nyheter 2002
nyheter 2003

nyheter 2004
nyheter 2005
nyheter2006
nyheter2007

Nyheter 2008

Vänner, valpköpare och övriga bekanta, jag vill börja med att önska er alla en riktigt God Fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni får lycka och framgång under 2008! Till mina valpköpare vill jag även rikta mitt varmaste TACK för att ni tar så väl hand om "mina valpar". Utan er vore vi inget!! Jag ska nu försöka sammanfatta år 2007 och som alltid med viss oro att jag ska glömma någon kommer här de som var ute och visade upp sina hundars fina egenskaper under 2007:

TJH FINUCH SUCH INTUCH GOBLINWALLEY SUNDAY GIRL "Princess"; Fick sin första valpkull i februari och var mammaledig större delen av året. Men ett par btkl-placeringar (2:a)hann hon med ialla fall.
 GOBLINWALLEY TURN ME LOOSE "Tarzan"; Några bhkl-placeringar med 2:a plats som bäst, CK, T-Kullens första R-CACIB
KORAD GOBLINWALLEY THUNDERSTRUCK "Ozzy"; GK anlagsprov försvarsmaktshund, 1:a pris Lyd I, Uppfl. akl spår, KORAD, CK, BIR, BIS-2
LPI GOBLINWALLEY TIME WILL TELL "Torsten"; LPI, Godk. Akl spår, "grönt kort för draghund"
LPI GOBLINWALLEY TATTOOED DANCER "Idun"; Flera btkl-placering med 3:a plats som bäst, CK, LPI, Klubbmästare AfBd LydI
LPI GOBLINWALLEY THAT GIRL "Freja"; LPI, vann öppenklassen och blev 4:a btkl på sin enda utställning under året
GOBLINWALLEY SWEET CHILD O`MINE "Isis": HP BIR/BIM-valp BIG-3valp BIM-junior, vunnit juniorklass några gånger under året
GOBLINWALLEY RAW POWER "Duff"; HP BIM-valp, flera bhkl-placeringar med 1:a plats som bäst, BIM, CERT (finskt), tog GnR-kullens första R-CACIB
GOBLINWALLEY PATIENCE "Saga"; HP BIR/BIM-valp, 2:a placering i juniorklass
GOBLINWALLEY ATTITUDE "Nemi"; HP, flera BIRvalp BIS-2valp, BIG-3Valp, BIS-3 junior, btkl-placeringar med 1:a som bäst, BIR, BIS-4
GOBLINWALLEY MY MICHELLE "Trixie"; BIR/BIM-valp, CK, 5btkl, 1:a pris Lyd1, 1:a pris LydII, Uppfl.
akl spår, Klubbmästare LYDNAD Gävle BK, Klubbmästare Valbo BK Lyd II
NORDJV-07 GOBLINWALLEY THIN LIZZY "Lizzy"; Flertal BIR-valp, BIG-1valp,  BIS-1valp, vann juniorklassen med CK på sin debut, 4:a btkl, NORDJV-07
GOBLINWALLEY KING DIAMOND "Prinzen"; BIR/BIM-valp, HP
GOBLINWALLEY IRON MAIDEN "Diva"; BIR/BIM-valp, HP
GOBLINWALLEY PRETTY MAIDS "Nova"; BIR/BIM-valp, HP, BIG1-valp
GOBLINWALLEY VIXEN "Wilma"; Ett flertal BIR-valp, BIG-3valp BIS-2valp, blev 2:a placerad på sin juniordebut
GOBLINWALLEY NIRVANA "Bella"; BIR-valp, 190,5p LydI (inoff)
GOBLINWALLEY TWISTED SISTER "Tia"; BIR-valp
SUCH FINUCH DKUCH NUCH NORDUCH INTUCH NV-04 LPII WOODLOOKS ZATIZFACTION "Troll"; Ett flertal BIR/BIM, CACIB/R-CACIB, BIG-5 (SKK), BIR-VETERAN, e

Nu ser vi fram emot att skriva 2008 års resultat, LYCKA TILL!!!!

080101
Troll blev 3:a veteran på "Årets Briardlista i Norge med endast 2 resultat. Vi noterar också att Yo-Yo (pappa till vår S & T-kull) var den enda hanen som uppfyllde kraven för årets avelshane och knep därmed den "titeln", GRATTIS till det Fredrik!!!

080104
Torsten har röntgat armbågarna inför det stundande certprovet och rasultatet blev AD-UA. Grattis säger vi till Torsten och hans familj!!

080106
Årets My Dog i Göteborg. Detta år också SV-08. Domarbyte ledde till att Ann-Marie Maeland dömde Briarderna. "På förekommen anledning" höll det på att bli inställt för oss... men med värkande hår åkte vi från Alingsås till Göteborg. Duff var först ut i ringen och det gick ju bra det, han vann unghundsklassen med CK. I bhkl placerade han sig som 3:a, endast slagen av 2 championhanar! Tarzan vann även han sin klass (ökl) med CK och blev R-bhkl. GRATTIS FREDRIK, tur att vi åkte va? ;-) Naturligtvis var även Trollmor med. Hon blev BIR-veteran med CK men var oplacerad i btkl. Men faktiskt så känner jag att det inte gör något, hon har ju haft sin beskärda del av Btkl-placeringar och nu åker vi bara för att hon tycker detta är så fantastiskt kul! Vi övervägde en kort stund att vänta till finalerna men längtan hem till dalaskogarna blev för stor så vi for hem istället. Tusen tack Fredrik & Ann-Sofie för logi, god mat och dryck, bio och badtunna. Snacka om att vi blev bortskämda den här helgen!! Väl hemma igen såg jag att Trixie tävlat LydII i Tierp. De fick sitt sista första pris på 183,5p kom tvåa. Därmed har Trixie sin första titel: LPII. Ni är fantastiska! GRATTIS CARINA!!!

080112
Wilma har varit på sin första utställning för året. Domare var Kurt Nilsson. Hon fick en etta i kvalité och blev 2:a juniortik. Grattis till det Nina!

080114
Lilla Idun har börjat löpa idag så nu åker vi till Värmland för ett besök hos Buddah om ett par veckor!!!!

080127
Tess är på utställning i Örebro och blir 2:a tik. Grattis Linda!

080128
Idun och Buddah "får till det" och nu väntar vi små aprilskämt. Ultraljud kommer att göras vecka 9!

080203
Utställning i Norge, Ekeberghallen. Domare var Leif Ragnar Hjort. Wilma vann juniorklassen med HP. Grattis Nina!!!

080207
Igår var det årsmöte på Borlänge BK och för första gången på flera år kunde jag inte gå. Jag är ju tyvärr sängliggandes. Idag nåddes jag av nyheten att Troll ännu ett år blivit BÄSTA UTSTÄLLNINGSHUND!!! Denna gång för år 2007. Jag antar att det var sista gången hon hade chans att få detta pris så det var extra roligt!

080212
Goblinwalley Thunderstruck "Ozzy" blev 2:a allroundhund på Hedemora BK 2007. Han slog faktiskt brorsan Loke (som vann ett år) på poäng. Detta innebär ju att vovvarna i Hedemora blir bättre och bättre ;-) GRATTIS LENITA och lycka till under 2008!!!

