nyheter 2002
nyheter 2003

nyheter 2004
nyheter 2005
nyheter2006

Nyheter 2007

070101
Jag vill börja året med att tacka mina underbara valpköpare för att ni tar så väl hand om mina "barnbarn"!! Jag önskar er alla all lycka under 2007, både på tävlingsbanorna såväl som i vardagslivet med era hundar. År 2006 förde med sig en del framgångar och de vill jag poängtera här, (hoppas att jag inte missar någon);
Goblinwalley Senza una Donna fick sin första titel; KORAD
LP I Goblinwalley Stormbringer friröntgades och därmed var hela S-Kullen fri! Han fick även ett 1:a pris i Lyd II. Sedan lades tävlandet på hyllan ett tag för matte Susanne nedkom med en liten William, grattis till det Susanne!
TJH Goblinwalley Sunday Girl skrapade ihop följande titlar; SUCH, FINUCH, INTUCH. Hon blev även BIR/BIM på några utställningar och blev BIS-3 på en. I mitten på december hade hon ett möte med Maestro, som vi hoppas ska resultera i små kungligheter i februari.
Goblinwalley Turn me Loose fick flera CK, och en Bhkl-3 -placering som sin bästa.
Goblinwalley Thunderstruck fick också flera CK och precis som brorsan Bhkl-3 som sin bästa placering.
Goblinwalley Time will Tell tränar vidare mot TJH och ställdes ut med CK och BIR.
Goblinwalley That Girl
ställdes med CK. Hon startade även LYD I och fick ett 3:dje pris.
Goblinwalley Tattooed Dancer,
2:a i sin klass på BiV med HP. Tävlades med ett 1:a pris i Lyd I.
Alla i T-kullen röntgades snabbt och när sista hund var röntgad kunde vi konstatera att även den var helt fri!!!
I juli föddes vår efterlängtade GnR-kull. Flera av dem debuterade under slutet av 2006 med följande resultat:
Goblinwalley So fine,
2:a valp med HP
Goblinwalley Rocket Queen,
3:a valp med HP
Goblinwalley Garden of Eden,
5:a valp
Goblinwalley Attitude; HP
och BIR-valp
Goblinwalley Sweet Child o´Mine, HP
och BIM-valp
Goblinwalley Raw Power, HP
och BIR-valp samt BIG 4
NORDUCH INTUCH NUCH NV-04 Woodlooks Zatizfaction
var mammaledig under nästan hela 2006 men ett par BIM blev det. Så fick hon även en ny titel LP II, som hon skrapade ihop under en helg 5 månader efter valpningen. WHAT a Lady!! Hon blev även Bästa utställningshund på Borlänge BK för 3:dje året i rad och 4:de totalt. Hon var 4:de utställningshund på Woodlooks VP.

 Vi ses ute på tävlingsbanorna!!! God fortsättning på år 2007 önskar vi alla Briardfantaster!!

070106+070107
Tvådagarsutställning i Göteborg, MY DOG -07. Vi åkte hemifrån på fredagen och spenderade kvällen med Fredrik och Ann-Sofie. Lördag morgon och nationell utställning där Vincent o´Brian skulle döma. Först ut av "våra" hundar var "Tarzan" som ställdes i unghundsklass för sista gången, den här helgen. Han fick en 1:a och vann sedan klassen med CK. I bästa hane blev han 2:a. Tarzans syster Idun ställdes också för sista gången i unghundsklass. Det var jag som fick äran att visa den här lilla pinglan och hon fick en 1:a och blev 2.a i klassen med CK. I championklass var det 2 st och det var mina tikar, Troll och Princess. Mamma Troll gick vinnare ur championklass och Princess blev sålunda 2:a, båda med CK. I bästa tikklass placerade sig Troll som etta följd av Princess som 2:a och Idun som 4:a. Troll var inte nöjd här utan snodde åt sig BIR-rosetten också. Vilken comeback av 3- kulls mamman Troll, 7 år gammal!!!!! Otroligt att hon fick valpar för bara 6 månader sen och nu är hon i full gång igen. Domaren var lyrisk över Trollmor och jag var naturligtvis glad och stolt över att höra hans lovord, men äran för "uppkomsten" av Troll måste tillfalla uppfödaren Ingela, för utan henne - inget Troll. Nåväl vi hade en bra dag som slutade efter ett varv i stora finalringen. Trötta och slitna vände vi åter till Alingsås och familjen Jonssons boning. Där väntade en underbart god middag som Ann-Sofie fixat till. Vi pratade och umgicks en stund innan det var dags att krypa till kojs. Söndag morgon och internationell utställning, domare idag var James Hayward. Även idag var Tarzan den som var först och även idag blev han segrare i unghundsklassen med CK. Han avrundade med att bli 2:a bästa hane med R-CACIB ( T-kullens första). Sedan var det Iduns tur. Även idag visades hon av mig. Idag var hon 1:a i unghundsklassen med CK. Troll och Princess hade idag fått sällskap i championklass av Humlan. Humlan vann championklassen och Troll var 2:a och Princess 3:a, alla med CK. Humlan vart bästa tik med CACIB och blev därmed INTUCH också!! Troll var 2:a med R-CACIB, Idun 3:a och Princess 4:a. Vilken kanonhelg vi hade!!! Man får passa på att njuta antar jag ;-) Grattis Fredrik och familj till Tarzans fina avslut i uhkl. Grattis Mia till Iduns toppavslut i uhkl. Grattis Marie till Humlans välförtjänta INTUCH. Grattis Ingela till lyckosam uppfödning. Tack Fredrik och Ann-Sofie logi, mat och dryck samt trevligt (men för kort) sällskap. Tack Fredrik för handlingen av Princess. Tack Mia för lånet av Idun. Tack Reijo för att du körde både fram och tillbaka till Göteborg och för att du än en gång bar mina saker!!

070116
Idag har vi varit och gjort ultraljud på Princess och; JA HON ÄR DRÄKTIG!! Vi såg ett obestämt antal småvalpar i magen så nu är det bara att vänta och se hur många det blir och om det blir flickor eller pojkar.

070120
Inofficiell utställning i Malung. Domare; Nina Karlsdotter. När vi inte fick ställa på My Dog i Göteborg bestämde vi tillsammans med Indras fodervärd att vi skulle åka till Malung istället. Eftersom man fick ha grupp med 3 avkommor skulle även Troll få följa med. Anmälde henne därför i veteranklass eftersom de hade veteran från 7 år. På torsdagen innan utställningen meddelade fodervärden att hon inte tänkte komma. Då började ett grubblande; "ska jag åka" eller "ska jag skita i det"? (Mina valpar behöver ju inte lägre den träningen.) Men så föll det så att den present som vi skulle ge Ingela på hennes "högtidsdag", äntligen var klar och den skulle levereras på den här utställningen. Så Marie och jag beslöt att åka och mötas där och sedan skulle hon åka om vid Ingela med presenten. Då började nästa nöt att knäcka; skulle Troll få följa eller inte. Tycker ärligt talat att det är lite pinsamt att åka på inofficiell med en hund som har en sådan meritlista som Troll har. Kammade valparna och grubblade vidare. När jag började dra fram burar och utställningsväskan var Troll på gång. Så halv elva på kvällen fick hon till sin stora lycka komma upp på bordet och bli kammad. Det var ju trots allt en auktoriserad domare som skulle döma. Utställningsmorgon och -15 grader. Lastade i hundar och grejor och åkte till Malung, själv eftersom Reijo skulle jobba. Duff var den förste att gå (hoppa) in i ringen. I dag var det hans tur att vara lite extra busig i ringen men han fick sitt HP och blev därmed bästa hanvalp eftersom han var ensam. Isis, som också blev ensam sedan systern uteblivit skötte sig bättre. Hon fick också HP. I tävlan om BIR/BIM- valp drog Isis det längsta strået. Nina tyckte att de hade väldigt fina bröstkorgar för sin ålder - kul att höra. Isis blev BIG 3- valp innan hon var klar för dagen. Nu var det Trolls tur att för första gången gå in i veteranklass. Hon blev BIR. Nu började en lång ensam väntan, där jag hela tiden frågade mig själv varför jag inte åkte hem. Det började bli mörkt och dra ihop sig till oväder. Men jag hade en bok med mig, förutseende som jag varit och när jag väl börjat läsa gick det kapitel efter kapitel. Troll blev placerad som BIG-3 precis som hennes dotter och BIS-R veteran. BIS veteran dömdes av Eva Jönsson. Nu fick jag äntligen åka hem! En färd som gick sakta eftersom det var snöstorm ute. Tack Marie och Magnus för att ni kom och håll mig sällskap några timmar. Tack Marie för att du tog Isis i tävlan om BIR/BIM. Tack Linda för rastningshjälp av mina små GnR-busar!!

070126
Idag fyller T-kullen 2 år!! Jag hoppas era "vårdnadshavare" lägger något extra gott i era matskålar idag! STORT GRATTIS från oss!

070131
I måndags var Frida och Nemi och provade på det här med vallning. Nemi tyckte fåren var väldigt spännande, hon var inte ett dugg rädd. Tyvärr tyckte Frida att de som tränade dom inte riktigt förstod sig på Briardens vallningssätt. Men i alla fall, de tyckte att Nemi hade en mycket stor jaktlust (undra var den kommer ifrån??) och att det inte var något negativt eftersom vallning är en förädlad jaktform. De trodde att hon skulle bli bättre på att valla nöt eftersom hon var så tuff. I och med att hon var så orädd behöver man inte vara rädd att korrigera henne hårt för hon går inte ner sig av det. De tyckte även att det var positivt att hon inte ger upp även om hon tycker något är jobbigt. Så kontentan av det hela; Frida letar vidare för att se om hon hittar någon med lite andra vallningserfarenheter som kan hjälpa dom. Hur som helst har ju Nemi allt det man vill ha i en brukshund, vad Frida än nu väljer att göra i framtiden.

070203-04
Den här helgen har systrarna Nemi och Saga varit på turné. Helgen inleddes med att Saga debuterade på Eksporama i Norge för Ulf Bråthen. Hon fick HP och blev BIM-valp. I Jokkmokk var Nemi och Frida och ställde för Göran Bondegård. Även det gick fint och Nemi fick sitt HP blev BIR-valp och slutade som BIS 2-valp!!! På söndagen var Saga tillbaka i Eksporamahallen och blev även idag BIM-Valp med HP, idag för Jeff Lusicott. Vilken helg!! STORT Grattis; Lisbeth och Khatarina- vilken debut!! Stort Grattis Frida, gotta dig länge åt den superfina kritiken!!

