte koll på vad hon gjorde hela tiden, men  när de skulle gå in upptäckte han en uppgrävd sorkhög och 1st död sork som låg en bit från hålet.
Ja, misstankarna hamnade väl på Troja, men det kunde lika gärna ha varit grannens katt trodde pappa.
Dag 2
Mamma tar med Troja ner på en stor äng där det ibland brukar gå kor. Hon släpper Troja som får springa lös och larva sig lite. Då får Troja syn på ett par fåglar lite längre ner i hagen och sätter av i 190 (och lite till). Fåglarna undkommer naturligtvis, men mamma upptäcker att Troja trycker ner nosen i backen och svansen åker upp viftandes i vädret och hon börjar söka fram och tillbaka. Troja är då 150-200m ifrån min mamma som börjar gå mot Troja. När mamma kommer fram har Troja börjat gräva ett hål så djupt att hela Trojas huvud plus lite hals var nere i marken. Troja slutar gräva och kör ner huvudet så långt det bara går och drar upp en pipande stackars åkersork!
Ja, där står hon då med sorken i munnen  Troja släpper sedan sorken, som enligt mamma krälar iväg så fort han kan till närmsta sorkhög. Troja tittar ner och upptäcker att sorken är borta, sätter ner nosen i marken och letar upp den lilla stackaren som har hunnit gräva ner sig en bra bit. Nemas problemas säger Troja som börjar gräva, stannar upp lite för att lyssna in sig på pipandet, sticker ner huvudet och drar upp den i rumpan. Ja, så står hon då återigen med den svarta tingesten i munnen, tittar på min mamma och släpper den. Den dödsförskräckta kraken kravlar återigen iväg till nästa lediga sorkhög och gräver ner sig. Troja tittar ner på marken och upptäcker att den återigen är borta, börjar nosa, gräver i sorkhögen, och drar upp den för tredje gången. Denna gången släpper Troja ner den på marken och trycker till med tassen. Detta var nådastöten för nu rör sig sorken inte mer. Mästerjägarinnan tar upp sorken i munnen och sedan står hon bara där. Mamma som likställer sorkar med råttor, är lagom road över detta och börjar gå mot en stenhög som hon gömmer sig bakom i hopp om att Troja skall förlora intresset för sorken och leta upp henne istället. Mamma ligger och iakttar Troja, som har insett att hon är ensam och får upp vittring på mamma bakom stenarna. Troja kommer sättandes, men har fortfarande sorken i munnen.
Vad göra? Mamma skriker loss till Troja, som släpper ner sorken på marken varefter mamma kopplar upp henne och går hem.
 
Hemma berättar mamma om deras äventyr och då faller pusselbitarna på plats vad det gällde den uppgrävda sorkhögen med den döda sorken i mammas och pappas trädgård."

Jag skrattade högt när jag läste detta, jag visste inte att det var sorkhundar jag födde upp;-)) Även om en liten tanke går till den stackars sorken.....Kunde inte undanhålla er denna historia. Detta är garanterat inte det sista upptåget från fröken Troja, det har ju hunnit bli en hel del historier under de snart två åren hon bott hos Petra och familj.

050516
Den här helgen var det Norsk Briardspecial och deras 25-årsjubileum. Vi for till Hunderfossen som ligger ovanför Lillehammer redan på lördagen. På kvällen var det lite grillning och trevlig samvaro. PÅ söndagen var det dax för utställningen. Domare var Ove Bæk Nielsen. Princess blev bästa ungtik utan HP, detta pga hennes pågående färgbyte. Troll Blev uttagen bland de 6 championtikar som domaren valde bland (de var 10 från början). Hon blev 6:a, precis utanför placeringsplats. Tycker att det var en bra bedrift av drottningen eftersom hon nyss haft valpar.
 

050521
Utställning i Falun, domare var Yvonne Brink. Fonzie fick ett andra pris idag pga att han ännu är tunn. Troll blev bästa championtik med CK, bästa tik och slutligen BIR. Roligt att hon är i sådan god form så tidigt efter valpningen!!!!

050527
Fight har tävlat igen!! Ännu ett första pris i Lyd I, 162,5 p denna gång. LP´t närmar sig med stormsteg. Grattis Sussanne!!!!