080216
Goda nyheter! På sin ettårsdag passade Bella på att tävla för första gången. Det blev ju till en fin födelsedagspresent det eftersom hon tog ett första pris i LYD I med 181p. Hon vann dessutom tävlingen som lite extra krydda på moset. Domarens kommentar på helhetsintryck: MYCKET TREVLIGT FRAMFÖRT, STABILT EKIPAGE, MAN BLIR GLAD AV ATT SE ER! Stort grattis säger vi till Bella, Hasse och Anneli!!! Vi skickar också grattishälsningar till resten av 1-åringarna!!

080218
Igår var en överspeedad Torsten och tävlade sin första LYD II. Det blev 120p och ett tredjepris. Grattis, nu är klass 2 debuten avklarad!!

080223
Idag hämtade jag Troll´s pokal som hon fick för att hon (ännu ett år) blev ÅRETS BÄSTA UTSTÄLLNINGSHUND på Borlänge BK. I år hade de tagit i så jag vet inte ens om den får plats på höjden i vår prishylla. Fick lov att ta ett kort med en tändsticksask bredvid så ni ska förstå hur gigantisk den är ;-)

I Norge var Saga på utställning i Bø. Det gick bra för henne i unghundsdebuten, hon blev 1.a ukl med CK och slutade som 4:a bästa tik! GRATTIS Lisbeth och Bjørn!! Boss hade hämtat sig från "formsvackan" förra helgen och slog till med ännu ett BIR och en BIG-4 placering. Grattis ännu en gång Lisbeth! Han är verkligen superläcker den unge Norrmannen!!! Det ska bli spännande att se valparna efter honom som väntas på Kennel Matisse!

080226
Trött på det mesta kom jag sliten hem från jobbet idag. Reijo var väldigt ihärdig att jag skulle ringa upp Mia trots att jag sa att det var på tok för sent! Men till slut lyckades han att övertala mig att ringa upp. Mia hade fantastiska nyheter! Hon hade gjort ultraljud på Idun idag och magen var full av små valpar!! En hel hög faktiskt.... det var en bra överraskning som slut på en i övrigt jävlig dag! Idun skulle egentligen gjort sitt ultraljud i morgon men Mia hade blivit sjuk och var rädd att även barnen skulle insjukna tills i morgon så hon "smög" sig iväg en dag tidigare!!

080308
Första HD-resultatet på H.R-kullen kom idag. King Diamond "Prinzen" är röntgad, han har HD A och AD-ua! Skönt!!! Grattis Anna och resten av familjen!!

080310
Årets listor på Briardklubben har kommit ut och de lyder som följer:

ÅRETS ALLROUNDBRIARD:
2:a Goblinwalley My Michelle
8:a Goblinwalley Thunderstruck

ÅRETS BRUKSBRIARD:
5:a Goblinwalley My Michelle
24:a Goblinwalley Thunderstruck
30:e Goblinwalley Time will Tell

ÅRETS UTSTÄLLNINGSBRIARD:
7:a NORDUCH INTUCH NUCH NV-04 LPII Woodlooks Zatizfaction
med lillasystern Humlan på platsen före (Grattis Marie!)
14:de SUCH FINUCH INTUCH TJH Goblinwalley Sunday Girl
med "pappan till alla barnen" Buddah på platsen före (grattis igen Marie)
18:de Goblinwalley Raw Power
24:a NordJV-07 Goblinwalley Thin Lizzy
29: a Goblinwalley That Girl

ÅRETS VALP:
6:a NordJV-07 Goblinwalley Thin Lizzy
7:a Goblinwalley Attitude
8:a Goblinwalley Pretty Maids
9:a Goblinwalley Iron Maiden & Goblinwalley King Diamond
11:a Goblinwalley Nirvana & Goblinwalley Twisted Sister
12:a Goblinwalley My Michelle

STORT GRATTIS TILL ER ALLA!!!!!!

Grattis säger jag också till "mannen i mitt liv": Reijo- 40 år idag!!!

080316
Igår gick Dalarnas Vackraste Hund & Dalarnas Vackraste Veteran av stapeln. Troll fick möta Faraohunden Tirith i finalen. Troll var glad och gjorde sitt bästa men hon rådde inte på denne gentleman utan Faraon avgick med segern och "titeln". Grattis Inger! Vi var väldigt glada över vår andra plats!! Trots tre stora kullar och 8 ½ jordeår håller hon sig i bra trim. Ja, helt klart är vi stolta över Trollmor!! Vilken hund!!!! Ozzy var med i den "stora showen", tyvärr hade han otur och mötte en av de hundar som gick ända till kvartsfinal så han åkte ut direkt. Men snygg är han och uppför sig gör han och jag är stolt över att vara uppfödare till denne unge herre! Hela tillställningen flöt på och det vart väldigt lyckat. Vi som har suttit i arbetsgruppen för denna show har jobbat på bra och till er andra i den gruppen vill jag säga: DET GJORDE VI BRA TJEJER!!!!!!! I Norrland var Troll´s barnbarn Nova på utställning. Domare var Maria Plamkvist. Nova fick HP blev BIR och BIG-3. Grattis Christina! Idag har Diva debuterat i juniorklass med resultatet: 1 junklkvl, 3 junklkk HP. Grattis Cilla. Idun har kommit hit och Troll och Princess är nu Alingsåsbor ett tag framöver. I lilla Iduns mage råder full aktivitet. Härligt!! Men hur kunde jag sälja den här hunden??? Jag måste ha haft en tillfällig sinnesförvirring! Brukar inte brottslingar skylla på det??! Det kanske även mormödrar kan göra... ;-) Nu ska jag frossa i den här lilla hunden som jag saknat sedan hon flyttade när hon var 8 veckor.....och Mia gjorde nog ett smart drag när hon tog Troll och Princess- för jag vill ju ha dem tillbaka.....

080324
Påskhelgen är nu snart över. Jag sitter här och kommer just på att jag (tack och lov) inte har hört en enda jäkla smäll på hela påsk!! HÄRLIGT!! Inte för att mina hundar bryr sig men det känns ändå onödigt med allt jäkla skjutande. Det är ju tyvärr så för oss som bor så att man har grannar - även om inte just vi har så många...men det räcker ofta att man har en barnfamilj bredvid sig för att terrorn ska vara igång. Nog om detta!! Idun mår bra, magen växer så allt är som det ska med henne. Om några dagar får vi se vad den innehåller. Alltid lika spännande. För lite mer än tre år sedan höll jag en nyfödd Idun i min hand och nu ska jag snart hjälpa henne vid förlossningen av en ny kull "Goblin-Ungar"!! Vilken ynnest det är att vara hunduppfödare!! Så härligt att kunna följa sina valpar när de växer upp, jaja, i mina ögon är de ju alla "mina valpar". Även de som fyller 5 år i sommar! De resvana brudarna Troll och Princess har funnit sig väl till rätta i Alingsås. Det var allt för tillfället, ha en bra vecka - själv har jag ju semester ;-)

080327
HURRA!!!!!! Vår lilla docka Lizzy har A på höfterna!!!! Grattis säger jag till Micke som äger "framdelen" ;-) !! I övrigt så väntar vi nu på Iduns valpar. Hon har varit orolig och bäddat sedan i natt och så har hon sänkt temperaturen. När den stiger är det dags för valparna att se dagens ljus. Om det blir i kväll/natt eller i morgon får tiden utvisa. Nu är det bara en lång väntan....