070207
Nyss hemkommen från årsmötet på Borlänge BK där jag fick ta emot en fin pokal och en liten minnes"klump" samt lite blomster, eftersom Princess övertog det pris som mamma Troll varit prenumerant på några år; nämligen BÄSTA UTSTÄLLNINGHUND 2006!!

070211
Nemi har varit på utställning igen. Den här gången var det en innofficiell som anordnades av Robertsfors BK. Domare var Margareta Forsman. Nemi fick idag en handler som hon aldrig sett innan, men  trots att hon sneglade lite efter Frida som stod utanför ringen gick det bra och hon fick HP och blev BIR-valp. I finalen blev hon BIG-3. Vilken tjej du har där Frida!! Olika handlers varje gång och hon fortsätter sin spikraka bana uppåt!! Vi är så glada och stolta över er!! GRATTIS!!!!


070216
I går kväll började Princess med sitt förberedande valpningsarbete. Nu återstår bara väntan till "småprinsarna och småprinsessorna" behagar titta ut.

070217
Så har Princess fått sin första kull. 3 pojkar och 7 flickor föddes igår (16/2). Princess och valparna mår bara bra!!

070217
Efter 4 timmars sömn, dammade jag av galablåsan, tog Troll och begav mig iväg till Rankhyttans Herrgård där showen "Dalarnas vackraste Hund" skulle hållas. Det var nu vi skulle få kvitto på, om alla de timmar vi lagt ner på denna tillställning hade gett resultat. Jag tror nog att alla var nöjda, vi hade en trevlig kväll, med god mat och dryck. Rolig underhållning, där jag hittade min nästa hund ;-). EN ROSA DVÄRGPUDEL!!! Vill ha!!! Måste få visa denna goding med ett kort här i dagboken/nyheterna. Den superhemlige domaren, som utsetts av Dalarnas KK´s styrelse och som inte ens vi i arbetsgruppen visste något om var; Ove Gerdmundsson. Troll tog sig till kvartsfinal, där hon åkte ut. Hon var så fin i sitt glitterspray i färgerna blått och multicolour!! Nu återstår bara att se hur länge vårt hem ska ha en glittrande hinna överallt.. men det är det värt!! Det är så trevligt att träffas under lite festliga förhållanden. På utställningar hinner man inte/knappt hälsa på de andra från sitt län, så det här är är ett ypperligt tillfälle att knyta band över "ras-barriärerna". Här kommer bilden på den ROSA drömhunden;

070218
Idag har Saga varit på utställning idag i Letohallen. Domare var Wenche Eikeseth. Även idag blev hon 1 valp med HP, BIM-valp. Grattis Lisbeth och Khatarina.

070219
Torsten och Martin tävlade lydnadsklass I i Umeå igår. Resultatet blev 126p och ett tredje pris efter missad platsliggning och noll på ställande under gång. Torsten var för mycket i gasen efter lydnaden och kunde inte ligga still när det var platsliggning. I övrigt hade de 9:or och 10:or och de fick mycket beröm av domaren som gillade Torstens "go"! KUL! Bra jobbat Martin, nästa gång "sitter den"!!

070224
Idag gjorde Trixie sin debut i utställnings-sammanhang! Man kan väl säga att de gjorde en fin debut för domaren Nina Karlsdotter. Trixie blev 1:a valp med HP och BIM-valp. Stort grattis Carina!!!!! Min vän Chatta var också där med sin Phanter, de fick sitt första cert, blev placerade i hanklass men jag vet ej vad de blev för som Chatta sa; "Trea eller fyra, någonting". Kära vän, du har full koll på tillvaron!! Det är nog bäst att jag följer med dig nästa gång ;-)

070310
Nu är H.R-kullen registrerad. Så nu ser alla som undrat, vad H.R står för. Ingen överraskning för dom som känner Reijo och mig att det blev just det temat! Valparna och Princess mår fortsatt bra. Hon och bebisarna fortsätter med sina speciella sovställningar, äpplet faller inte långt från trädet sägs det ju.

070314
Årets "listor" har kommit ut. Vår uppfödning har tagit några platser på dom, inga "topp10" men vi är i alla fall med! AfBd´s pris till bästa allroundhund; Idun på plats 20 och Freja på plats 27. Woodlooks HP till bästa utställningsbriard; Princess 7:a och Troll på plats no 15. I Norge var Princess på plats 21, Ozzy på plats 47, Tarzan på plats 77, Freja på plats 78. Kennel Goblinwalley var uppfödare no 11 och Troll 13:de bästa avelstik.

070317
Trixie har varit på utställning i Gävle. Arrangör var Svensk hundklubb. Hon fick HP och blev BIR-Valp för domaren Reija Hyttinen. I BIS-finalen blev hon utplockad som sista hund innan de behöll de fyra som är det som SHK placerar. STORT GRATTIS Carina. samtidigt var Saga i Letohallen i Norge. Hon ställdes för domaren; Elina Happaniemi. Saga fick även hon HP och blev BIR-valp, de stannade inte till finalen. STORT GRATTIS Khatarina / Lisbeth! Jag antar att Khatarina fortfarande tycker det är "morsomt med utstillning"!! ;-)

070401
Jag har fortfarande ont och svårt att skriva, men goda nyheter förtjänar publicitet så; Idag har Lenita och Ozzy gjort anlagsprovet för försvarsmaktshund och de klarade det med betyget väl godkänd!! Stort grattis, vi är så STOLTA över er!!!!

070414
Utställning i Avesta, domare var Marita Östhof-Holmsten. Duff blev 2:a junior med HP. Syrran Isis vann sin juniorklass med HP och blev sedan BIM. Grattis Kicki till BIRét och tusen tack för presenten! I Boliden skulle Nemi och hennes husse göra anlagsprov för försvarsmaktshund. Men när de kom på plats hade dom beslutat att Nemi och den andra hunden som var lika ung inte skulle få göra provet...??? Men när de ändå var på plats gjordes ett litet anlagstest med dom för att se om det var någon idé att prova igen i höst. Nemi fick mycket beröm och de hälsade henne välkommen tillbaka i höst. En mjuk, trevlig arbetsvillig hund tyckte dom. Vi grattar matte Frida och husse Jonte för att de förvaltat Nemi så väl!! Ni fixar det lätt i höst! Vår H.R-kull har börjat lämna oss - alltid lika tungt när mina skyddslingar ska åka... Lycka till i era nya hem mina "guldkorn"!!!

070421
Utställning i Västerås. Domare var Eva Eriksson. Duff debuterade i juniorklass (officiell) och fick en etta och blev 2:a i junkk. Även Isis och Indra debuterade i juniorklass. Båda med första pris, Isis blev 2:a och Indra 4:a i junkk. Trollan blev bästa champion med CK, 1 btkl och BIR. Gruppfinalen dömdes av Carl-Gunnar Stafberg. Troll var som vanligt taggad och superglad. Hon blev utplockad som en av de 5 som skulle placeras. Hon blev BIG-5, fantastiskt roligt. Jag är så glad att hon fick en grupp-placering på en SKK-utställning, nu när hon gör sin sista säsong i championklass!! Lyckad dag och en fin (lite för tidig) födelsedagspresent!!

070429
Inofficiell utställning i Boliden. Domare var Eivor Iversen. Nemi fick Hp och blev BIR. I finalen (ingen BIG-final utan BIS direkt) blev hon placerad som BIS-3! Stort grattis Frida!!! Tilläggas kan att Nemi ännu en gång hade ny handler, är det något som den här tjejen kan så är det att hanteras av olika människor - bra träning!!

070505
Korning i Kil, domare var Ulf Gullberg och Pernilla Larsson. Ozzy gick först av "mina" hundar. Som förväntat gjorde han en bra insats och blev godkänd. Inte dåligt av en 2 år och tre månader gammal Briardhane. GRATTIS LENITA och tack för att du förvaltat honom så väl! Ozzy är så mycket av det jag vill ha i en Briard.. Sedan var det dags för Princess. Jag gjorde en chansning då hon anmäldes eftersom hon så nyligen haft valpar. Men hon fyller 4 i slutet av juli och innan dess ska hon löpa och resten av maj fram till midsommar är jag uppbokad av annat, så det var liksom nu eller aldrig. Efteråt kan jag bara konstatera att en hund av Princess kaliber inte kan få poäng på en korning, speciellt inte som den ser ut idag. Vi föll denna gång på en stel testledare som inte fick henne att kampa, vilket hon normalt inte har några problem med, men sådant är livet (tydligen). Princess hade inga problem med kontakt och hantering, vare sig med testledaren eller med figuranterna under banan. Hon kampade med husse och lite med testledaren men han lyckades inte bibehålla hennes intresse. Hon jagade men grep inte, hon letade efter trasan men trodde att den farit vidare ut i skogen och fick 1 på detta moment (?). Hon sprang igenom figuraden utan problem med hittade inte oss direkt. Hon gjorde riktiga lekinviter mot den sociala gubben, men eftersom Princess är en hund med hög retningsnivå fick han jobba järnet. Hon gjorde ryck i kopplet och ville fram till honom men när jag inte släppte provade hon att sätta sig och bevaka honom, precis som hon är tränad att göra nämligen; bevaka och markera. Detta jobb gjorde hon till stor del under hela banan. Hon är ju van att det händer saker i skogen och att hennes jobb är att registrera och markera. Vid dumpen hukade hon och gick fram själv. Inga problem med avrekationen heller. Vid skramlet sprang hon ett par metar men stannade och gick själv tillbaka och undersökte.  Hon var den enda hunden som undersökte baksidan också, vilket hon gjorde under den första passagen, sedan struntade hon i skramlet. Släden stod hon och bevakade en lång stund innan hon tog fram lite skärpa och försvar, hon stod framför eller bredvid mig nästan hela tiden utom en kort stund då hon var strax bakom mig. Därefter jobbade hon sig fram igen, och när de slutade rycka släden gick hon i en liten halvmåne själv fram och kollade på gubben. Man kan alltså säga att Princess är en självsäker hund som jobbar bra själv utan min hjälp. Hon är stabil och trygg. Snäll mot folk och fä. Det finns en viss skärpa och ett visst försvar men det behövs stora retningar innan hon plockar fram detta. Det enda som jag kan tycka att hon fick "upprättelse" i är det att dessa domare faktiskt såg att hon, som de uttryckte det "älskar hela världen". Hon fick 274p, tappade för mycket i början under kampen. Alla som gick med när hon gjorde banan såg ut som fågelholkar när hon inte klarade sig, det fanns även de som trodde att hon skulle ta dagens högsta poäng, men så blev det inte. Jag är ännu en gång tacksam för att hennes korningsbana finns på film!! Mina reflektioner från den nya Korningen som helhet; Jag tycker nog att momenten känns bättre nu. MEN att de egenskaper som de söker och premierar inte motsvarar Briarden. Allt hänger på kampen, leken i början. de måste bita i kampstocken både på avstånd och på nära håll. Helst med ett riktigt skyddsbett. Den övriga bedömningen var vi många som inte alls fick ihop. VAD VILL DE HA EGENTLIGEN??? Det känns som att det inte spelar någon roll hur rädd, stressad en hund är bara den kampar som en galning för då klarar de sig ändå... Stabilitet betalar sig inte. Jag tror att systemet att försöka kombinera poäng och beskrivning inte är helt lyckat. Denna korning ska ju vara ett avelsredskap och som det är idag passar det inte Briarden. Det är väl som jag ser det bara Schäfer, Malle och Rottisar som det kan passa. Övriga bruksraser göre sig icke besvär. En tanke till förbättring vore att rasklubbarna fick ta fram en "rasnyckel", precis som på MH´t och att man gick efter den. Man skulle ha vissa rutor som man inte får hamna i, tex aggressiva hundar, "tokrädda" hundar och hundar som inte klarar att avreagera. Hamnar man i de rutorna är man inte godkänd, annars är man godkänd om man klarar skotten. Det tror jag är det bästa sättet att ta ut bra Briarder, Boxrar, Schäfrar osv. Dvs om det nu är tänkt att vara ett avelsredskap och inte en selektion för att ta ut tjänstehundar.....