050528
AfBd´s specialutställning. Domare var Patrik Jacqulout. Fast under veckan som gått betvivlade jag om jag skulle finnas på plats i Linköping......PM två dagar innan utställningen tycker jag är svagt mist sagt!! Men trött och sliten efter en veckas krigande, (har gjort min TFU-G) släpade jag mig upp 03.00 och så bar det iväg. 4 av den senaste kullen Goblinvalpar skulle ju debutera. Först ut var Ozzy och Tarzan. De skötte sig bra och Ozzy blev 2:a valp med HP och Tarzan som växt ur sig mera blev 3:a. Tack Lenita för förtroendet att få låna din Guldpojke Ozzy....du löpte ju en stor risk att inte få tillbaka honom ;-)) Sedan var det flickornas tur, Idun blev 3:a valp med HP och Freja som för dagen inte ville röra sig blev oplacerad. Stackars Freja med familj hade stora problem att hitta utställningen efter den kartan som vi fick med PM´et och kom stormande när valparna började, Freja var jätte nödig och fick gå ut och "nödbajsa" bakom ett träd. Ingen bra start på den dagen för våran lilla Freja precis. Troll blev 2:a i championklass med CK men oplacerad i Btkl. Jag är väldigt nöjd med detta, man ska ju komma ihåg att det inte är länge sedan 8 st små Trollungehuliganer bodde här.....

050605
Tänk att man inte lärt sig att lita på sin kvinnliga intuition......När min hemmaklubb meddelade sina domare för årets utställning var min första tanke att strunta i att anmäla, men, men, eftersom det var hemmaklubb och NÄRA så anmälde jag ändå enbart för att sponsra min lokalklubb......vi är ju inte bortskämda med utställningar inom 5 milsradien här precis. När man slog upp ögonen i dag och regnet vräkte ned blev väl suget efter att åka på utställning inte större. Men vi åkte alltså ändå till Borlänge BK och ställde för domare Anita Lindroos. Ozzy och Freja fick båda 1:a pris i valpklass men inget HP?? De skötte sig utmärkt i ringen och huvudsaken är ju det, de tränar ju bara tills de ska upp i Bruksklass ;-)) Troll fick CK blev 1 chkl och 1 Btkl. Hon blev BIM.......... så vi fick åka hem och slapp spendera dagen i hällregnet....video och pizza är ju inte så tokigt det heller.....

050605
Fick ett efterlängtat mail idag :-)) "Cirkus Troja", Goblinwalley Senza una Donna har debuterat i Lydnadsklass I. Hon och matte Petra fick ihop 158p och ett andra pris, endast två futtiga poäng ifrån ett första pris. Men det tar dom nästa gång!!! Stort grattis Petra!!!

050609-12
Vi har varit till Värnamo på skolavslutning. I mina ögon en konstig avslutning - inga föräldrar, ingen kyrka, inte alls som skolavslutningar här i Dalarna alltså. Efter avslutningen for vi hem till Troja och hennes familj i Skövde. Vi möttes av en glad men numera väldigt balanserad Troja. Där har du gjort ett kanonjobb Petra!!!! Tack för mat och husrum. På fredagen styrde vi kosan mot Falköping där vi hälsade på Ronja. Lilla Ronja är numera en liten Baronessa som vakar över 140 hektar mark. Vi promenerade runt en bråkdel av hennes ägor. Tack till Ronjas matte och husse för att ni tog er tid att träffa oss mitt i allt stök! Sedan var det tid att åka vidare till Alingsås och besöka Tarzan som bor med sin pappa Yo-Yo. På kvällen kom även Idun med familj över. Roligt att se hur väl valparna i T-kullen artar sig. På söndagen for vi åter hem igen efter en (tyvärr) regnig men rolig helg. Som vanligt god mat och trevligt sällskap hos familjen Jonsson. Sådana hanhundsägare växer det minsann inte på trän!!!

050619
Idag har Troll varit med Lenita på utställning i Avesta. Domare var Nina Karlsdotter. Själv skulle jag på lunch med familjen och sedan på minnesgudstjänst över min mamma som nyligen gick bort. Lenita förbarmade sig över Troll och visade henne finfint!! De kom 1:a chkl med CK (enligt rapport var det inflation i CK idag).....och blev sedan 2:a Btkl. Tack Lenita för suverän handling, det var väl kul?!?!!!!!

050622
Till att börja med vill jag önska alla en solig midsommar. Själv vet jag inte hur denna midsommar blir....Midsommar för mig är min mamma i kulldräkt som möter oss vid våran fäbodstuga i Sähl, outhärdligt utdragen majstångsresning, lax och mammas äggröra, pappas Ungerska Gulasch (inte typisk Svenskt kanske) som lagas över öppen eld av "gubbarna" - en skvätt rött vin i grytan och två skvättar i gubbarna......men denna midsommar blir det inte så. Ja, ja det måste väl gå ändå antar jag. Fredrik och Ann-Sofie; nästa midsommar är det dax för en Dalaturné igen, för ni vill väl inte riskera att missa ännu ett år med "OP-race", en klart överförfriskad mormor som dansar på borden på småtimmarna och sjunger "Gärdesvisan" och "Botjitta" för alla grannar och andra stackare som är vakna (eller vaknar) vid den tiden ;-)))