080328

Ja i den här valpsängen hade Idun en idé om att hon skulle ha sina valpar......det gick väl sådär kan vi säga...
Men efter två timmars förlossning är nu valparna födda. Det blev 4 hanar och 3 tikar. I dagsläget mår mor och valpar bra. Vi håller tummarna för att det får fortsätta så.

080402
Glada nyheter från Norge!! Ännu ett fint resultat på H.R-kullen; Vixen, "Wilma" är röntgad, hon har HD A och AD-ua! Skönt!!! Grattis Nina!! Nu är det bara att köra vidare.

080403
 Vi är glada att "inkassera" ännu ett bra HD-resultat på H.R-kullen; Nirvana, "Bella" är röntgad, hon har HD A! Skönt!!! Grattis Hasse, Anneli & Marianne!! UNDERBART!!!

080410
Slut på turen för tillfället. G. Iron Maiden och Pretty Maids är röntgade och avlästa. På Diva blev det D/B och på Nova vart det A/D. Ringde upp SKK och pratade med dem och de rekommenderar omröntgen då slappheten i leden blivit bättre.

080412

Idag har Elisabeth och jag varit på inofficiell utställning i Avesta. Lizzy var den som ställdes för Carin Åkesson. Hon fick HP och blev BIR! Efteråt gick jag och minglade och stötte på uppfödaren som vi köpte vår Shih-Tzu av. Gissa om jag blev sugen på en till när jag träffade hennes vovvar!!! Jag har länge sagt att jag skulle vilja ha en till om det inte vore för pälsen. Nu sa hon att pälsarna hade blivit mycket bättre, vilket man också kände när man tog i dem. Så en svart och vit Shih-Tzu står nu väldigt högt på önskelistan!!!

080413
Strålande nyheter!! Hasse och Bella (Nirvana) har varit och tävlat Appell-klass spår. Det gick väldigt bra för dom: 305p av 320 möjliga och de är därmed uppflyttade till Lkl spår!! Som grädde på moset fick de även stå högst upp på prispallen. Inte illa för en hund som bara är 13 månader!!!! Vi är stumma av beundran! STORT GRATTIS igen till familjen Karlsson!!

080414
Ja då har de fått sina namn valparna. Temat den här gången är låtar av/med rockgruppen KIZZ. Som en hyllning till den grupp som öppnade mina öron/ögon för den hårdare typen av rock! Tänk så kär jag var i Paul Stanley då en gång får länge sedan...till min mammas stora förskräckelse!!!

080420
Utställning i Västerås, domare var Elina Tan-Hietatahti. G. King Diamond debuterade i juniorklass med att vinna klassen med HP! Grattis Anna & co!! G. Raw Power vann även han sin klass med HP. G. Thin Lizzy var först ut av flickorna. Hon vann klassen med i den stora konkurransen med sin själv och hon fick ett av dagens 5 utdelade CK´n!!! Grattis Micke & Elisabeth! I unghundsklass debuterade systrarna G. My Michelle och G. Garden of Eden. För dagen i dålig päls efter löp gjorde att de fick varsin tvåa men med fina kritiker. Bättre lycka nästa gång Carina och Linda! Sedan var det dags för dockan Lizzy att tävla i btkl och där blev hon 3:a! Kanon! Vår uppfödargrupp blev bästa grupp med HP! Tack allihopa för att ni kom, det var jätteroligt att se er igen och så hoppas jag att vi ses i sommar på lägret!!!!

080426
Idag har flera ur vår uppfödning varit ute på tävlingar av olika slag. I Norge var Wilma på utställning. Domare var Denis Kuzelj. Hon fick 1.a pris och blev 2:a i konkurransen. Grattis Nina! I norr, närmare bestämt i Örnsköldsvik ställdes Nemi och Nova ut för domaren Maritha Östlund-Holmsten. Båda fick ettor och sedan klassvinst med HP. Grattis Frida och Christina! Sist men inte minst har vi Katti och Torsten som efter idogt tränande ställde upp i Lyd II. Vi kan bara konstatera att träningen gett resultat: 1:a pris med 169p och vinst i klassen blev resultatet! Grattis Katti! Här hemma växer valparna och blir busigare och bråkigare och ljuvligare för var dag som går. Det är ett härligt gäng (som de brukar vara). Duff och jag tillbringade dagen med att gå i "skola". Dalarnas KK hade ordnat handlerkurs och vi var ett 10-tal ekipage som drillades av Christer Olander. Kul och lärorikt! Vi fick en hel del "tips och trix" som man kan ha nytta av.

080427
Utställning i Norge. Domare var Refet Hadzic Wilma vann juniorklassen med CK, blev 2:a btkl och fick även sitt första CERT!!! STORT GRATTIS Nina!! Där satt den!

080429
Idag har vi haft främmande av Lisbeth på Kennel Li-Brie's. Hon har hjälpt mig att studera och begrunda valparna och nu är det bestämt vilken köpare som får vilken valp. Valparna ville inte alls stå på bordet, och de var så mätta att de inte var speciellt intresserade av köttfärsen heller. Så bilderna som vi tog blev tyvärr inte bra. Men när de sovit och vi hade dem på golvet var de piggare på att stå och beskådas. Men då hade vi inte kameran i ordning så då blev det inga kort tagna. Tusen tack för besök och hjälp Lisbeth!
 

080501
Trixie och Carina tävlar i Lyd II. Ett andra pris med 159p och klassvinst blev resultatet! Snubblande nära men de har ju sitt LP II så detta var bara en "liten kom igång tävling". Lycka till i klass III!!!

080503
Utställning i Härnösand, domare var August de Wilde. Nova vann juniorklass med CK och blev 2:a btkl. Stort grattis Christina!!!

080504
Nova är på utställning i Timrå för domaren Leni Finn . Hon vinner juniorklassen med HP. Grattis Christina!! Katti och Torsten tar sig an ytterligare en Lyd II:a. Med 166,5p, första pris och klassvinst kan de nu känna vittringen på LPII!!! STORT GRATTIS KATTI!!!!!!!

080510-11
Ännu en framgångsrik helg!  Bella och Hasse startade i Lyd II. Klassvinst och ett första pris på 173p och som grädde på moset: DISTRIKTSMÄSTARE i LYD II i ÖSTERGÖTLAND 2008!!!!!! GRATTIS BELLA med FAMILJ!! Diva var på söndagen på utställning i Larv för domaren Igor Selimovic. Klassvinst och HP blev resultatet! Grattis Cilla!! Själv drog jag och Marie till Norge på lördagen. Lördag kväll tillbringades med goda vänner vid grillen. Mycket skratt och prat. På söndagen var det utställning för Margareta Skogsberg. Om ni bara visste vad jag väntat på att hon skulle döma någonstans!! Hon tillhör de absoluta topp 5 i trevliga och hjärtliga domare!!! Duff var först ut av mina. Han fick ett första pris och så kom det sig då att striden om klassvinsten stod mellan den omöjlige Boss och min Duff. Efter mycket springande avgick Boss med segern, inget att säga om det. Jag tröstar mig med att vi gav dem en strid i alla fall ;-) Duff blev sedan 3:dje bästa hane före sin pappa Buddah som stod 4:a. Vinsten gick till den snygge hanen "Ponti", en riktig läcker hane!! Grattis till ägarna! Efter en kort paus var det dags för tikarna och Wilma och Lizzy var först ut där. Wilma fick idag en 2:a, bättre lycka nästa gång Nina! Lizzy fick ett första pris och vann klassen med CK. Princess var ut i bruksklass och fick där ett CK och gick vidare till btkl. När det var dags att utse bästa tik föll det sig så att kampen om CERT'et skulle stå mellan mor och dotter. det var nämligen bara mina två som fått CK i de tidigare klasserna (bortsett från championklassen). Lisbeths Mysti blev bästa tik (grattis), Marie och Humlan blev 3:a (grattis!). Efter de fyra placerade championtikarna stod Princessan före sin dotter och fick CERT och blev därmed Norsk och Nordisk utställningschampion!!!! Vår grupp fick HP och blev 2:a efter Li-Brie's. På kvällen var det middag och efter det så ramlade vi uttröttade i säng. TACK till alla för en trevlig helg!!!!