070506
Martin och Torsten tävlade Lydnad i klass I. De fick ett andra pris med 156p. Bra jobbat Martin, nästa gång sitter den!!!

070511
Martin och Torsten gjorde ett nytt försök i Lyd I, denna gång i hällregn. De hade lite strul under "resan", lite missar och så, men fick ihop 155,5 p och ett andra pris. 9 på linförigheten skvallrar om vilken kapacitet det här ekipaget har, AKTA ER den dag de får allt att stämma!!! Grattis Martin och lycka till nästa gång!

070512
Idag har jag varit med Marie till Enköping för att hämta Indra som ska vara hos "farmor" ett tag. Hon ser onekligen bra ut den lilla bruden!

070513
SV-07 i Österbybruk. Domare var Adolfo Spector. Duff fick idag en etta i junkvl och blev 2:a i junkk med HP. Sedan var det systrarnas "tur". De var tre flickor från GnR-kullen som slutit upp. Trixie gjorde en fin debut i juniorklass med klassvinst, CK (kullens första) och 5:a Btkl. Nemi blev 2:a bland juniortikarna med HP och Isis kom på 3:dje plats. Mamma Troll var också närvarande (i högsta grad). Hon vann championklassen med CK, vilket inte var svårt eftersom hon var den enda championen på plats (?). Hon placerade sig på 4:de plats i Btkl, snäppet före sin dotter. Avel och uppfödarklassen struntade vi i. Stort grattis Carina och Frida (och jag) och tack för att ni kom! Det var så roligt att se töserna igen, jag har ju inte sett dem sedan de var 8 veckor och nu var det synnerligen dags för lite pussar igen. Tack och lov dröjer det inte lika lång tid till nästa gång!!

070417
Trixie debuterar i Lyd I. Endast 10 månader gammal. Carina och Trixie skrapar ihop 158,5 p och får ett andra pris och blir totalt 4:a. Stort grattis Carina, vi är stolta och imponerade!! Idun tävlade också lydnad. Efter en platsliggning som var allt annat än lugn- Idun låg ändå... men de avbröt platsliggningen tre gånger så stackars Idun fick ligga många gånger. Ett knepigt tillvägagångssätt måste jag säga... Hur som helst Idun tröttnade och nollade ett par moment så idag blev summan 132p. Med bättre omständigheter tar ni det nästa gång Mia!

070418
Internationell utställning i Hässleholm, domare var Leif Herman Wiberg. Ingen av mina domarfavoriter direkt och efter den här dagen är jag bara mer fast i mitt omdöme. I Norge kallas han "Bingolottodomare", inget att förvånas över. Hur som helst, dagens resultat; Duff vann juniorklassen med en slät etta. Tarzan fick en slät etta. Isis fick en tvåa. Idun vann öppen klassen med en slät etta. Troll blev 2:a i chkl och 2.a Btkl med R-CACIB. Trolls avelsgrupp fick en slät etta.

070519
Ny dag nya tag! Nationell utställning i Hässleholm. I dag fick vi en "ny" domare vid namn Dan Ericsson. Duff vann även idag juniorklassen men fick idag sitt första CK och blev 2:a Bhkl. Tarzan fick en slät etta idag också. Isis fick även idag en tvåa, hon är för tillfället lite dålig att äta och därav något tunn. Idun vann öppen klassen även idag men med CK, hon blev 3:a btkl. Troll vann championklassen med CK och blev 1:a Btkl. Hon blev sedan BIM. Vi hade bästa avels och uppfödaregrupp med HP på båda grupperna. Medan vi var i farten i Skåne var Trixie i Gävle på utställning för Roland Fors. Hon blev 2 junkk med HP .Hon tävlade lydnad också. Där fick de idag 160p och redan på sin andra start har de nu ett första pris!! Grattis allihopa till dagens resultat!!

070526
Svensk Briardvinnar utställning i Linköping. Domare var Jeanette Larive. Duff blev 2:a bästa junior hane med CK,. Ozzy blev 3:dje bästa hane med CK i öppenklass. Isis blev oplacerad i juniorklass tikar men med HP. Troll blev 3:dje championtik med CK. Som grädde på moset gjorde Ozzy sin exteriörbeskrivning och kan numera titulera sig KORAD!! Stort grattis Lenita!

070601-03
Utställningshelg i vårt kära Broderland; Norge. Man kan sammanfatta den: "Sol i Norge och blått regn"! Men vi börjar vår resa med att vi anländer i Kil hos Marie med familj. Där möter oss en sprudlande glad och lycklig Indra. Nu fick jag också den första "Indra-pussen" sedan hon lämnade mig när hon var 8 veckor. Jag blev så glad att tårarna rann...Vi packade "pökmobilen" full och tidigt på lördagen börjar vår färd till Norge. Domare var Gunnar Jensen. "Life is full of ups and downs", Duff fick sin första tvåa. Näst ut var pappa Buddah som blev 2:a chkl med CK och 2:a Bhkl! Grattis Marie! I lunchpausen fick jag träffa Saga för första gången sedan hon flyttade till Norge. Det blev stora pusskalaset, en underbart härlig liten tik! Nåväl efter lunchen var det Sagas tur att bli belönad med det blåa bandet. Hon var precis som Duff lite för ostadig i rörelserna för den här domaren. Inget konstigt med det, de är ju bara 10 månader. Nu fick jag vila och ägna mig åt fotografering tills det var dags för Troll som idag ställdes i veteranklass, man får ju det från 7 år i Norge. Hon blev 3.a i vetkl med endast HP för att han tyckte att hon var för kort. Det roliga var att även trolls syster Humlan fick det utlåtandet, Marie höll inte på att kunna hålla sig för skratt eftersom Humlan faktiskt är något för lång ;-) Nu väntade en trevlig grillkväll, synd bara att det var så dålig uppslutning, men vi som var där höll låda för ett tjugotal till! Jag blev också totalt nerpussad av Wilma, Lizzys syster som bor hos Nina i Norge. Vid det här laget hade jag inget kvar av den ansiktskräm som jag smörjt in mig med på morgonen. Lizzy & Wilma fick också busa lite med varandra. Söndag morgon och vi drog vidare till Drammen. Domare var idag Guiseppe Allessandra, det var han som gjorde Troll till SUCH. Duff fick även idag blått band, han var inte parallell i rörelserna. Nu inleddes ett blått regn, var och varannan hund åkte ut. Vi som var "drabbade" skojade och sa att om vi knöt ihop alla blå band skulle de räcka till Sverige! Buddah blev 3:a i chkl utan CK (?).  Sagas husse hade fått ryggskott så matte kunde inte komma med henne idag, hoppas att han bättrar på sig! Humlan blev 3:a i chkl med CK. Troll blev idag bästa veterantik & senare BIM-veteran mot den hane som tog hem hela alltet, han vart både BIR och BIR-veteran. Nu skiljdes vi från våra Norska vänner och gav oss i väg mot Sverige. Vi tog en liten fikapaus i Kil och vi passade även på att leka och ta lite kort på Indra. Vill avsluta med att gratulera alla som hade framgångar i helgen (Lisbeth står högt på den framgångslistan) ;-), vi vill också tacka för trevligt sällskap både runt och i ringen. Till sist vill jag önska Indra all lycka i sitt fortsatta liv!!

070610
Den första att debutera av H.R-kullen blev Wilma i Norge. Hon var på utställning arrangerad av Gjøvik Hundeklubb. Domare var Frode Jevne. Wilma gjorde en strålande debut och slog till med BIR, HP och slutligen BIG-4! Nu är ribban satt och det är bara att köra vidare! Stort grattis Nina till den lyckade debuten och lycka till vidare!!!

070613
I kväll ringde telefonen. Det var Carina som ringde för att berätta att hon och Trixie  (Goblinwalley My Michelle) varit till brukshundsklubben för att träna platsliggning. Det visade sig att de hade KM, så de hoppade på. Ett bra beslut, för de fick 185p och vann alltihopa! KLUBBMÄSTARE 2007 på Gävle BK endast 11 månader gammal!! Vad ska det bli av den tjejen?! Vi är stolta och imponerade över er ännu en gång! STORT GRATTIS CARINA & TRIXIE!!