050627
PM om årets Kennelläger kommer i slutet på vecka 28.

050701
Telefonsamtal från en glad valpköpare; "Är du stolt nu mormor??!! Vi har just ställt för en mycket lyrisk domare som sa att hon ALDRIG träffat så trevliga Briardvalpar med ett så bra temperament"!! Svaret på den frågan är ju naturligtvis JA!!, jag är mycket stolt!! Det var Fredrik som ringde, han och Mia var och ställde ut i Alingsås för domaren Irene Winhed-Hjältman. Tarzan som för dagen visades av Fredrik då matte Ann-Sofie var tävlingssekreretare fick 1 valp med HP, syster Idun följde brorsans spår och så möttes de då i tävlan om BIR & BIM. Domaren hade mycket svårt att välja men till sist drog Tarzan det längsta strået och vann. De gick vidare till tävlan om BIG-valp och där vann.....ja Tarzan!!!! I BIS-finalen blev han BIS-R. Ett stort GRATTIS till familjen Jonsson med Lillprinsen i spetsen och till Idun med familj!

050709
Utställning i Töcksfors, arrangör var Årjäng BK. Domare; Barbro Finkelstein. Först ut var lilla Freja och hon fick med sig 1:a valp med HP och BIR-valp ut ur ringen. Sedan var det Princess tur, för dagen handlad av Marie. Hon fick 1:a och blev 1.a ukk med HP och en superfin kritik. Troll blev bästa champion och BIR. Sedan väntade vi i evigheter på finalen i gassande sol kombinerat med ett riktigt åskväder. Jag kan tipsa alla som söker lite spänning i sina liv att sätta sig mitt på en fotbollsplan under ett rejält åskväder....man får rätt bra puls kan jag säga!!!  I finalen placerade sig Freja som BIS-3!!!!! GRATTIS till lilltjejens resultat Elisabeth och Micke!! Troll åkte ut i sista gallringen, att runt i ringen är ju inte riktigt hennes grej ;-)) Tack Marie för suverän hjälp med Princess och med Freja i finalen, du är en klippa! Tack även för mat, logi samt som vanligt trevligt sällskap!!!

050720
Fight har tävlat Lyd I i Torsby. Han nollade ställandet, fick ihop 155p och ett andra pris. Han blev Klubbmästare på Torsby BK. GRATTIS Susanne och lycka till med flytten.

050724
Igår var vi till Västerås och den Internationella utställningen där. Rony Doedijns skulle döma. Jag hade Troll och Yo-Yo med mig. Jag hade nämligen fått förtroendet att visa Yo-Yo då hans familj är i Danmark. Sagt och gjort...hämtade upp Lenita på vägen dit. Vädret var minst sagt växlande sol, regn, sol regn. Först ut av "mina" var Yo-Yo som fick 1 chkl med CK och var därmed kvalificerad för tävlan om bästa hane. två varv runt ringen sedan var det klart att bästa hane var ingen mindre än Yo-Yo!!! Han fick sitt efterlängtade CACIB! Tack Fredrik för att jag fick visa din ståtlige kille, det är ett rent nöje. Nu var det snabba puckar ut ur ringen och efter Troll som sin vana trogen var med på noterna direkt. Hon sprang sig till 1 Chkl med CK och blev slutligen bästa tik med CACIB. Så skulle de alltså springa mot varandra om BIR/BIM Yo-Yo och hans fru Troll. Här fick Lenita rycka in och handla Yo-Yo. Troll drog det längsta strået och blev BIR. Nu var klockan ändå så mycket så mot bättre vetande väntade vi in finalerna...och där gick det som det brukar; ett varv och tack för idag. Nu var det bråttom bråttom, jag skulle nämligen ha gäster 19.00. Lagunan fick bekänna färg och 18.40 svängde jag in på gården hemma!! Tack Lenita för hjälp och trevligt sällskap.

050726
Valparna i T-kullen är 6 månader idag!! Stort grattis till er!!

050727
s-kullen blir 2 år idag Grattis!!!!

050728-30
Ni kanske inte tror att det blev något "Farmen" i år- ni kunde inte ha mera fel!!! Den 28/7 invaderade vi Farmenhuset i Sotbo, Hedemora där tv-programmet Farmen 2002 & 2003 spelades in. Efter ett "inside" tips fick vi reda på att man kunde hyra detta hus. Sagt och gjort; på torsdag kväll samlades vi inför årets kennelläger. Vi skulle under några dagar träna lydnad, spår, utställning samt kora GOBLINMÄSTAREN 2005. Som instruktörer hade vi glädjen att kunnat engagera Harriet Nygren och hennes man Bosse. Harriet tog sig an lydnaden och Bosse följde med oss i skogen. Harriet har tidigare erfarenhet av Briarden från flera Briardläger. Marie Johansson drillade oss i konsten att ställa hund. STORT TACK till alla instruktörer. Efter en mycket jämn strid kunde vi kora GOBLINMÄSTAREN 2005; Lenita och Ozzy blev vinnare av den "åtråvärda" Trollpokalen. Farmen ligger mitt ute i ingenstans och är ett suveränt ställe för en sådan här sammankomst, ingen som kan bli störd av skällande hundar eller skrattande och stojande hundägare på småtimmarna. Vi tackar alla som kom och hälsar alla tillbaka till ett nytt läger nästa år! Tid och plats; hemligt..................