080517
Susann och Slash debuterar i Lydnadsklass I. Detta är både Susannes och Slash första tävling NÅGONSIN och de klämmer till med ett första pris på 177p.  En tredje placering som grädde på moset. Stort grattis Susann!!!!!

080518
Frida och Nemi provar appellen. En rörig platsliggning och strul på spåret medförde nollor som gav slutbetyget 139,5p. Nu har de provat på och nästa helg försöker de igen, LYCKA TILL!!

080523
Ja så har då de första i KIZZ-kullen lämnat oss. Först att hämta var Karin. Det var Dakar som följde henne hem till Sandviken. Tätt efter kom Lisa och hämtade Freja no2. No 2 har hon fått som "arbetsnamn" här för att vi ska kunna skilja de två Frejorna från oss åt. Lycka till med mina hjärtebarn!!!!

080525
Nationell utställning i Sundsvall för domaren Jahn Stääv. Det var en stor dag för Slash skulle debutera i utställningsringen. Det gick väldigt bra en 1:a i kvalité och sedan 2:a i konkurransen med ett HP slagen av brodern Duff som är mera färdig. Duff fick CK och blev därmed bästa hane. Nova och Lizzy debuterade i unghundsklass. Båda fick första pris i kvalité. Lizzy vann klassen med CK och systern Nova var 2:a. Princess var ensam i championklassen och fick CK. I bästa tikklass stod Princess som 1:a och dottern Lizzy som 4:a. I tävlan om BIR så drog Duff det längsta strået och Princess blev BIM. Vår uppfödargrupp blev bästa uppfödargrupp och fick HP! Grattis allihopa och tusen tack för att ni kom! Tack Katti för handlerhjälp! Finalerna struntade vi i för jag hade valpar med mig, MILJONER TACK Johanna för valppigan i skuggan på parkeringen!!!! Katti fick med sig sin Zeus och Macke fick äntligen med sig sin lillprins Ace! LYCKA till med dem!! Själv åkte jag hem för att på måndag morgon befinna mig i Stockholm vid Vikingline med Pepe som reste med sin familj till Finland. Idun och Tyson hade jag kört till Örebro på lördagen. Nu är jag ganska slutkörd efter en intensiv helg på vägarna! Vid mina fötter sover Pixie som stannar här några dagar till.

080530
Medan jag satt på färjan mellan Stockholm och Åbo var Katti och Torsten ute och tävlade lydnadsklass II. Det gick strålande, de vann med 180 p och ett första pris. det innebär att Torsten nu kan inkassera sin andra titel: LPII!!!! STORT grattis Katti & Martin!

080531-080601
Torsten och Katti tävlar appell-spår samt Trixie och Carina tävlar lägre spår. Torrt i marken och värmebölja gör att spåren inte funkar som de brukar. Lycka till nästa gång!!

080605
Strålande nyheter!! Goblinwalley Twisted Sister "Tia" är röntgad och svaret visade på fina A-höfter!!! Stort grattis Karin!!

080607
De tävlingsglada norrlänningarna Katti & Torsten har varit och tävlat appellspår. Idag kom uppflyttet! Trots missad platsliggning fick de 227,5p och var därmed över den magiska gränsen!!! STORT GRATTIS Katti och lycka till i morgon!! Diva och Cilla var i Vänersborg där Ove Germundson dömde. Diva vann unghundsklassen med CK och blev 4:a btkl! STORT GRATTIS Cilla!! I Gävle var Trixie och Carina och ställde ut för Marita Östhof-Holmsten. Resultatet blev idag en tvåa i kvalitet. Bättre lycka nästa gång Carina!

080608
Nova var på Utställning i Piteå. Domare var Salvador Janerio. Nova vann unghundsklassen med CK och slog sedan till och blev 1 btkl och BIM. STORT GRATTIS Christina!. Själva var vi i Rättvik på Nedansiljans BK´s utställning. Domare där var Robert Bambach. Lizzy vann unghundsklassen med CK och blev 2 btkl efter sin mamma som blev BIR. För att göra en lång väntan lite mindre tråkig gick vi in med Lizzy och Princess i parklass, vilken de vann. Lizzy blev sedan BIS-3 unghund och Princess blev BIG-4.

080612
Lydnadstävling i Hedemora med en långväga deltagare, nämligen Slash med matte Susann. Vi hade det stora nöjet att kunna vara med och beskåda detta samkörda ekipage. Tänk vad stolt men känner sig när man sitter där och ser sina "barnbarn" tävla!!! Även denna tävling gick som tåget för det norrländska ekipaget, 173p och ännu ett första pris och så stod de tvåa på prispallen!! ÄNNU EN GÅNG: STORT GRATTIS och lycka till i morgon!!!! Vi håller allt vi har för er!!

080613
Idag tävlade Slash och Susann lydnad igen. Denna gång i Sala. Idag slog de till och vann hela klassen med 176,5p och det sista förstapriset var därmed skördat. Slash har nu sin första titel: LPI. Stort grattis Susann, bra jobbat!!

080614
Nova och Christina har varit på utställning i Vännäs. Domaren Hans Almgren tyckte att Nova behövde bygga på sig lite mer så hon fick nöja sig med ett HP. Grattis Christina!

080615
Internationell utställning i Avesta. Domare var Miklós Levente. Duff blev 2:a uklkk med CK och 2:a bhkl med R-CACIB. Slash fick nöja sig med en slät etta för domaren önskade mer massa på honom. Grattis Susann & Macke. Lizzy blev bästa unghundstik med CK och 4:a btkl, Grattis familjen Backlund! Saga fick en tvåa i öppen klass(?). Princess blev 2:a i chkl med CK och 2:a btkl med R-CACIB. Troll, som var överlycklig att vara i utställningsringen igen fick HP och blev bästa veteran. Vår avelsgrupp fick HP medan samma hundar i uppfödargrupp fick nöja sig med en slät etta (?), jaja så kan det gå tydligen ;-)

080621
Midsommaren till trots så finns det dom som inte ligger på latsidan. Trixie debuterade i Lydnadsklass III. Matte tyckte att hon inte kändes så pigg som hon brukar och efter programmet fick hon svaret: Trixie blev mer och mer halt. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Fast hon hade ont så grejade hon ett andra pris på 241p. Bra jobbat tycker vi! Grattis Carina!