070614
Nu är de flitiga Goblinwalleys valpköpare! Idag var det Lenita som ringde och talade om att hon och Ozzy ( Goblinwalley Thunderstruck) "smygdebuterat" i Lyd I. Och vilken start de gjorde!! Hela 190 p och klassvinst, jo jag tackar jag!! Extra roligt är det för att domaren dom dömde är känd för att vara av "den snålare" sorten. STORT GRATTIS LENITA & OZZY (den svarta fan, kallad av sin matte) ;-)

070616
I Norge var Wilma i Brårud på NHK´s utställning. Domare var Manuel Jose L Borges. Hon blev BIR-valp. Grattis Nina, vilken fin kritik! Torsten var i Vännäs på SKK-utställning och fick en tvåa (för kort??) för domaren Petra Junehall. Det var tre Briarder där och alla fick blåa band, så det var inte Briardernas dag i Norrland. Bättre lycka nästa gång, Martin! Själv var jag i Avesta och var "personlig support" åt Chatta och Phanter. Den gode Phanter fick sitt sista cert och kan nu lägga till SUCH till titlarna! STORT GRATTIS Chatta, där satt den!!

070617
Även idag var Wilma i Brårud på NHK utställning. Dagens domare var Eva Eriksson och Wilma blev BIR-valp idag också! Grattis igen Nina!! Vi själva var i Avesta idag också, men idag som tävlande. Vår domare var Frank Christiansen. Duff fick en etta i junklkv och blev 2:a i junkk med CK, han slutade som R bhkl. Jag hade också äran att visa Ozzy och han vann öppenklassen med CK och blev 2:a bhkl, endast slagen av den stilige championhanen Yosef. Vilken kille du har där Lenita! Grattis! Isis fick en etta i junklkv och placerade sig som 3:a i junkk. Det är jag väldigt nöjd med eftersom jag tycker hon är lite tunn för dagen. Hon behöver lägga på sig ett par kilo men det är svårt eftersom hon inte är så matglad. Troll vann championklassen med CK och blev 2:a i btkl.

070629
Mia och Idun tävlade Lyd I, de fick ihop 158,5 p, retliga 1,5p från ett första pris. Bra jobbat ändå Mia! På samma ställer var Tarzan och Fredrik och deltog på den inofficiella utställningen. det gick bra för Tarzan han blev BIR och sedan BIG-2. Grattis Fredrik!!

070707
Wilma har varit på utställning. Gudbrandsdal HK, domare var Britt Nyberg. Wilma blev än en gång BIR-valp! Grattis Nina!!

070708
Idag har tre av "våra" tjejer varit i farten. Diva debuterade i Årjäng med att få HP och bli BIR-valp, domare var Lasse Österlund. Eftersom det regnade småspik stannade de inte till finalen. Grattis till den lyckade debuten, Cilla!! Nemi och Frida var i Piteå på SKK´s Internationella utställning. Domare var Jörgen Hindsen-Madsen. Nemi vann juniorklassen med CK och blev 2:a btkl, (tyvärr för ung att få R-CACIB)! Grattis Frida!! I Norge var Wilma ute för 2:a dagen och hon blev även idag BIR-valp men roffade med sig BIG-3 platsen också i hällande regn. Hundväder kallas det visst ;-) Grattis Nina!!

070713
Nationell utställning i Tvååker. Domare var Kari Järvinen. Duff blev bästa juniorhane. Tarzan fick en 2.a idag. Isis blev bästa juniortik, Idun blev 2:a bästa öppenklass tik. Troll vann championklassen med CK och blev bästa tik och sedan BIM.

070714
Internationell Utställning i Tvååker. Domare var Ove Germundsson. Duff blev bästa juniorhane med HP. Tarzan vann öppenklass hanar. Isis blev 2:a juniortik med HP. Idun blev 3.a i tikarnas öppenklass. Troll vann även idag championklassen med CK och blev bästa tik, BIM med CACIB! Vår Uppfödargrupp och Avelsgrupp blev bästa grupp med HP

070719
Det första HD-resultatet på GnR-kullen har kommit. One in a million "Slash" har HD A!! Grattis Susanne, nu kan du pusta ut!!

070718-20
Årets kennelläger började med att vi samlades på onsdag kväll på Sifferbo camping där vi hyrt stugor. Vi som inte ätit gjorde det, sen satt vi länge och pratade. På torsdag morgon styrde vi kosan mot Borlänge och brukshundsklubben där som vi hyrt. Frida Forsberg och Tina Frid som skulle vara våra instruktörer väntade på oss. Efter en kort presentation bar det iväg ut på planen och vi drillades under hela dagen. På kvällen grillade vi och satt och pratade om de nya intrycken vi fått. Fredag morgon och det bar iväg igen till Borlänge BK. Vi tränade på det vi lärt oss och fortsatte sedan med lite nya tips och råd som vi fick av Frida och Tina. På kvällen åt vi gemensam middag bestående av "Helstekt gris på Rältavis". Efter det var det tid att kora årets Goblinmästare. Det var ett gäng duktiga tävlande och när slaget var över stod Martin och Torsten som vinnare!! GRATTIS TILL DET MARTIN!! Det blev än en gång sen kväll med mycket prat och skratt. Tusen tack alla ni som kom och jag hoppas att jag återser er nästa år!!

070721
Mh för GnR-kullen. Domare var Latte Nordmark och testledare var Micke Ollars. Agneta Sundin kom från Västerås och gjorde unghundsbeskrivningen.Det var ett gäng mycket duktiga hundar vi fick se. Ni gjorde alla ett bra jobb ute i skogen! Duff fick börja och var lite "Spattig" efter en olycklig incident precis innan han skulle starta (typiskt min otur...). Han växte trots detta med uppgiften och klarade sig bra. MH´t är ju ett redskap som vi uppfödare ska/kan använda oss av i framtida avel. Mina intryck av kullen är: Väldigt bra avreaktioner. Ingen kvarstående rädsla och intresse i helhet. Stabila. Orädda för långa och korta ljud, dvs skrammel och skott. Jag skulle önska att de jagat och lekt mer, det stämmer inte riktigt med den bild jag har av den här kullen så det kan bero på att ingen av flickorna löpt och är lite i obalans, att de sedan varit på läger och tröttat ut sig hör väl också till. Men jag tänker ändå ha detta i åtanke om jag ska gå vidare med den här kullen. Jag var lite bekymrad över aktivitetsnivån, men Latte trodde att det berodde på att de är i en "period" nu för det beteendet stämde inte in på hur de agerade i övrigt. Han tyckte att jag skulle ta mina ut i skogen om ett par månader och kolla vad som händer då vid passivitet. Latte tyckte kullen var väldigt bra för att vara så unga (och för att vara Briarder antar jag..). Otroligt bra tyckte han att deras oräddhet vid ljud och deras snabba avreaktioner var. Agneta som beskrivit dom under dagen tyckte de var jämna och fina att hantera. Tack alla ni som kom och testade, det betyder mycket att få så stor del av kullen beskriven vid ett och samma tillfälle!!

070722
Internationell utställning på Lövudden. Domare var Per Svarstad. Duff vann juniorklassen med HP. Tarzan vann öppenklass hanar med CK och placerade sig som 4.a bästa hane. Buddah blev 2:a i chkl med CK och 2:a i bhkl med R-CACIB. Isis vann juinorklassen med HP och Nemi kom 3:a med HP. Troll kom 2:a i championklass med CK. Slagen av lillasyrran Humlan som sedan vann bästa tikklassen med CACIB. Troll kom 3:a. Vår Uppfödargrupp och Avelsgrupp blev bästa grupp med HP. Stort grattis till er alla!!!

070724
Freja och Elisabeth provar Lyd I. Resultatet blev ett andra pris på 144,5p. Bra jobbat tjejer!!!

070802
Lisbet ringde och hade strålande nyheter; Saga är röntgad och avläst med A på höfterna!! Underbart1 Grattis Lisbeth!

070803
Wilma var på utställning i Nesbyen. Hon blev 3:a valp. Bra jobbat Nina! Under tiden hade vi besök av lilla Tia med familj. Nya bilder på Tia finns på hennes sida.

070804
Utställning i Lilla Edet. Domare; Ove Germundsson. Diva var på sin andra utställning. Hon fick HP och blev BIM. Grattis Cilla, fortsätt så ;-) Fight ställdes för första gången på några år då han varit "småbarnsledig". Han fick en slät etta i debuten i öppen klass. Grattis, Susanne, nu hoppas vi att vi får se er på Tånga Hed!

070805
Utställning i Södertälje. Domare; Harry Hermansson. Prinzen gjorde sin utställningsdebut. Han fick HP och blev BIR-valp. Grattis till en strålande debut Anna!!

070809
Den här gången har jag inga roliga nyheter att skriva om. Men jag hatar allt hyckleri som finns i hundvärlden, att bara skriva ut de bra resultaten osv... jag tänker inte bidra till detta, som är allt för omfattande ändå! Andra kan göra som de vill och som de har samvete till. Det som hänt är att Princess son Dexter idag blev hundängel. Hans dåliga höfter satte stopp för ett fortsatt liv. Katarina och Martin har tyckt att han varit lite stel när han legat en stund, men han har aldrig varit halt. Hur som helst kunde de inte släppa detta och var till veterinären med honom. Där röntgades han och beskedet slog ner som en blixt; avlivning eller operation av båda lederna när han växt klart. Chockade for de hem och tog sedan det riktiga beslutet att Dexter får sluta här. En fruktansvärd tragedi som framför allt drabbar Dexters familj. Som uppfödare känner man sig maktlös, inga ord räcker till eller kan trösta. Så då börjar funderingarna igen. Varför håller jag på med uppfödning??? Det började med att jag fick Troll i min ägo. En tik som jag tyckte var värd att avla på. Efter första kullen var jag fast! Det är UNDERBART med valpar!! Att få förmånen att vara med från start, planera, leta efter en passande hane, vid parning, sedan få följa tiken genom dräktighet och till slut sitta där och ta emot de små valparna. Jag tycker det är så fantastiskt!! Sedan följer 8 veckor då man inte gör mycket annat än studerar valparna. Jag har alltid svårt att skiljas från dom och förstår inte alls de som säger att de är trötta på dom efter 8 veckor och att det är skönt när de flyttar. Själv står jag och kämpar med tårarna och ser de små huvudena titta ut genom bilrutan när de åker. Det känns alltid då som om de är för SMÅ för att flytta!! Sedan följer valparnas uppväxt och man får se om det blev som man tänkt. Vad vart tokigt och vad blev bra. Vad ska man tänka på vidare osv. Det är också en fantastisk känsla att kunna bidra till så mycket glädje som det är att ha en hund i familjen. MEN! När det går så här illa undrar man vad man håller på med. Förr eller senare drabbas alla uppfödare av bakslag av något slag, det är tungt, men jag antar att det är en del av livet. Mina tankar är idag hos Martin och Katarina......