050731
Internationell utställning i Ransäter, domare var Nina Karlsdotter. Troll Blev 3:a i championklass med CK och 4:de bästa tik.

050806
Idun och Mia har varit på utställningen i Lilla Edet. Domare var Gunilla Skallman. Idun fick HP, blev BIR-Valp och slutligen BIG-3 valp. STORT GRATTIS MIA!!!!!

050807
I hällande ösregn har Troll och jag varit och tävlat LYD II i Dala-Floda. Hon var trots allt den hund som var minst bekymrad av regnet och vann klassen på 168 poäng och ett första pris!!!!

050811
Hänger på trenden med en egen Blogg- länk i menyn

050814
Vi har varit på utställning i Östhammar. Domare var Helge Lie. Freja, Goblinwalley That Girl blev 1 valp med HP och BIR-valp. Princess, Goblinwalley Sunday Girl som debuterade i öppen klassfick 1:a med CK, bästa tik och BIM. Valpfinalen dömdes av Eva Eriksson och där blev Freja BIS-3, Stort grattis Fam. Backlund!

050816
Vi har hittat en kille åt Princess, se mera på planerad kull.

050820
Fredrik och Tarzan + Mia och Idun var anmälda till tävlan om Västras vackraste valp. Så här gick det; Tarzan blev 1:a valp men utan Hp, domaren Liz-Beth Liljeqvist tyckte att han var för dagen för hastrång för ett HP. Idun blev 2:a valp med HP, hon kom tvåa därför att hon var för dagen mera urväxt än valp no 1.

050821
Idag har vi varit på valputställning. Domare var Kaj Gänger. Ozzy var först ut och han vann av pojkarna och fick HP. Sedan var det flickorna Saga och Frejas tur: Freja kom 1:a och Saga 2:a, båda med HP. BIR och BIM stod alltså mellan Ozzy och Freja och där drog Ozzy längsta strået. Avel och uppfödargruppen fick båda HP och en strålande kritik. Vi fick vänta en hel dag i solen innan det var dax för final. Både avel och uppfödargrupp blev BIS-1, JÄTTEKUL!!! Ozzy blev BIG-1. När det äntligen var tid för BIS-valp hade Ozzy tröttnat och var den sista att bli utplockad innan det återstod 5. Trots det en hellyckad dag. TACK alla ni valpköpare som väntade en hel dag på finalen och STORT GRATTIS till er!!!!!

050905
Vi är hemma igen efter en intensiv helg i Vårgårda. Helgen började med att vi i fredags var till Borås och hälsade på Princess tilltänkta. Det var en mycket trevlig bekantskap!! Tyvärr stod regnet som spön i backen så vi fick inte med oss många foton på Maestro. Vi for till Tånga hed och installerade oss i vårt rum sedan gick vi för att erbjuda vår hjälp till Fredrik och co som slet med att få i ordning allt till utställningen. På lördagen var det alltså valparna som skulle ställas. Domare för helgen var Petr Rehánek. Först ut var "Ozzy", GW. Thunderstruck och "Tarzan" GW. Turn me loose. De placerades som 1 och 2!!! (Ozzy=1, Tarzan=2) Båda fick Hp och  Ozzy och jag fick tävla mot hanvalpen från valpklass 4-6 och även där avgick Ozzy med segern. Det stod nu klart för oss att han sämst kunde bli BIM-valp och det är ju inte "fy skam". Hämtade "Freja" GW. That Girl och så var Mia och lilla "Idun" GW Tattoed dancer med. Freja blev 2:a tikvalp med HP och Idun placerades precis utanför placeringsplats. Nu var det Ozzy´s tur igen. Vi fick springa ett varv så stod det klart att Ozzy blev BIR-valp, helt sjukt!!!!!! Tack Lenita för förtroendet att få låna din ädelsten och STORT GRATTIS!! Uppfödargruppen fick HP och sedan blev vi BIS-avelsgrupp!! En ganska lyckad dag va ;-)) ?? Fight hade under dagen tävlat lydnad och fått ett andra pris i Lyd I. På kvällen var det "fest i Väst", vi fick en god middag och goooooda  "Danska gröna" till!! Vi vinglade hem till rummet på småtimmarna och fick oss några få timmar sömn. Dagens utställning för oss började med Fight som fick en 2:a för lösa armbågar och att han var trång bak. Fight är inte ännu riktigt klar för öppen klass. Sedan var det bara att göra Yo-Yo klar och äntra ringen tillsammans med denne maffiga championhane!! Vi blev 2:a i championklass med CK men oplacerade i bästa hane. tack för förtroendet att än en gång få äran att visa din pojke Fredrik! Vi fick lite rast innan Princess skulle in. Hon fick en 1:a och blev oplacerad i öppen klass. Jag var nöjd med det för hon har ju inte fått tillbaka sin färg ännu och det kändes som en chansning att ställa henne. Troll blev oplacerad i en 12 tikar stor championklass. GRATTIS till BIR och BIM (Terror & Ruffa)!! Vi packade in oss i bilen för att åka de 43 milen hem och idag är man ganska slutkörd...Tack alla för en jättetrevlig helg!!