080621-22
I dagarna två har Wilma och Nina provat lyckan i utställningringen. Igår var det Leni Finne som dömde och hon gav Wilma ett blått band. Idag var det Dolores Dinneen som var domare och Wilma fick en etta i uklkv och blev 1 uklkk med HP. Grattis Nina, snart "lossnar det"!!

080629
Hasse och Bella tävlar lyd III i Ullared. 284p, första pris och klassvinst blev resultatet. Imponerande av en så ung hund (16 månader) och hennes duktiga husse. Detta innebär att vi har vår första Elitklass-hund!!  STORT GRATTIS Hasse!!!! Lycka till i Eliten!!

080703
Årets Svenska Briardspecial var belägen på Almare-Stäket. Dömde hanarna gjorde Jaques Senecat och tikarna samt BIR/BIM dömdes av Jaquline Senecat. Jag hade fasat för den omtalade trånga vägen in till utställningsplatsen, men blev positivt överraskad då det gick förhållandevis smidigt. För dagen rådde en ny bedömningsform som då och då orsakade lite kaos. Först ut i ringen var Prinzen, för dagen visad av Marie. Prinzen var lite bångstyrig men fick ändå ett "Very Good" med sig ut. Grattis Anna!! Sedan var det min käre Duff som skulle ut i unghundsklass för näst sista gången. Det visade sig att alla unghundar var som bortblåsta för han var ensam anmäld till klassen. Så när han fick "Excellent" så var det klart att han vann klassen och var kvalificerad för vidare tävlan. Han blev 4:a bhkl till sist. Sedan hade jag ännu en gång fått förtroendet att visa Ozzy i öppen klass. Även Ozzy fick "Excellent" och placerade sig som 2:a i klassen. Enbart för hans lite höga svans sa domaren. Ozzy brukar normalt inte bära sin svans högt men eftersom det var lite stökigt och gruffigt i klassen så åkte den upp i topp! Sådant är livet. Sedan rådde en hel del förvirring, ifrågasättande och tjafs när det skulle tävlas om ett cert som inte är något värt, typ ett "låtsas-cert". La märke till att det inte var någon diskussion om det när tikarna hade sin tävlan om "låtsas-certet"...knepigt.. Nåväl, Ozzy fick med sig ett "låtsasreservcert"! Grattis Lenita till lillpojkens fina framgångar!! Den utlovade rasten visade sig bara bli en kort paus så Lizzy var i princip helt oborstad när klassen började. Hon fick ändå ett "Excellent", som jag är nöjd med med tanke på att det var Fransk domare och hon har blekt ur färgen. Grattis Fam. Backlund! Trixie ställdes precis som sin bror för näst sista gången i unghundsklass. Trixie har fällt päls efter löpet och detta gjorde att hon fick nöja sig med ett "Very Good" och hon blev 2:a i unghundsklass. Grattis Carina! Resten av dagen satt jag på en stol i solgasset och förundrades över hur många korkade människor det finns. Den ena värre än den andra!!! Ta bara detta med hundar i varma bilar!! Hur dum får man lov att bli??? Nu till något trevligare: Grattis Lisbeth till Mystis BIM!!

080704
Dags för tidernas händelse i Svensk hundvärld: WORD DOG SHOW-08!!! Jag hade envist idkat på att vi skulle vara där i tid och när vi kom fick vi lätt P-plats men kön till insläppet ringlade sig en lång bit. Köade i 30 minuter innan de släppte in, sedan i ca 30 minuter till. Att köa tillhör inte mina bästa talanger. Tack och lov att man bor i Gagnef!! Idag var det Jean-Claude Larive som dömde Briarderna. Prinzen ställdes idag av matte och fick för andra dagen "Very Good". Han behöver växa i sig lite mera den grabben. Grattis Anna!! Duff som efter en strykning i unghundsklass även idag var själv fick "Excellent" och vann därmed klassen lätt. Detta var hans sista start i unghundsklass, nu väntar de stora pojkarna i öppen klass! Lizzy fick även hon "Excellent" för andra dagen i rad, så vi klarade oss bra med tanke på färgen och de Franska domarna! Grattis Fam. Backlund! Trixie visades även idag av Marie och idag fick hon "Excellent" och placerade sig som 4:a i klassen. Det var väl ett fint avslut i unghundsklass?! Grattis Carina!! Troll har det sista halvåret dragits med en envis ögoninflammation och ätit cortison i princip hela tiden, så hennes tidigare vackra päls är inte vad den borde vara. Så trist!! Jag beslutade mig för att ändå låta henne delta för hon älskar ju det här med vänstervarv. Marie blev den lyckliga(?) som fick äran att "åka Troll" idag! Hon fick ett "Excellent" och blev 2:a veteran. Så det blev ingen sista titel på den "gammelmor" den här gången.. Men Troll var överlycklig och sin vana trogen slog hon rekord i att snabbast ta sig runt ringen. Hon var övertygad om att hon vunnit när hon sprungit så fort! Det hade hon gjort också om det varit ponnytrav och inte utställning ;-) Gamla hundar har en otrolig charm och jag hoppas att vi får ha Troll hos oss flera år framöver!! Trötta styrde vi kosan hem till Gagnef, nöjda för den här gången!

080705
STORT GRATTIS TILL HELA VÅR FANTASTISKA GnR-KULL SOM BLIR 2ÅR IDAG!!!!

080706
Sedan jag kom hem från Stockholm har jag suttit och gått igenom bilder från utställningarna. Min hundfotograferande make börjar få kläm på hur jag vill ha det. Men många bilder lämnar mycket att önska. När jag påpekar detta (som den goda hustru jag är) så säger han att det inte är hans fel utan att folk inte kan ställa sina hundar riktigt. Huruvida det ligger något i detta påstående låter jag vara osagt men det gör att jag ännu en gång fick svårt att bestämma mig hur jag skulle redovisa fotona. Jag vill ju helst ha en bild på var utställd hund, alternativet är att bara lägga ut de bilder som blev riktigt bra eller helt egotrippat bara lägga ut bilder på mina hundar. Beslutet föll på ett komplett galleri med resultat och allt! Så även om inte alla bilder är vad de borde vara så ligger de ute nu med länk från indexsidan. Håll tillgodo!

080712
Utställning i Årjäng. Domare var Helge Lie. Diva vann unghundsklassen med HP. Grattis Cilla!!!

080719
Internationell utställning i Köping. Domare var Rony Doedijns. Först ut var Duff som idag var lite besvärad av en bruten sporre på frambenet. Detta hämmade hans rörelser och ha fick en slät etta, kom 3:a i öppen klass. Tarzan fick även han en etta och kom tvåa i öppen klass med CK och placerade sig sedan som 3:a i bhkl. Grattis Fredrik!!! Sen var det tikarna och Lizzy's tur. Hon fick en etta och vann klassen med CK. Princess vann championklassen med CK. Sen var det vår furie Troll's tur och som vanligt var det en överlycklig veteran  som äntrade ringen. Hon fick CK. Så var då det btkl, där det var Troll med dottern Princess och barnbarnet Lizzy. Lizzy vann med CACIB, Troll 2:a med R-CACIB och Princess som 3:a. Lizzy blev BIM! GRATTIS Fam. Backlund!!  Troll blev BIR-Veteran. Vår uppfödargrupp fick HP och blev bästa grupp. Dagen avslutades med ett varv i veteranfinalen i hällande regn och åska. Hu! Jag som är åskrädd....men vad gör man inte för sitt Troll ;-)

080720
MH för H.R-kullen. Beskrivare är Latte Nordmark och platsen är Falu BK. Alla 7 som testas ut kullen gör bra ifrån sig med ettor på skotten. Dvs utom Tia som hoppar över skotten eftersom hon håller på att träna bort en skottberördhet som hon fått av den äldre hunden hon bor med. Grattis till er alla för väl genomförda MH´n!! När vi är klara drar vidare mot Kratte Masugn och årets GOBLINLÄGER!