070812
Tre "Goblin-ungar" har varit i farten idag. Mia och Idun, mamma till vår kommande kull, tävlade lydnad i Vänersborg. Efter den här tävlingen kan nog Mia vara säker på Idun´s platsliggning för när Mia kom ut och vände sig om stod hunden, av "modell mindre", som legat bredvid Idun på Iduns rygg!!! Idun såg ut som; "matte ta bort skiten!!" MEN hon låg hela tiden ut fast det i övrigt, pga den lilla hunden, blev en stökig platsliggning.. Linförigheten komplicerades av att det gått två älgar på planen strax innan tävling, vilket Idun tyckte var högintressant. Inkallningen gjordes med en extra finess som fick domaren att gapskratta.!!! (Undra varför..) De fick till sist ihop 167p och ett till första pris var i hamn. Nu återstår ett innan de har sitt LPI. Jag sa ju att du skulle åka och tävla nu när "hon gått som skit på träning" (Mias kommentar), eller hur Mia?? Grattis i massor till första priset Mia!!! I Norge var Saga på utställning i Oslo. Domare var Francisco Salvador. Saga blev 2:a i junkl med HP. Grattis Lisbeth!!! Uppe i norr gjorde Princess-dottern Nova debut i utställningsringen. Hon fick HP, blev BIR och avslutade med att bli BIG-1! Vilken knalldebut Christina, GRATTIS!!!!

070717
Slash gör sitt Mh i Avesta. Med de förutsättningar som gavs gjorde han ett strålande MH! Jag tycker det är tragiskt när inte de som figurerar är säkra på vad de håller på med, eftersom det har så stor påverkan på hur kryssen blir i protokollet. Jag ska bara ge ett exempel på "fel" som begicks efter banan; Vid avståndsleken så när figuranten kommer fram igen efter att han SKA ha tagit av sig huvan så kommer denna figurant ut fortfarande klädd i sin utstyrsel!!! Detta blev ju bara hot no 2 i ordningen! Tror ni att Slash ville springa ut och leka då???? NEJ! Självklart inte! Tyvärr var denna figurant också spöket som Slash gick fram till först. Han nosade på honom och tog kontakt men när de tog av sig huvan sa han; "nej fy faaan var det du!" och gick därifrån. Borde väl knäcka självförtroendet på vem som helst, att hunden tycker man är mindre äcklig som spöke än som neutral. Nja neutral kan man väl inte säga heller, eftersom figgen stirrade på hunden hela tiden, till sist sa beskrivaren till men då hade det gått för lång tid... Helt klart ska Susann vara stolt över sin kille, men direkt efteråt var hon lite besviken, då han visat en sida hon inte sett förut. Men man ska komma ihåg att detta test är bara ca 40 minuter av hundens hela liv och dåliga dagar har vi alla! Jag tycker ialla fall han han klarade sig bra!! Direkt efter detta drog vi till Sala för att möta Anna-Karin som skulle unghundsbeskriva honom. Nu var Slash sig själv igen och mätandet och klämmandet var inga problem. Tyvärr fick vi sedan slänga oss i bilen och köra som galningar hem. Reijo skulle på hockey och jag skulle på crusing så vi hann tyvärr inte fika med Susann, Macke och deras familj. Detta skulle jag velat göra, för att få förklara för Susanne att hennes hund hade gjort ett bra jobb. Jag hoppas att hon inser det ändå- och hon är ju en klok kvinna så det gör hon nog!

070818
En hel del Goblin-ungar i farten idag. Jag tar rapporterna allt eftersom de droppat in. Första samtalet kom från Christina som hade varit på utställning med Nova. Hon fick HP och blev BIR-valp. I gruppen placerade hon sig som 2:a. Grattis till lilltjejens framfart Christina!!!! Det andra samtalet kom från Carina som startat appellklass spår med Trixie. En trasslande spårlina medförde en hel del irritation och en 0:a på spåret. Carina beslöt dock att köra vidare för att få lite tävlingsrutin. 10 på budföring och 194,5p på lydnaden blev belöningen för detta. Grattis Carina, när spåret går som det ska har ni uppflyttningen som i en liten ask!!! Sedan ringde Katarina som är på "inlandsylet" med Torsten. De hade startat appellklass spår och fått 216,5p och ett godkänt resultat. Nollan på hoppet retade Katarina för hade de haft poäng där så hade de stått som segrare. "Shit happends" som man säger. Grattis till din väl genomförda tävling någonsin Katarina!!! På´t igen!! I Norge hade Norsk Briardklubb Match-show. Wilma var enda deltagande valpen och detta måste väl innebära att hon blev BIS då ;-) Wilma var även med på race. Som enda valp bland de vuxna blev hon naturligtvis sist. Men passa er nästa år för nu har lilltjejen fått blodad tand!! Roligt Nina, Grattis!

070819
Idag var det dags för Lizzy att  debutera i utställningsringen. Platsen var Nedansiljans BK. Lizzy fick HP och blev BIR-valp. I gruppfinalen avgick hon med segern, dvs BIG-1! I BIS-finalen var det en ny domare och hon placerade sig som no 3. Vi är naturligtvis väldigt nöjda med lilla dockan Lizzy som uppförde sig som om hon inte gjort annat! Jag tror nog att det sitter en väldigt stolt blivande husse i...typ Långshyttan!! ;-) I norr var Nova på sin andra utställning för den här helgen. De var idag på Skellefteå BK´s utställning. Domare var Jesper Andersson. Nova fick HP och blev BIR 6-9 mån. I finalen blev hon BIS-R. Grattis Christina. vilken helg ni haft!! Torsten och Katarina tävlade vidare i "inlandsylet". Idag med en uttröttad Torsten som varit självutnämnd "polis" vid tävlingsplatsens toalett hela natten. Nollade platsen på appellen men fick 9,5 på spår och totalt 170p och ett till godkänt resultat. Vidare tävlade han i Lyd I, även där gick platsen åt skogen och han fick 131p och ett tredje pris! Grattis till detta Katarina! Jag tycker du har gjort det bra!!!  I Norge var Wilma på valputställning anordnad av Norsk Briardklubb. Hon blev 2:a valp 6-9 mån. Grattis Nina! Bella gjorde sin debut på SKK-utställningen i Norrköping. Domare var Gunilla Skallman. Hon fick HP och blev BIR-valp. Gruppdomaren föredrog små hundar och då har ju en Briard inte mycket att komma med... Grattis till den fina debuten Anneli, Hasse och Marianne!!

070825
Lizzy och jag var till Falu BK på utställning. Rasdomare var Sara Nordin. Lizzy fick HP och blev BIR-valp. Efter en lång väntan blev det BIS-final där 16 valpar deltog. Domare var här Elisabet Spillman. Lizzy tog hand om BIS-R placeringen. 2 BIS-placeringer på 2 försök, inte illa!! Medan vi var i Falun var Nina med Wilma på utställning i Norge. Domare där var Leif Ragnar Hjort. Wilma blev BIR-valp. I finalen var det 62 (!) valpar. Wilma var med ända tills det återstod 8 valpar, då blev hon bortplockad. Strålande Nina, en av 8 när ni var 62!! GRATTIS!!! I östersund debuterade Tia i utställningsringen, det blev HP och BIR-valp. Tyvärr missade de finalen. Grattis Karin!!!

070826
Efter att kammat hundar till 01.30 på natten var jag väl kanske inte så där jättesugen på att stiga upp när väckarklockan ringde. När jag nu sitter och tänker tillbaka på dagen som varit är det en mening som poppar upp i mitt huvud; "PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!" Men vi börjar väl från början. Alltså med valparna som idag dömdes av Eva Brauer. I dag var det två av Princess barn som ställdes ut. Det var Anna som kom med Prinzen och så var det jag med Lizzy. Båda fick HP och i kampen om BIR och BIM drog Lizzy det längsta strået den här gången. GRATTIS till LillPrinzens resultat Anna!! Under den långa väntan mellan valparna och de vuxna Briarderna passade "vår klan" på att hämta Thai-mat som vi förlustade oss med vid ringside. Till underhållning hade vi ju bedömningen att titta på, där bla Chatta med Phanter (Rottisgubbe) blev bästa champion med CK och 2:a bästa hane. GRATTIS till det Chatta!! Något konstigt hade de nog lagt i maten för när vi ätit upp tappade vi helt koll på tid och rum. Av någon outgrundlig anledning hade bedömningen plötsligt rusat iväg och det var bråttom, bråttom att få klart 7 vovvar. Kaotiskt blev det, men hur det än nu gick till så lyckades vi med enade krafter att få ihop rätt nummerlapp med rätt hund på rätt tidpunkt i ringen. Domare var Helge Lie. Duff var först ut, och den för dagen kärlekskranke, (Princess höglöper),  ynglingen blev bästa juniorhane med HP. Sedan var det dags för mig att ännu en gång (tack för förtroendet Lenita) visa Ozzy. Han vann öppenklassen med CK och slog "farbror" i bästa hanklassen! Så var det tikarnas tur och min duracell-kanin Isis blev bästa juniortik med HP. Ett snabbt byte av hund och in med Freja som idag debuterade i öppenklass. Freja har haft ett "sabbatsår" från utställandet och hon kom igen med besked; vinnare av öppenklass tikar med CK och 3:a bästa tik! GRATTIS Elisabeth!!! Två championtikar var på plats och eftersom båda var mina och jag bara har två händer lånades Chatta in för att visa Princess. Hon blev 2:a championklass med CK och 2:a bästa tik. Troll vann championklassen med CK och blev bästa tik! Tusen tack för hjälp med Princessan och med Duff i gruppen Chatta!! I avelsgrupp var det Troll med barnen Ozzy, Freja, Duff och Isis. Vi fick HP på gruppen och blev bästa avelsgrupp. Troll gick ut och lämnade barnen kvar för att tävla om bästa uppfödar-grupp. Även den fick HP och blev bästa grupp. Tack Anki för hjälpen med Isis och för att du var jourhavande borstare när jag var upptagen i ringen! I tävlan om BIR och BIM var det alltså mamma Troll med sonen Ozzy. Ozzy vann över sin mamma och blev BIR! Finaldags; där valpfinalen var först. Bland många fina valpar blev Lizzy BIS-valp!!!! WOW, det var så roligt....tur att inte en viss Micke var med han hade nog dånat av ;-)!!! Både avels och uppfödaregruppen blev BIS! Sista finalen för dagen och vid det här laget började känna mig något överhettad, det var dags för Ozzy att ge sig in i kampen om BIS-et. Många fina hundar hade tagit sig hit och jag var glad när vi blev utplockade som en av 7. Av de här 7 hundarna skulle domaren placera 5 och ta mig tusan blev inte Ozzy BIS-2!!!! Endast slagen av en stilig Rottis-hane som det absolut inte var någon skam att stå bakom! SUPEROPTIMOPTISKTTOPPIPANGFENONEMALISKT LENITA!! STORT GRATTIS!! Nu förstår ni kanske varför just den meningen, ("PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!" ) dök upp i mitt huvud ;-) Trött men väldigt glad ska jag nu lägga mig ner och sova!