050926
Den här helgen har vi varit på Åland. Nej, inte på nöjesresa utan på hundutställning (vad annars). Princess var anmäld på vinst och förlust i hopp om att hon skulle vara ensam med mamma Troll, som ju varken behöver cert eller CACIB. Det hoppet grusades när jag fick nummerlapparna och såg att det var en tik till mellan mina. Så då var vi minst tre. Fick dagarna innan avfärd reda på att det dessutom var en championtik som dessutom har en del vinnartitlar och då var det väl kört.......Men Troll borde ha en chans på bästa tik gissade jag och i sällskap med Fredrik och Yo-Yo reste vi från Grisslehamn på lördagen. Vi sov i en underbar stugby som vi gästade förra gången också. Då hade vi redan "fått tag på" katalogen och satt och drack lite vin och förfasade oss över konkurrenternas meritlistor. Det var championat och vinnartitlar staplade i hög ovanpå varandra, tre hanar och fem tikar var anmälda. Men vårat hopp stod fortfarande till Troll. Vi anlände till Eckerö hallen i god tid tyckte vi men domaren, som var Kurt Nilsson dömde fort och snart var det dax för Yo-Yo att gå in i ringen. Han fick exellent ( typ ck) och skulle vidare till bästa hane där certen delas ut. Nu hade han ju inte ett lätt jobb där och fick se sig slagen av STOOORvinnande Smooth Breeze Sinfony Of Star. Men han fick inte ta emot certet och då gick certet till vår stora glädje vidare till Yo-Yo som stod tvåa!!! Därmed kan Yo-Yo lägga till två nya titlar på sin meritlista; FINUCH och NORDUCH! Jätte grattis Fredrik!!!! Raskt vidare till Princess. Hon fick också exellent och skulle vidare in i bästa tik. Jag lämnade henne till Fredrik som undrade om han skulle göra "något speciellt" med henne och fick till svar att nej hon kommer att stå sist ändå... Troll fick (som väntat) exellent och bästa tik klassen började. Vi sprang något varv och så fick Princess springa mot den svenska championtiken. Helt plötsligt stod det klart att Princess vunnit och Troll kom på 3:dje plats......förvånad med glad såg jag hur domaren gav henne CERT och CACIB!!! Så kan det gå- tydligen...Hon fick möta ovan nämnde hane i BIR och BIM och blev förstås BIM. Efter lite virrande (skriver mera utförligt om detta i bloggen senare) kom vi med på båten och kunde inhandla lite billiga njutningsdrycker innan vi anlände till Sverige.

050930
Petra och Troja har tävlat i Skövde BK´s klubbtävling "Lords VP". En tävling i tre delar i lyd I, den första delen gick i våras och den missade dom men nu var de med och avgick med segern! 152p efter en nollad platsliggning där flera hundar sprang upp men Troja låg till det var 10 sekunder kvar då reste hon sig men stod ändå stilla. Bra jobbat trots den missen tycker vi och håller tummarna för del 3!!

051001
Hundutställning på Gagnef-Floda BK, domare var Anders Lyrholm. Med hot om stormvindar och ihållande regn styrde vi kosan mot Dala-Floda i morse, underbart att ha en kvart till utställningsområdet!! Först ut var Ozzy och han fick HP. Sedan var det Frejas tur hon skötte sig exemplarisk även om hon blev tokglad först när jag tog henne, hon sansade sig snart och kostade även på sig att ge domaren en puss på munnen. Det hjälpte inte för hon blev 2:a med HP och en underbar kritik. Ozzy blev sedan BIM, nu har du en sådan rosett också Lenita ;-)) Sedan var det Princess tur. Hon fick en etta och blev placerad som trea, ingen i öppen klassen fick ck. Troll intog, sin vana trogen, ringen med storm och fick CK och kunde förbereda sig för Btkl. Jag visade Kassandra åt Kristina. Kassandra har inte visats sedan hon blev champion och var lite ringrostig och fick inget HP, domaren tyckte att hon var "mullimull". Grattis ändå till en fin kritik på din veteran Kristina!! Troll vart således automatiskt bästa tik och vi fick direkt springa om BIR & BIM. Troll var den som föll domaren bäst i smaken och blev BIR. DÅ kom regnet!! Vi inväntade finalen och där blev hon BIG R. Nu laddar vi om så gott vi orkar för imorgon!!