080721-24
Årets kennelläger. Vi tränar i två dagar för Frida Sundberg. Sista dagen är det utställningsträning samt ÅRETS GOBLINMÄSTARE! Vi delar även ut Goblinwalley's HP till de som erövrat titlar! Tusen tack alla ni som kom och tusen tack för den fina presenten!!!

080725
Sista HD-resultatet i H.R-kullen blev tyvärr ett C. Det var Oona i Finland som röntgades med det beskedet. Fasen vad trist...............

080726
Medan jag är i Göteborg och ser på IRON MAIDEN tävlar Trixie och matte Carina lyd III. Det gick hur bra som helst i hattan och de fixade 1:a priset och är därmed klara för ELITKLASS!! I skrivande stund har jag inga poäng så jag återkommer med det. STORT GRATTIS CARINA!!

080727
Torsten gör sin exteriörbeskrivning för Korning i Skellefteå och blir utan problem godkänd! Grattis Katti! Idag är det 5 år sedan vår första kull föddes: S-Kullen blir alltså 5 år idag. STORT GRATTIS!!

080801
Katti och Torsten provar lydnadsklass III. Ett par missar men ett tredjepris fick de. Det låter som det är på gång i alla fall! Lycka till nästa gång Katti!

080802
Utställning i Köping. Domare var Margareta Sundqvist. Småflickorna Pixie och Dakar från Kizz-kullen debuterade. Dakar gick segrare ur den "striden" med HP och Pixie blev 2 valp. Dakar fick även med sig BIR-rosetten! STORT GRATTIS Karin och Beate!!! I stenstavik debuterade Twisted Sister i officiella sammanhang. det gick alldeles utmärkt! "Tia" som hon kallas till vardags venn unghundsklassen! Domare var Kurt Nilsson. Grattis Karin!

080803
Katti och Torsten tävlar i lägreklass spår i Piteå. 401,5p och ett godkänt resultat blev resultatet. Inte illa med tanke på att de avstod platsen och budföringen! Nu väntar bruksklass! Lycka till och stort grattis till dagens prestation!!

080807
Efter ett telefonsamtal i morse kan jag bara konstatera att för en del tar då aldrig eländet slut... Det var Katti som ringde och berättade att de var på väg mot Luleå i ilfart. Lille Zeus hade nämligen brutit sitt ben. Två frakturer på sitt bakben hade den lilla åskguden lyckas med att få. Snälla lille Zeus! Måste du ta i så våldsamt när du låter åskan gå i Tväråbäck??! Hur det hela gick till vet ingen riktigt för han smet ut och var ute själv när han plötsligt skrek till och när de kom ut hoppade han på tre ben. Han ska nu opereras i morgon och prognosen är trots allt god. Nu är det bara att hålla tummar och tår för att inget ska tillstöta som försvårar läkningsprocessen. Än en gång Katti, är du för långt borta för en stor kram men jag hoppas att du känner den här i etern ändå! KRAM gumman!!

080808
Idag är det enligt Kineserna en lyckodag och jag är böjd att hålla med. Katti ringde och talade om att Zeus operation gått bra. Det såg bättre ut när man öppnade än vad man befarat. Benet var inte helt av så de behövde inte stifta det. De satt ihop det med några trådar, som jag inte tänker försöka återge namnet på. Benet var stabilt efter tre trådar men man satt fem för att vara på den säkra sidan. Konvalescenten är nu 3-4 veckor. Det är väl det som kan bli problem....att hålla den lille Åskguden i styr ;-) Som sagt GODA nyheter som vi tänker fira med att åka på Norbergsrocken i morgon...och håll i dig nu Katti för de vi ska se är bla: Billion Dollar Babies, White Lion, Mustasch!!! ME LIKE!!!! A LOT!!!

080809
Diva var på utställning i Lilla Edet. Domare var Annmerie Thomassen. Diva vann unghundsklassen med CK och blev 3:a btkl. Stort grattis Cilla!!

080816
Idag har Nemi och Frida tävlat LydI på "inlandsylet" i Sorsele. "Mormor's" hot om att åka upp och ta den unga damen i örat ser ut att haft verkan ;-) För de fick ihop 194p!! (av 200 möjliga) och vann klassen. Som en fin bonus blev de bästa ekipage på hela tävlingen idag. STORT GRATTIS FRIDA!!

080817
Idag har tre av Buddah's döttrar varit i farten! Vi börjar i Rättvik på inofficiell utställning. Domare var Cecilia Holmsten. Ledig söndag - så jag satte mig i bilen för att träffa Karin och heja fram dem på utställningen. Fick förtroendet att visa Dakar, jättekul - TACK Karin- hon är precis som domaren sa: "en tårtsmula"!!! Dakar fick HP och blev BIR-valp. I finalen blev hon BIG-4! GRATTIS KARIN!!! Uppe i Sorsele hade Frida fått blodad tand och efteranmält sig i Lyd II..."bara på kul". Som Frida sa: "en del av momenten har vi bara sett på papper"! Då ska det inte gå.....men se de fick 169p och ett första pris!!! De kom 2:a och blev även HELGENS BÄSTA EKIPAGE!!!!!!! Fantastiskt Frida, från klass1 till klass 3 på två dagar! GRATTIS FRIDA!! Sist men inte minst var det Carina och Trixie som tävlade i Bollnäs. Klassen var Lkl spår och trots en nolla på platsen (Trixie skällde ett par gånger) så fixade de uppflyttning och nu väntar bruksklassen och jakten på det Svenska utställningschampionatet! GRATTIS CARINA!!