070830
När vi som bäst håller på att förbereda oss för årets stora "happening" BiV nås vi av budet att Trolls mamma, den Franska madammen Mimie gått ur tiden. Plötsligt känns det tungt igen. Jag har så mycket att tacka denna tik för. Jag föll som en fura när jag träffade henne första gången, åh om jag bara får en tik hälften så bra som hon, var min önskan. Vilken hane som skulle bli pappa spelade ingen roll, det var en Mimie-dotter jag skulle ha, så lik sin mor som möjligt!!! Jag kan inte låta bli att le genom tårarna när jag nu hör Troll komma över golvet. Ju äldre hon blivit ju mer har hon anammat sin mors sätt att gå; som om de har stora tunga tofflor på tassarna! Troll är så lik Mimie att det ibland skär i en. Mimie, "Flo-flo" var beundrad, omtyckt och älskad av de som hade förmånen att lära känna henne, men jag kan med säkerhet säga att ingen älskade denna hund så starkt som Marie! Maries stora sorg när Mimie inte längre kunde bo hos dom tror jag inte många vet av och kan förstå. Jag undrade ibland om det inte var så att hon nästan övervägde att behålla Mimie istället för Humlan...ja, tanken fanns där säkert.. Men det är idag i första hand hos L.G som hon lämnar ett stort tomrum. Det var ju hos honom hon fick leva sina sista år som en glad pensionär. Mina tankar går till honom. Tack Mimie för allt du gav, jag ska göra mitt bästa för att förvalta dina linjer på bästa sätt! Nu har hon gått över Regnbågsbron och jag kan lova att det är Marie hon väntar på där!!

070830
Elisabeth och Freja har varit och tävlat lydnad i Fagersta. Den här gången gick det hela vägen och de kammade ihop 178,5p i Lyd I. Det innebär ett första pris och de kom 2:a av 14 tävlande. WOW, vi är imponerade och superglada för er skull. Vilken vecka ni haft!!! GRATTIS ELISABETH!!!!!!

070801
BiV inleds, solen skiner och det ser lovande ut inför dagen! Årets domare var Genevieve Parea. Duff som sprudlar av hormoner just nu (löptikar...) var den som var först in i ringen.. Med orden "han har det vackraste huvud jag någonsin sett, kan du göra något åt svansen" fick vi ett rött band och gick vidare till konkurransen. Där blev han trea med HP, fortfarande med stolt svans. Nästa från oss var Torsten och Tarzan. Torsten tillhör också dem som är stolt över sin svans och han fick en 2:a pga det.  Bra jobbat Kattis! Tarzan fick ett rött band men domaren ville se en lägre svans på honom när han kom in igen för hon tyckte att han var väldigt snygg. Men är man glad och  stolt ska man visa det, tycker Tarzan  och blev placerad som no 3 i öppenklassen. Grattis Fredrik! Bästa hane blev Boss som ägs av Sagas matte Lisbeth. Han blev sedan också BIR!! STORT GRATTIS LISBETH!!!! Nästa klass för oss var juniorklass tikar där vi hade tre stycken anmälda. Nemi som Marie visade fick en tvåa. Enbart pga tandförlust, annars fick hon fin kritik. Sedan var det lilla pinglan Saga. Hon fick en etta och gick vidare till konkurransen där hon blev 3:a med HP. Grattis Lisbeth!! Duracell-Isis var precis som hon brukar; omöjlig ;-) Nu gjorde det ju inte så mycket för domaren gillade det hon såg och Isis fick en etta och blev 2:a bästa juniortik med HP. I öppenklassen var det lilla Idun. Just den här dagen var hon taggad som bara den över att få springa med sin mormor och svansen var av typen "skorpion". Eftersom domaren inte gillade höga svansar, (och jag vägrar att slå ner dom), fick Idun en 2:a. Hon fick därmed sitt första blå band. Så kan det gå ibland Mia, men vi vet ju att hon är det finaste lilla tjejen som finns ändå eller hur?? Nåväl, i championklass hade jag två tikar och Siri var snäll nog att förbarma sig över gammelmor Troll. Tack för det Siri!! Själv tog jag Princessan utan hopp om placering eftersom hon ejär  helt  i toppform ännu efter sin valpkull. Sen är ju inte färgen riktigt klar heller. Det gick som förväntat och Princess blev inte placerad. det blev inte Troll heller. Det ska bli skönt att för börja ställa henne i veteranklass. För en 8-årig tik som haft tre stora kullar har ju inget att sätta emot yngre fräschare championtikar, så är det ju bara. Vi har haft nästan 6 goda år i championklass troll och jag och det är jag mer än nöjd med!!! I tävlan om bästa avelsgrupp blev vi 1:a, men så var vi ju själva också.. Kvällen avslutades med grill i halvstorm och ösregn. "Not my cup of tea", så jag gick och la mig tidigt. Helt slut efter att inte ätit under hela dagen. Fick under dagen rapport från Högbo där Trixie vunnit juniorklassen med HP. Grattis Carina! Även från Elisabeth kom en rapport, men nu gällde det lydnadsettan där hon och Freja fått ett till första pris på 161p. De kom på en 6:te plats. Bra jobbat, nu är det bara ett kvar till LPI!!!!!

070802
Den här dagen var det valparna( 37 st) och lydnadsekipagens tur. Hela 6 st av Princess valpar hade kommit, alltså över 50% av hela kullen. Jättekul att se dem igen!! "Våra" valpar skulle in i 6-9 månaders klassen. Fyllda 6 månader skulle de in och tampas med valpar på nästan 9 månader som snart är juniorer. Det gick ju bra trots "åldersskillnaden"!! Prinzen var först att bli bedömd av samma domare som igår; Genevieve Parea. Han blev oplacerad i valpklassen, för dagen ganska urväxt med en en ljuvlig färg och en otrolig pälsstruktur! Grattis Anna, bättre lycka nästa gång!! Bland tikarna hade vi Diva, Bella, Lizzy, Nova och Wilma. Nova vart 5:te bästa tikvalp 6-9 mån, Wilma på 4:de plats, Bella som no 3 och slutligen Lizzy som no 1 med HP!!! Grattis; Hasse, Christina, Nina!! Cilla, ni kommer igen nästa gång!! I tävlan om bästa tikvalp var det den lilla tiken från 4-6 månaders gruppen som drog längsta strået och Lizzy blev 2.a. I tävlan om bästa uppfödargrupp var vi en av de två som fick HP, men bästa grupp gick till Larwass, grattis Ylva! I Avelsgrupp var vi än en gång själva och blev därmed bästa grupp. Nåväl, ingen konkurrans kanske, men jag har ju i alla fall mina avelsdjur igång ;-) Medan vi varvade runt i ringen tävlade Mia och Katti lydnad. Idag fick de då sannerligen revansch på de blå banden från i går! Katti och Torsten fick ett första pris på 171p och kom på andra plats i tävlingen. STORT GRATTIS KATTI!! Idun och Mia fick ihop 179,5p och ett första pris. De vann hela tävlingen och blev därmed KLUBBMÄSTARE 2007!!! Det var som en bonus det sista första priset de behövde för att få LPI. GRATTIS MIA!!! Idun exteriörbeskrevs också innan vi for hem och nu är hon godkänd på den delen av korningen! STORT TACK till ALLA valpköpare som kom för att möta oss på BIV, stora som små, långväga som nära, ni är alla sannerligen något extra!!!

070908
Torsten har gjort ännu en start i Lyd I. Den här helgen var det husse Martins tur att hålla i snöret. Vi kan bara konstatera att det gick ju bra det, 185p och ett till första pris!!! Som grädde på moset vann de tävlingen där de var hela 21 ekipage som startade. Sträck på dig Martin, VÄLDIGT BRA JOBBAT!!! Stort GRATTIS från oss!! Vi önskar er lycka till på er jakt på det sista första priset och LPI!!!

070909
Ny tävling för Torsten. Tyvärr en väldigt rörig platsliggning som han trots allt fixade bra. Idag blev det 155,5p och ett andra pris. Bättre lycka nästa gång!! Torsten deltog även på utställning på Umeå BK. Domare var Eva Eriksson. Han fick ett blått band, alltså en tvåa. Nu tänker matte vänta tills pälsen växt ut. Torsten har nämligen så hård päls att den bryts av i skogen och nu får han olje/balsam behandling på benen få se om det hjälper...inte precis det man normalt rekommenderar till en Briard men i Torstens fall är det nog ett måste. På utställningen deltog även Wilma i valpklass, hon fick HP och blev BIM-valp. Grattis Christina! Även Nemi var på den här utställningen. Hon blev bästa juniortik med CH och BIR. I finalen blev hon BIS-4! Stort grattis till det Frida!!!