051002
Utställning i Västerås, domare var Eddie Engstrand. Ozzy var trea bland hanvalparna, Freja var fyra bland tikarna. Båda utan HP (?), lite synd att de fick avsluta valpklass så. Troll 1 chkl med CK och 2 Btkl. En bättre dag hade Sussanne och Fight som tog sitt tredje första pris i Lyd I och kan numera lägga till LP I till namnet. De  sopade banan med sina konkurrenter med 189p och klassvinst! Stort grattis Sussanne till Kennelns första LP. Lycka till vidare!!

051016
Troja och Petra har tävlat i LORDS VP, deltävling 3. De avgick med segern i del tre också, vann med 178p. Kanon bra jobbat Petra!!! Trots att de missade den första deltävlingen var de dom som sammanlagt hade bäst poäng och stod därmed som segrare i LORDS VP 2005! I segeryran anmälde de sig till KM och nu inväntar vi resultat från denna händelse, lycka till!!

051017
Petra och Troja har tävlat KM i lydnad på Skövde BK. Troja fick ett av sina cirkusspel och for ut och in i skogen och dekorerade sig med diverse pinnar och löv. När hon kom farande som en skogsmulle ropades deras nummer upp och det var deras tur. Petra försökte samla ihop cirkushunden och gick in på banan, 140p med bla en nollad platsliggning blev resultatet, de kom på 6:te plats. Alla som har sett Troja när hon får ett av sina berömda cirkusspel förstår att detta var en kanonprestation av Petra! Logiskt sett borde de nollat alla moment när cirkushunden var igång. Bra jobbat tycker vi och höjer på hatten!! Lycka till nästa gång!

051029+30
Vi har varit på en Norgeturné, jag och Princessan. Till sällskap hade vi Marie och Buddah. Det var dubbelutställning i Eidsvoll. På lördagen dömde Deniz Kuzelj. Princessan blev 1:a i vinnarklass med CERT, sedan blev hon 3:dje bästa tik. På söndagen dömde Roger Vanhoenacker. Princessan blev 2:a i vinnarklass med CK och 3 Btkl. Buddah knep sitt sista cert och blev NORSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION, GRATTIS Marie!!!! Tusen tack Lisbeth för mat och logi!!

051106
Pappa Yo-Yo har varit på utställning i Danmark. Han blev 1 Bhkl, CERT, CACIB och BIR. Därmed är han Dansk utställningschampion. Grattis Fredrik!!!!

051113
Igår var det dags för Princessan och mig att genomgå "delprov 1" på våran väg till hemvärnsekipage. Vi skulle göra vårat lydnadsprov. Det är nämligen så att innan certprov ska hundarna klarat av lydnaden i lägre klass och det är inte så som när man tävlar att man kan nolla ett moment och hämta igen poängen i ett moment de är bra på, utan de MÅSTE ha minst godkänt på allt (5p). Detta klarade vi och är nu klara för att gå certprov!!! HÄRLIGT! Bra jobbat av Princessan tycker jag med tanke på att hon är superskendräktig!! När vi kom hem skyndade hon sig att smala ihop sina bebisar; plastmusen, dragspelstaxen med ett öra, kokobird, bonken och lägga sig till rätta med dem i sängen. Jag hade inte hjärta att ta dem ifrån henne igår men nu får det bli andra bullar för nu ska här tränas inför PROVET med stort P!! Fick också rapport om att Buddah som ska bli pappa till vår nästa kull klarat anlagsprovet för försvarsmaktshund och vi önskar dom lycka till med utbildningen!

051113
Robertsfors BK. Domare Susanne Nilsson. Idag gjorde Time will Tell, "Torsten" debut i utställningsringen. Han fick en strålande kritik där domaren inte hade något att anmärka på utom att hon inte fick se på Torstens tänder. Ovan vid miljön och alla hundar omkring (Torsten har 2 ggr under sin uppväxt blivit attackerad av andra hundar) var han ej med på noterna. Den övriga hanteringen hade han inte några problem med kan tilläggas! Men nästa gång går det bättre!