080830-31
Årets Bäst i Väst: Domare var Jeanine Anjoran. Torsten som för dagen hade Fredrik som handler gick för första gången i bruksklass. Han fick 1:a i kvalitet och kom 2:a i klassen med CK. Sedan var det bröderna och halvbrodern's tur i öppen klass. Alla fick 1:or i kvalitet och sedan blev Ozzy 2:a med CK, Duff 3:a med CK och Tarzan 4 med CK. I Bhkl fick vi en placering genom att Ozzy la beslag på 4:de platsen!!! Efter en snabb lunch var det dags för Princess-döttrarna i unghundsklass. Bella, Diva, Nova, Lizzy, Wilma fick alla 2:or pga. att det för tillfället är ljusare i färgen än vad domaren ville ha. De fick i övrigt fina kritiker. Sen var det Idun i öppen klass. Hon fick en 1:a i kvalitet och blev sedan oplacerad, men med CK. Princess ställdes i chkl och hon blev 4:a med CK. Trollmor visades av Marie och de for likt ett X2000-tåg runt ringen och blev belönade med att bli 2:a veteran med CK. Troll och Princess hade avelsgrupp. Jag visste att Princessans grupp inte skulle "slå". (Men trots allt är ju Avelsklassen en ny bedömning om man läser regelboken och det är inte kvaliteten på enskilda hundar som ska bedömas) Jag tycker att när man har 2 avelstikar som båda har så många anmälda avkommor att de får ha avelsgrupp på en special går man in!!! Sen kan andra tycka och tänka vad de vill, det är jag som uppfödare som bestämmer i slutändan ändå!! Princess grupp fick en tvåa och Troll's fick HP. Uppfödargruppen fick HP den också. På söndagen var det dags för valpar och lydnad. Tyson gjorde sin debut och han blev R- valp. Han skötte sig utmärkt, nu är det bara att köra på Loppan! Dakar visades av Marianne och Dakar var glad och tog sig hoppande runt ringen med sin handler som inte kunde låta bli att skratta, Dakar blev 4:a valp. Pixie hade en "händelse" färskt i minnen och uppskattade inte riktigt domarens grävande i munnen och den övriga hanteringen. Vi får hoppas att hon kommer över det... hon blev 5:e valp. Lydnaden började för oss med Bella och Hasse som debuterade i elitklass. Några förargliga nollor, 229p och ett andra pris blev resultatet. Katti och Torsten gick i Lyd III. de fick 237p vann klassen och blev klubbmästare i Lyd III. Idun och Mia tävlade i Lyd II och deras klassdebut gav 111p och ett tredje pris. Nova och Christina provade för första gången Lyd I. Nova var trött och hade ingen större lust den här dagen. Christina kämpade ändå sig igenom programmet och fick 44p. STORT GRATTIS TILL ALLA MINA VALPKÖPARE FÖR ALLA FINA RESULTAT!!! Jag är omåttligt stolt att ha en deltagare i varje lydnadsklass, det bådar gott inför framtiden! Grattis Lisbeth och Boss till BIM och till Veronica och Stella till BIR! Grattis Marie som är uppfödare till BIS-valp och även till Sofia som är stolt ägare! Jo, så bestämde jag mig för vem som ska bli pappa till den kommande kullen och det blev en av de som jag först hade i tankarna - mer om det kommer på "planer-sidan"........

080906
Internationell utställning i Högbo. Domare var Ulf Bråthen. De som idag "försvarade våra färger" var "Prinzen" (G. King Diamond) och "Saga" (G. Tarot Woman). Prinzen fick en 1:a i uklkv och blev 2:a i klassen. Grattis Anna! Saga ställdes i öppen klass där hon blev 2:a med CK. Hon blev sedan 2:a btkl med R-CACIB! Grattis Åsa! I norrland tävlades det lydnad. Christina och Nova fick 128,5p och ett tredje pris i Lyd I. De hoppade över platsliggningen. Grattis Christina, snart sitter det!!!

080907
Nova och Christina tävlade Lyd i idag också. de fick 129p, utan platsliggning. Grattis Cristina! Katti & Torsten tävlade i Lyd III, 216p och ett tredje pris blev resultatet med två nollor i bagaget. Kör på Katti, snart kommer uppflytten till Elit! Saga ställdes ut i Norge och fick en slät 1:a. Grattis Bjørn! Dakar var i Arboga på utställning, hon fick HP och BIM. Grattis Karin!!!

080913
En riktigt aktiv dag för många ur "Team Goblinwalley"! Vi börjar i Sveriges norra del där "Torsten", G. Time will Tell och "Nova", G. Pretty Maids var på utställning i Umeå. Domare var Kurt Nilsson. Torsten hade tyvärr skadat sin trampdyna och markerade lite. Detta var anledningen till det blå bandet sa domaren och beklagade eftersom han tyckte att Torsten var dagens bästa Briard i övrigt. "Shit happends"! Nova vann unghundsklassen med HP. Vi förflyttar oss längre söderut och hamnar i Valbo. Där var det flera som var på Valbo BK's utställning. Domare var Margareta Skogsberg. Först var det valparna där "Ace", G. Great Expectations blev bästa hanvalp med HP och BIRvalp. Tikvalparna placerades med "Dakar", G. Good Girl Gone Bad som no 1 med HP och BIM, "Pixie", G. Hotter than Hell blev 2:a. I unghundsklass hanar var det "Prinzen", G. King Diamond som vann klassen med CK och blev 2:a bhkl. I öppenklass hanar var det bröderna Duff & Slash. "Slash", G. One in a Million vann klassen med CK och blev bästa hane och BIR! "Duff", G. Raw Power blev 2:a i klassen utan CK (???) för att domaren tyckte han behövde bredda och djupna i bröstkorgen. Mycket förvånande eftersom samma domare gjorde honom till 3:a bhkl på den Norska specialen i våras med bla: "Mycket bra bröstkorg & fantastiskt förbröst" i kritiken...idag stod det: "Mkt. fattigt förbröst". Jaha, ja så kan det vara i utställnings-branschen.. Bland tikarna var det "Lizzy", G. Thin Lizzy som vann unghundsklassen med CK och blev R-btkl. "Trixie", G. My Michelle hade jag äran att ställa då hon debuterade i bruksklassen. Det gick alldeles utmärkt för hon fick sitt första CERT och blev sedan 3:a btkl. "Freja", That Girl fick en 2:a i öppen klass för hon gick inte riktigt rent tyckte domaren. "Princess", G. Sunday Girl vann championklass med den här kritiken: "Om det nu var så att jag ville ha en Briard är det ju fruktansvärt tragiskt att jag inte äger just den här tiken"! Hon fick ett CK och blev sedan 1:a btkl och BIM. "Troll", W. Zatizfaction for fram som en furie i veteranklass och blev BIR-veteran med CK och 4:a btkl. Både vår uppfödargrupp och avelsgruppen (Troll's) fick HP och blev bästa grupp. I finalerna gick det så här: "Ace" blev BIG-R, "Trixie" blev BIS-3 bruksmeriterad, "Troll" blev BIS-3 veteran, Avelsgruppen blev BIS och det blev uppfödargruppen också. "Slash" blev BIG2. Vi tar ytterligare ett steg längre ner på kartan och hamnar på Danderyd-Täby's BK. Där går "Tarzan", G. Turn me Loose sin Korning tillsammans med husse Fredrik. Han klarar som enda Briard idag mentaldelen med 326p och eftersom han gjorde klart exteriördelen på Tånga Hed kan han nu titulera sig: KORAD!! Sista stoppet på Sverigekartan är Karlsborg där "Bella", G. Nirvana tävlar i Lkl spår. Hon klarar sin uppgift galant, 534 fina poäng och uppflyttad till Hkl blev resultatet!!!!!!
ETT STORT HJÄRTLIGT GRATTIS TILL ER ALLA FÖR FINA PRESTATIONER!!

080920
Frida och Nemi tävlar appell-spår i Boden. Det gick ju hur bra som helst!!! 282,75p och uppflyttade till lägre klass! STORT GRATTIS FRIDA!!!

080921
Trixie ställdes i bruksklass på Ljusdal BK's utställning. Domare var Bo Wiberg. Trixie fick idag nöja sig med ett första pris, certet uteblev idag. På't igen Carina!!

080927
Enligt rapport har Bella varit på utställning i Tranås. Vet ej vilken domare det var men Bella fick en slät etta. På't igen!! Idun gick korningen i Göteborg. 328p men tyvärr gillade hon inte skotten idag så de fick åka hem utan titel. Grattis ändå Mia till en bra genomförd korning!! I Dala-Floda var Pixie på Sv. Polarhundsklubbens utställning. 1 valp HP, BIR och slutligen BIS-3 blev resultatet. STORT grattis Beate!