070915
Helgen börjar bra! Först ett telefonsamtal från Carina som berättar att hon och Trixie blivit klarat appell-spår på 277,5  och uppflyttade till Lkl spår. Lilla Trixie är endast 14 månader gammal!!! De vart tvåa på hela tävlingen och ett av två ekipage som nådde uppflytt. Detta i storm och ängsspår! STORT GRATTIS CARINA!!! Nästa samtal var från en rungande glad Katti som talade om att Torsten nu har sitt LPI! Torsten och Martin fick idag ihop 167p och kom tvåa i tävlingen. STORT GRATTIS TILL TORSTEN OCH HELA HANS FAMILJ!!!! Inte heller i Norge har de legat på latsidan idag. Nina och hennes Wilma var på utställning och blev BIR-valp, vann gruppen och senare inte mindre än BIS2-valp!! STORT GRATTIS TILL DET NINA!!!!Det är så man pyser över av stolthet över dessa duktiga valpköpare!

070916
Carina och Trixie fortsätter på sitt segertåg. Idag tävlade de appell spår i Skutskär. De vann tävlingen på ännu ett uppflytt resultat; 283,5p! Vi är djupt imponerade av detta ekipage! STORT GRATTIS CARINA!!!!!

070920
Ännu ett HD-resultat på GnR-kullen. Det är Nappe som är röntgad och resultatet är A på höfter och ua på armbågar! STORT GRATTIS till hela Nappes familj!!!!

070922
Internationell utställning på Åland. Domare var Paul Lawless. Vi håller på traditionerna så vi åkte till Åland i år också och bodde på Sagas camping. Lika mysigt som vanligt, till sällskap hade vi Fredrik och våra kära grannar Chatta och Micke! Först ut var Duff och han föll domaren i smaken och fick CK, 1 bhkl och CERT. Sedan var det Tarzan´s tur och han fick 1:a pris och vann öppen klassen. Isis vann juniorklassen med en slät etta. Idun fick ett 1:a pris och blev 2:a i öppen klassen med CK och 4 btkl. Troll var idag helt omöjlig och visade sig absolut inte till sin fördel. Detta till trots fick hon CK och blev 2 btkl och fick R-CACIB. I tävlan om BIR och BIM blev Duff BIM. Vår uppfödargrupp fick HP och som ensam grupp blev den bästa grupp. Grattis Fredrik och Mia till dagens resultat!! På söndagen var det Phanters tur att ställas. Han vann bruksklassen med CK och blev 3:a bhkl. Grattis till det Chatta!!!! (och tack för febern och det halsonta)!

070923
Ozzy och Lenita startar appell spår i Ludvika. Trots att Ozzy inte var helt i form fixade de uppflyttning på 230p! STORT GRATTIS Lenita!!!!

070928
Höftresultat på Raw Power "Duff": HD B. Tänk att det inte var "något stort fel i bakdelen på honom", trots allt ;-) !!

070929
Lydnadsklass I i Ludvika. Freja och Elisabeth startar vad som var sååå nära att bli den sista ettan för dom två. Lite "förarmiss" (nerverna inför det kommande LP´t eller?) gav ett andra pris på förargliga 159,5p! Vilken mardröm!! 159,5!!!! Nåväl ni tar det nästa gång!! Det ska ju inte vara för lätt, eller hur?? I Gävle debuterade Carina och Trixie i Lyd II. De vann tävlingen på 161p och ett första pris. Helt otroligt!! Detta innan Trixie ens blivit 15 månader!!! Vart ska det här sluta??!! STORT GRATTIS Carina!!!

071006
Freja och Elisabeth provar turen i Lyd 1 igen. Det här gången sitter det, de får 167,5p, ett första pris och därmed kan Freja titulera sig LPI!! WOW, STORT grattis till er!! Lycka till i tvåan!

071007
Internationell utställning i Sundsvall börjar med att våra kära grannar snor åt sig BIR-rosetten och får sitt första CACIB på deras Rottis Phanter. GRATTIS det ska bli kul att följa er i jakten på det Internationella championatet!! En stunds väntan och så var det dags för Briarderna. Domare var René Sporre-Willes. Duff gjorde en knalldebut i unghundsklass genom att bli bästa unghund med CK och sedan 2 bhkl med R-CACIB! Jag är "ganska" stolt över min fagre pojke...;-) Syrran Isis hade inte samma tur i sin debut för hon fick det blå bandet med sig ut. Domaren tyckte att hon är trång fram och bak ännu, det stämmer väl. Troll gjorde sitt sista framträdande i championklass. Man får väl säga att hon har haft 5 goda år i den klassen. Hon blev bästa champion med CK och 1 btkl med CACIB. I tävlan om BIR och BIM fick hon BIM-rosetten med domarens ord: "hon jagar och det får man inte göra"! Som om jag inte försökt förklara det för den goda damen i 8 år nu!! Trots allt en lyckad avslutning för Troll tycker jag.

071013
Inofficiell utställning på Gävle BK för domaren Åsa Holesäter. Trixie och Carina deltog. Trixie blev bästa tik och sedan BIM. Grattis Carina. Förhandsbeskedet på Selmas höfter säger HD C och AD-UA.

071014
Trixie och Carina ligger inte på latsidan. Idag tävlade de lydnadsklass II och fick ihop 164,5p och blev segrare i tävlingen! Ännu en gång; STORT GRATTIS Carina!!!

071020
Trixie och Carina provar ännu en Lyd II. Den här gången vill det sig inte riktigt. Efter "bara" (Carinas ord) 5,5p på rutan där de brukar ha 9-10p får de ihop 157,5p och får ett andra pris. Ni tar LP´t nästa gång, när ni inte har "oönskade störningar" på rutan. Det ska ju vara lite svårt att ta sista första priset, sista certet osv... ;-)

071021
Satt för ett tag sedan och blev lite tävlingssugen. Det får jag väl tillskriva mina flitiga valpköpare... Sneglade runt omkring mig, där låg Troll-pensionär, Duff & Isis- långt från tävlingsklara. Blicken föll sedan på Princessan, eller rättare sagt Princessans svans för hon låg som vanligt inkrupen under sängen i "valplådehörnet". Hon kanske man kan tävla!!! Sagt och gjort hon anmäldes till spårtävling i Forshaga där de enligt uppgift ska ha skogsspår. Vi sov över hos Marie (tack för sovplatsen!). Söndag morgon och vi anländer till Forshaga BK. Det visar sig att det blir spår på gärden....hmmm. För att göra en lång historia kort; ni som läst "Prinsessan på ärten" vet hur humöret på Princessor blir när de inte får sova riktigt, inte det bästa! Spårade gjorde hon, bitvis, men inte som hon brukar och markeringarna var i det närmaste obefintliga. Hon stannade och tittade på mig vid apporten och gick sedan vidare. Så det blev att åka hem till Dalarna igen! Halvvägs gick avgasröret rätt av så vår bil lät som den värsta rallybilen! Någon som tycker att jag har "lite" missflyt just nu??? ;-) Princessan sov dock gott hela vägen hem och nu ligger hon som vanligt under sin säng doftandes på.....troligen inte blommor men en och annan dammråtta kanske...

071023
Ännu ett HD-resultat på GnR-kullen. Det är Tess, g. Garden of Eden som är röntgad och resultatet är A. STORT GRATTIS till hela Tess familj!!!!

071024
Livet är sannerligen en berg och dalbana! Idag röntgades Isis och man kan väl lugnt konstatera att det inte ser bra ut, det ser dessutom "konstigt" ut enligt personalen där. Isis har den senaste månaden simmat en gång i veckan och är grundligt undersökt både på härsan och tvärsan av djursjukhusets Rehabpersonal. De finner inget som tyder på att hon ska ha grav HD. Hon är hur rörlig som helst, aldrig halt eller stel, ömmar aldrig vid stretchning eller vid böjning av ben.. Vi har under någon vecka pressat henne ganska hårt för att få fram en reaktion i form av stelhet eller hälta... men ingenting. Plåtarna är nu skickade till Håkan Kasström för avläsning. Djursjukhuset har skickat med en frågeställning och kommer att ringa Håkan för att föra en dialog med honom, hur det kan komma sig att hunden är helt symptomfri, för enligt den personal jag mött på sjukhuset finns det inte en möjlighet att en hund kan vara som Isis och se sådan ut på röntgen. De har en fundering på om detta eventuellt kan vara orsakat av en skada. Vi får väl se vad som händer. Anna som har haft hand om Isis var nästan lika ledsen som jag och svor ve och förbannelse över att denna hund inte får gå i avel, hon har imponerat stort på personalen där med sitt temperament och det är ju en tröst i eländet. Isis kommer i alla fall att bli kvar här. Jag är ju inte en uppfödare av den rangen att jag bara kan skicka iväg det som jag inte kan avla på. Jag är ju egentligen bara en person som råkar tycka att hundar och avel är det roligaste och mest intressanta som finns. "Storuppfödning" är inte min grej. Vi älskar Isis innerligt och här ska hon vara så länge det nu går! Isis är väl kanske som en humla, humlan ska ju inte kunna flyga, men det vet den ju inte om så den flyger ändå...

071027
Mail kom från Bella´s familj. Hasse och Bella hade tävlat inofficiellt (får ej tävla officiellt förrän hon är 10 månader) i Lyd I. De slog till och kom tvåa av 8 ekipage med otroliga 190,5p!!! WOW!! Imponerande! Jag antar att ni bara väntar på 10-månadersdagen nu ;-) Isis HD-resultat har kommit på hund-data och det beskedet säger E. Vi får se på måndag om det är dubbelsidigt. Eventuellt såg det lite bättre ut på en sida. Sedan blir det några dagars otåligt väntande innan min veterinär pratat med Håkan Kasström. "Gåtan Isis" fortsätter.....

071027-28
Vi är nio ekipage som den här helgen tränat för superduktiga Frida Sundberg. Fredrik fick tyvärr förhinder i sista stund, vi tycker alla synd om dig som missade denna helg! Krya på dig!! Vi har tränat påallt mellan himmel och jord och bilder finns på en länk från den nya sidan "aktiviteter". Tack för att ni kom och hoppas att ni hade lika roligt som jag!! HR-kullens pappa har gjort exteriören för korning och blev godkänd, ingen överraskning. Han kan därmed titulera sig KORAD. Grattis Marianne!!!