051203-04
Så var det äntligen dags då; att testa det som vi tränat sedan mars....CERTPROV!! Vi samlades i Falun kl 07.00 på lördag morgon. Lottning och jag drog (som vanligt) nummer ett....Första moment; visitation. Princess hade inga problem att hanteras av en främmande man, men det trodde jag inte heller. Inga problem att sätta henne i bil med okänd hund heller. Trots en avbruten sporre (fram) klarade hon visitationen. (Hon hade bandage över och hade inga problem med smärta.) Nästa moment var platsliggning, inte helt ljust ute men det är ju militärhundar det är frågan om så ingen hänsyn till sådana petitesser tas. Även detta moment klarade Prinsessan galant, hon var en av 2 hundar som hade full pott på detta moment, den andra var polaren Panther. Vi lastade hundarna i bilen och for för att bygga upp basen. Sedan var det patrullstig. På en sträcka på en kilometer finns X antal ljud och vindfiguranter som ska markeras. Ljudet tog hon klockrent men ingen vind fick vi......det visade sig att just när vi passerat vindfiggen hade vinden slagit om och gjort en markering "omöjlig". Vi skulle alltså göra om vinden senare. Nervös väntan. Panther gick som sista hund och han klarade sig bra. Nu skulle vi göra om våran vind......skitnervöst, tänk om hon missade!! Men Princessan tog vinden hur bra som helst, precis som hon brukar och patrullstigen var avklarad med godkänt resultat. PUH!! Vi inväntade mörkret för nu skulle det bli "fast bevakning". Vi fick våra hundar från basen, efter varje moment lämnas hundarna till en person i basen, vi förare får inte vara med dom där. En liten promenad på ett par kilometer och så fick vi göra oss klara. Bevakningen håller på en timme och under tiden rör sig två figuranter på 150-50 m avstånd, osynliga för hund och förare. Dessa ska markeras när och hur de rör sig. Hundarna ska också vara tysta. Det är en märklig känsla att sitta mitt i skogen och stirra ut i mörkret. Även denna övning gick bra för oss och dag ett var klar. Vi gick tillbaka och lämnade våra hundar för natten. De skulle tillbringa natten i basen. Det var INTE roligt, att lämna dom när de varit så duktiga.....samvetet gnagde...Söndag morgon vaknade jag kl 05.00 med feber och magsjuka. FAN också! Det beslutades att jag skulle försöka spåra men att Chatta skulle gå med och ta över spåret om jag inte skulle orka eller av annan "icke nämnbar" anledning skulle få bryta. Sagt och gjort, ett snabbt toabesök så var vi iväg. Hämtade en överlycklig Princessa från basen. Hon hade varit så snäll och duktig och sovit sött i sin bur. Spåret ska tas upp från en tänkt patrullstig i råterräng, spåret går någonstans mellan 50-200 m. Princessan tog bakspår och vi fick vända. Sedan ska man spåra ca 20 m i koppel. Där blir man beordrad halt i fem minuter under vilka man intar låg ställning. Efter detta får man tillsägelse att sela på och börja spåret. Spåret är 1500 m långt och det ligger 3 apporter + slut. Apporterna kan var av precis vad som helst. Tyckte att vi spårat en evighet utan en enda apport och trodde nog att vi missat den första när hon markerade något. Jag gick fram och tittade men såg inte någonting... förrän jag tittade under en stock som låg över spåret där under låg en liten skinnbit. Gömda apporter alltså...Vi fortsatte. Princessan fick dra mig runt, kallsvetten rann efter ryggen. En till apport och en till, nu jäklar vägrar jag ge upp!! Bet ihop och fortsatte. Sedan for hon in under en tät gran och kom inte ut. Jag orkade inte gå efter men insåg att hunden inte tänkte komma ut, hukade mig och följde efter och där låg slutet. Vi var i hamn.!! Chatta tog med sig Princessan till bilen och jag låg kvar och pustade, tog mig sedan till bilen och tillbaka till baracken där vi höll till. Nu var det bara att vänta in alla andra. En efter en kom dom och de hade också klarat spåret. Så kom då Chatta till sist och även hon och Panther var klara!! UNDERBART!!! 6 av sju från våran kurs klarade sig! Efter allt slit och alla gråa hår och mil i bil och skog var vi godkända!! Det lyckoruset överväger allt!! Vi for hem och Princessan och jag stupade i säng efter ett välbehövligt bad.