071101
Beskedet från Håkan Kasström gav tyvärr ingen lösning på "gåtan Isis". Det enda som vi nu vet med säkerhet är att det inte beror på någon skada. Det är väl det man kan veta säkert. Beskedet jag fick var att hon antagligen är en sådan där hund på promillet som poppar upp då och då. Det kan vara fritt i generationer och plötsligt kommer det ett fall. Slumpen helt enkelt! Inte någon tröst direkt.... Som den planeringsmänniska jag är gillar jag INTE det faktum att slumpen ska styra aveln. Men det är ju ett känt faktum, har ni någon gång möjlighet att spela "genspelet" som Vet. Mikael Nordström gjort ska ni ta det!! Där blir det uppenbart hur lite man kan förutse i avelsarbetet. Isis får leva på som vanligt, hon kan nog inte tänka sig ett liv där man måsta ha alla tassarna i marken SAMTIDIGT!! Det håller så länge det håller.. Något som dock fått mig att fundera är att man inte behöver lämna in röntgenbilderna. Jag har nu mötts av "lämna aldrig in dom" och "du väljer själv hur du vill göra" osv. Detta gör att jag från och med nu kommer att betrakta alla Briarder som är över 2 år, boende i Sverige och oröntgade, som hundar med HD i min statistik. För jag har då aldrig märkt att det skulle vara svårt att få valpköpare att röntga, så där tror jag inte problemet ligger. Men om man står där med en bild som visar dåliga höfter kanske en del låter bli att skicka in för att de inte tycker att det är värt 170:- för något som redan är uppenbart eller så tycker man kanske att det ser bättre ut med inget resultat än ett dåligt. Detta kan man ju bara spekulera i men för mig är de som sagt från och med nu HD-belastade tills motsatsen bevisats. Den här gången var det min "tur" (?) att bli drabbad. Jag tycker det känns skönt att ingen valpköpare blev drabbad, men å andra sidan var ju Isis sparad för framtida avel så det är naturligtvis väldigt tråkigt. Hon har ju som hennes "sim-fröken sa: "Ett riktigt jävla underbart psyke".... Nåväl man kan ju inte få allt här i livet..

071108
Till att börja med vill jag här framföra ett TACK till Kicki Sandberg för det strålande vackra armbandet som kom med posten idag! Du har då verkligen en förmåga att tajma in dina gåvor då man som bäst behöver lite guldkant på tillvaron! Än en gång: mitt uppriktiga TACK!!! 2 nya HD resultat har kommit idag, ömsom vin ömsom vatten.. GRATTIS säger vi till Carina & hennes My Michelle "Trixie" som fick besked om B/A på höfter och AD ua!! Det är nog som du säger Carina; "du och Trixie ska långt", nu är ett av "hindren" avklarade och vi lutar oss tillbaka och inväntar nya resultat från den här duon!! ;-) Mindre roligt var resultatet på Attitude "Nemi": C på höfter men AD ua. Ingen katastrof men likväl tråkigt. Vi håller tummarna för er då ni röntgar om!!! Tron kan ju som bekant försätta berg Frida så ge inte upp!!!

071117
Lenita och jag tog våra "småpojkar och tidigt, tidigt drog vi ner mot Almtuna för att vara med på vallning. Jag kan direkt tala om att ingen av dem testades idag för de hade ju aldrig sett får tidigare och behöver lite mer tid för att bekanta sig med får. Detta till trots är jag MYCKET stolt över min käre Duff!! Han är ju i en "knepig" ålder nu och ömsom är han som en liten baby för att i nästa stund tro att han är SUPERMAN! Jag hade faktiskt trott att han skulle bli skiträdd när han såg fåren! Men se det blev han inte och Eva som fårägaren hette sa direkt att "den här hunden gillar jag mycket"! "Han har ett naturligt avstånd till fåren och kommer att bli en vid vallare precis som man vill ha det"! Duff hade dock liiite svårt att fokusera på fåren när det stod så många hundar och folk utanför och inte blev det bättre av att det satt en Kelpieflicka fastknuten i staketet! Hon var INTE speciellt imponerad av Duff´s uppvaktning dock ;-) Jag är också stolt över att han var så snäll med fåren, inte en enda tendens att försöka nypa dem!! DUKTIG KILLE!!! Som sagt beskrevs han inte idag men hon tyckte absolut att vi skulle komma igen i vår när han mognat lite i skallen. "Han är ju i värsta slyngelåldern" sa hon, jag kan bara hålla med! Vi fick en kort beskrivning nerskriven (på Ozzys????) protokoll! (Vilken tur att han inte testades för hur hade det blivit då, fel hund på fel protokoll???) Ok, beskrivningen löd så här: "Ung hund som behöver ner tid med får. Mkt. trevlig med fåren" Ozzy då? Jo han fick nästan på en gång ett får att bryta ut ur flocken och kunde inte motstå att nypa det lite i sidan (vilket han inte var ensam om den här dagen). Därefter ville han gå rätt på flocken och fattade inte att han skulle gå runt. Varje gång han provade ta ett stag framåt så fick han krattan i marken framför sig och till sist gav han upp att försöka. Eva tyckte att han också skulle prova igen i vår för då har han inga som helst svårigheter att klara testet sa hon. Han behöver bara få se mer av fåren först. Så nu får väl halvbröderna ge sig ut på "fårjakt". Eva sa avslutningsvis att ingen av dagens deltagande hundar saknade vallinstinkt och det var trevligt att höra om man tänker på rasen i stort, tänk vad de kan våra Briarder! Jag vill gratulera ALLA som idag klarade sitt anlagstest! Själv kommer jag igen i vår!! Men en eller flera hundar - det får tiden visa!

071125
Sammanfattning: en riktig oturshelg!! Det började redan innan vi åkte på fredagen. Jag såg att Troll hade väldigt rinniga ögon så jag hämtade ut en ögonsalva till henne innan vi for iväg för att möta upp med Marie efter vägen. Väl framme vid Lisbeth bjöds vi på god mat och många skratt under kvällens gång. Troll blev bara värre och värre i sina ögon och jag insåg att hon inte skulle kunna ställas på utställningen. Lördag morgon kom och vi åkte iväg till Vikingskeppet utan Trollmor (gissa om hon var upprörd!). Domare var Miroslav Zidar. Duff och Isis fick band i färgen blå. Princess vann bruksklassen med CK men var oplacerad i bästa tikklass. Boss knep ännu ett BIR och fick titeln NV-07, välförtjänt inget snack om det!! Dessutom är detta en helmysig kille som gärna bjuder omvärlden på pussar!! GnR-kullens pappa Buddah vann championklassen och blev 2:a bhkl. Humlan blev 3:a i chkl med CK men möttes av samma öde som Princess i btkl. Jag hade lite svårt att koncentrera mig på utställningen, jag var orolig för Troll och hennes ögon...Vi stannade och njöt av Boss i gruppen där han tyvärr blev oplacerad. Inger med sin Faraohund Tirtih blev BIS-2 veteran! Grattis Inger!! Det är alltid en fröjd att se er i ringen!! Vi stannade en natt till hos Lisbeth och njöt av hennes matlagning. Tusen tack Lisbeth för allt; mat, logi, tassfrisering osv!! När vi kom hem for vi direkt in med Troll till djursjukhuset så nu har hon fått behandling och medicin.

071130
Sista HD-resultatet på GnR-kullen, om man räknar bort de som ska röntgas om. Det är Indra, G. So Fine som är röntgad och resultatet är A och AD-UA. STORT GRATTIS till hela Indras familj och Marie!!!!

071203
HD-statistik efter Troll i procent: 60%=A, 20%=B, 8%=B/A, 8%=C, 4%=E. Dvs. 88% HD-fritt. Ett ganska bra resultat även om de med C skulle stå sig.

071215
Nordisk Vinnare-07. Utställning på "St. Stockholm". Domare var Monica Mattfolk. Vi for hemifrån kl. 04.00, plockade upp Lenita i Hedemora. På vår väg till Stockholm såg vi massor med stjärnfall, minst 5-6 stycken. jag som är lite skrockfull (när det passar mig) tog tillfället i akt och önskade lite inför dagen. Vi kom fram i god tid och hade inga problem att finna parkeringsplats och plats vid ringside. Jag hade bara Trollmor med mig, Lizzy kom lite senare med sin "nya" mamma och pappa. Efter en stund kom Marianne, Marie, och Lisbeth- alltid lika trevligt att träffas!! Jag började göra Lizzy i ordning för hennes debut i juniorklass. Jag tittade på de andra hundarna och kände att Lizzy i jämförelse såg ut att gå i "babyklass".... Förberedde mig därför på att hon kunde råka ut för ett blått band. Hon skötte sig alldeles utmärkt i ringen på hennes första inomhusutställning, det är inte mycket som bekymrar den lilla damen. Hon fick en etta i kvalité och jag var mycket nöjd. Men inte nog med detta hon blev även placerad först i konkurrensen och fick CK och tog sin första titel: NORDV-07!!!! Behöver jag nämna att vi är otroligt stolta över vår lilla docka??!! Lizzy tog även en placering i bästa tikklass, till min stora förvåning blev hon 4:a btkl! DET VAR VÄL EN KNALLDEBUT!! Hon är även kvalificerad att tävla i Crufts-08. Trollmor som visades av Marie fick HP och blev Bästa Veteran. BIR blev den otrolige unghanen NV-07 Li Brie´s Boss Number One med Korad NorduhV-02 NV-05 Intuch Norduch Woodlooks Bumble Bee som BIM och med varsin ny Vinnartitel! STORT GRATTIS MARIE & LISBETH! Jag vill även passa på att göra en liten blänkare om att dessa två vinnare planerar att göra nya småstjärnor framöver, om du vill veta mer om detta kan du kontakta Marie på Kennel Matisse!

071226
Det är inte alla som ligger på sofflocket eller frossar julmat under den här helgen! Trixie och matte Carina har varit och tävlat KM på Valbo BK och snöt åt sig en "klubbmästartitel" även där! Så Klubbmästaren Lyd II på Valbo BK heter år 2007: Goblinwalley My Michelle & Carina Hedman! GRATTIS!!!!

071229
Årets sista dagar och Nina och Wilma ägnar sig åt utställning. I Letohallen fick de en 1:a i kvalité och blev 2:a i konkurransen med HP i sin debut i juniorklass! Domare var Ove Gerdmundsen GRATTIS NINA!!

 

071229
Årets sista utställning för och Nina och Wilma. I Letohallen fick de en 1:a i kvalité och blev 2:a i konkurransen med HP i sin debut i juniorklass! Precis som igår alltså! Domare var Mette Tufte. GRATTIS NINA!!