051210
Utställning på St. Stockholm. Domare var Jean Jaques Dupas. Ozzy debuterade i juniorklass. Han var för dagen som en "skruvkork", ville inte visa sig till sin fördel. Ville bara till matte. Trots detta fick han HP och kom 4:a i jkk. Det får man vara nöjd med tycker jag för det var ju inte den minsta utställningen som Lenita valt ut åt honom att debutera på precis ;-) . Sedan var det då Troll...........övertänd och störtlycklig över att hon fått åka iväg SJÄLV med mig stod hon utanför ringen och kollade in öppenklass tikarna som gick före, svansen gick konstant, vift-vift-vift... Vi gick in och ställde upp, hon stod som den drottning hon är som vanligt men så var det då dags att springa, ännu en gång trodde hon att "först vinner". Helt obekymrad av att hon inte fick grepp på det svinhala golvet la hon i överväxeln och drog på. Med följden att vi halkade och sprattlade oss runt ett par varv. Vi fick även chans att springa själv men hon var inte kontaktbar vid det här laget - totalt överhettad! Vi kom 3:a med CK och domarens ord; " This was the one that I prefer, but her movements....". Ja, ja jag VET! Det var inte första gången som hon "sprungit bort sig" och med all säkerhet inte den sista heller. Men ett Troll är ett Troll! Hon var i alla fall den hunden som hade roligast i ringen, den utmärkelsen är hon ohotad om ;-))) Vi shoppade lite och for hem till Dalarna igen - med ett mycket lyckligt Troll i bagaget.

051215-19
Så var vi då hemma efter ett veckoslut i Helsingfors. Eftersom både Inger och jag haft ett tufft år började vi tidigt fundera på om vi skulle åka någonstans innan jul och ladda batterierna. När vi insåg att det i Finland precis helgen innan jul var två vinnarutställningar var valet givet! Vi anmälde, bokade resa. Med på resan skulle även våra "sämre hälfter" och så ett par från Växjö; Jocke och Jenny. Hundarna som vi skulle ha med var; Troll, Princess, Tirith, Lotus, Qing, Embla och så tror jag att namnet på den sista var Fibbi. Vi skulle åka på torsdag kväll. Det var "Rock the boat" på båten då. Vi fick våra hytter och gick för att äta/dricka julbord. Sedan var det dags att rasta hundarna. Troll tittade förundrat på oss när vi visade henne stället hon skulle pinka på, men hon klev i lådan, blundade och gjorde det hon skulle. Så var det Princessans tur. Jag önskar att jag haft en filmkamera så ni kunde se henne! Hon tittade på mig med stooora ögon och den där speciella Princesslooken; "Ska jag???" "I den där????" "En sandlåda?!?!" VARFÖR!!!???" "Jag är väl ingen katt heller!!". Hon vägrade, jag tog och lyfte i henne i lådan men då stod hon på två ben och såg ut att vilja kräkas. Efter flera försök fick vi ge upp. Nog hade man väl kunnat begära att Silja Line skulle ha lagt ut ett stycke konstgräs där bara Princessan fick pinka!! ;-))) Vi rockade vidare medan hundarna sov i hytten. Vi anlände till Åbo och påbörjade vår färd ner till Helsingfors. Stannade och åt frukost efter vägen och när vi kom ut hade Jenny och Jocke fått punktering. Efter lite fix var vi på väg igen. När vi kom till Helsingfors insåg vi att man får INTE svänga vänster i den stan och ibland inte höger heller. Vi fick kryssa och cirkulera en del för att komma till hotellet. Gick för att boka in oss då visade det sig att Silja Line glömt den lilla detaljen att vi skulle ha hund-rum. Detta trots att vi bokat detta och hade fått det skriftligt på bekräftelsen. Efter två timmars väntande med hundar och bagage ordnade det sig. På lördagen var det då dags för första utställningen; FINSK VINNARE, domare var Stuart Mallard. Jag gick på en gång och visade mitt WCC (som SKK hedersamt nog fixat på tre dagar) och för att byta klass. Men det visade sig att det inte gick?? Så Finland är enda hundorganisationen i Norden där detta inte går. Otrevliga och helt utan lust att samarbeta!! Så Princess fick gå i öppen klass. Hon fick ett blått band = good, jag skulle tro att det går att jämföras med våran "tvåa". Troll blev 1 chkl  med ck och 3 Btkl. Det hade inte gått strålande för de andra hundarna i sällskapet heller. Men jag fick äntligen träffa en del finska vänner som man bara haft kontakt med på mail och det var trevligt. På kvällen gjorde vi Helsingfors, bla var vi i isbaren. Kallt förstås, men vodka värmer bra.! På söndagen var det NORDISK VINNARE, domare var Monika Mattfolk. Princessan  var för dagen handlad av proffset Inger som normalt visar Faraohund. Detta var Ingers debut med pälshund och hon gjorde det med den äran; CK. Troll blev 1 chlk med ck och 4 Btkl. Den här dagen skulle jag ha tid att se Faraohundarna och på uppleva när Tirith äger ringen, men se det blev det inget av. Domaren ska nog åka hem och läsa på lite till för bla hade vinnande juniorhane ett väldigt synligt diskvalificerande fel. Vi for hem till hotellet. Under hela helgen hade jag fått oroande samtal hemifrån och nu var jag helt slut. Vi åkte på dags-turen från Åbo på måndag morgon och var hemma vid två tiden på natten. Vi hade trevligt men någon uppladdning inför den svåra julen blev det inte......