080929
Först av allt vill jag gratulera KIZZ-kullen som blev 6 månader igår. Tyvärr kom det lite i skymundan efter jag fått meddelande från Katti som var ute och tävlade lägre klass med Torsten. Jag glömde helt enkelt bort de små....sorry... Men för att återgå till Torsten. de hade börjat med lydnaden och Torsten hade gått som en klocka. Nu gällde det bara att han spårade som han brukar så hade de uppflyttningen. Han spårade på bra och fick 4 apporter, sedan trampade han ner i ett jordgetingbo och fick 50-60 stick, även Katti fick smaka på flygfänas ilska. De flydde genom skogen och kom ut på vägen där Torsten föll ihop- i chock. Som tur var kom det en tjej som hade kortison med sig och Torsten fick snabbt en rejäl dos. Han piggnade på sig, men att fortsätta tävla var ju inte att tänka på. De fick åka hem och bada för att sedan plocka levande och döda getinger ur pälsen. Jag sänder en tacksamhets tanke till tjejen med kortisonet, om inte hon kommit hade det kunnat sluta riktigt illa. Sedan må jag säga att jag är lite förundrad över hur man kan reka ett spår och lägga ut det utan att märka att det finns getingar där... Så undrar jag hur det kommer sig att en del åker fram på en räkmacka genom livet och för en del tycks aldrig oturen ta slut????

081004
Ja, vad är en kväll på slottet när man har en svart pojkvän som Duff...glad när matte är glad och bedrövad när matte tappar gnistan. Anlände till Kil igår kväll, tack vara Karins räddande insats. Tyvärr hann jag inte ens över tröskeln där innan jag fick ett väldigt tråkigt meddelande. (Johanna har rymt från sitt familjehem ...ingen vet var ungen är ännu i denna skrivande stund). Tyvärr påverkade detta mig mer än vad jag räknat med och jag klarade inte av att visa Duff till sin fördel idag. Bortkastad resa alltså.. Det vet man ju inte om det hade haft någon betydelse för utgången, men det känns ändå trist... Försöker trösta mig med att en av mina favorit tikar blev NUCH där idag och att Boss blev bästa hane. Så grattis till Veronica med Stella och Boss och Lisbeth!! Kram till Marie för uppehälle och att du förstår mig så bra. Tack och kram till Britt-Marie för den tröstande "klappen", tyvärr var jag inte mottaglig då. Miljoner tack till Karin som hängde på en helt oplanerad utlandsresa!! Jo, just det...placeringen då??? Som så många gånger innan i Norge (med olika hundar) 2:a i ökl med CK.

081011
Idag har vi varit till Sundsvall på Internationell utställning. Domare var Paula Heikkinen-Lehonen. G. Time will Tell, "Torsten" fick idag nöja sig med ett 1:a pris i bruksklass liksom lillebror G. Raw Power, "Duff" som ställdes i ökl. Duff blev 3:a i klassen. Sen var det dags för vår lilla docka NORDJV-07 Thin Lizzy, "Lizzy". Som ensam tik i unghundsklass vann hon klassen men fick även ett CK och gick vidare till bästa tikklass där hon blev 2:a med R-CACIB!! LPII G. My Michelle, "Trixie" ställdes i bruksklass och fick med sig sitt 2:a CERT hem. I btkl blev hon 3:a. Vår uppfödargrupp fick HP. I Bengtsfors debuterade G. Iron Maiden, "Diva" i Lyd I. En strålande debut för Princessdottern: 173p och ett första pris!! Det bådar gott för kommande kull, Princess-döttrarna är både vackra och lydiga!!! Stort GRATTIS till; Katti, Fam. Backlund, Carina och Cilla!!!!

081012
Utställning i Timrå. Domare: Frank Christiansen. G. One in a Million, "Slash" blev bästa öppenklass hane med CK och 1 i bhkl, sen fick han BIM-rosetten. Lillebror G. Great Expectations, "Ace" fick HP och blev BIR-valp. STORT GRATTIS Macke & Susann!!!!

081018-19
Utställning i Norge. Domare var Hans Almgren. Torsten fick en slät etta i bruksklass. Söndag: fortfarande Norge. Domare idag: Jörgen Hindse Madsen. Torsten blev 1 bklkk med CK och blev 4:a bhkl. Grattis Katti!

081025
Utställning i Kramfors för halvbröderna G. One in a Million, "Slash" & G. Great Expectations, "Ace". Domare var Yvonne Brink. Ace fick HP och blev BIR-valp. Slash blev 2:a bästa öppenhane med CK och 2:a bhkl. GRATTIS Susanne & Macke!!!! Till Norge hade G. Iron Maiden, "Diva" & Cilla rest för att ställa ut för domaren Ann Taggart. Diva blev 3:a bland ungtikarna med CK. Grattis Cilla!!!

081026
Dakar har varit på utställning i Kungsgården. Domare var Marie Långsved. G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" fick HP och blev BIR-valp och i finalen placerade hon sig som BIG-3!! Grattis Karin!!!!

081102
G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" var på utställning i Köping. Domare var Margareta Skogsberg. Idag fick Dakar nöja sig med att bli 1 valp. HP't valde domaren att hålla för att Dakar inte hade rätt (????) färg. Hon håller ju på att byta färgen från svart till grå. Men att hålla ett HP av den anledningen på en valp måste jag säga att jag ställer mig frågande till.... Hur som helst: grattis ändå Karin!!! En och annan "plump i protokollet" kan man ju få ha ;-)

081108
Carina & G. My Michelle, "Trixie" tävlar KM i lydnad. De kom 2:a! Grattis Carina!!

081109
Utställning i Enköping. Domare var Sara Nordin. G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" ställdes för sista gången i valpklass. Det blev ett finfint avslut med 1 valp, HP och BIR-valp!! Grattis Karin!!!!

081111
Herregud! jag har ju helt glömt bort att Macke och Ace till Hundkörkort i söndags! Så nu har Macke laglig rätt att köra Ace.... ;-) Grattis till väl avklarat prov!

081123
Helgen började med att vi på lördag åkte till Lisbeth för att övernatta där. Som vanligt väldigt trevligt med mycket hundprat och skratt. Tack Lisbeth för god mat och logi!! På söndag var det Norsk Vinnarutställning i Hamar. Domare var Ann-Marie Maeland. Den här gången var jag faktiskt riktigt nervös. Varför vet jag inte men jag delade de känslorna med Lisbeth. Skulle tro att det berodde på att jag inte är riktigt "i fas" just nu. Hur som helst; G. Raw Power, "Duff" var ensam i öppen klassen. Han fick CK och var därmed kvalificerad till tävlan om bästa hane. Vi hade turen att placera oss även där, Duff blev 3 bhkl och med 2 champions framför var det Duff som fick CERT'et!!! NAJS!!! För övrigt var detta exakt samma placering som Duff hade på SV-08 för samma domare, dvs 3:a med 2 champion hanar framför! Bästa hane (& BIR) blev som väntat; Li-Brie's Boss Number One! Princess blivande "date" kan nu lägga till NV-08 till sina titlar! GRATTIS LISBETH!!! Lizzy ställdes i unghundsklass. Hon fick ett första pris och placerade sig som 2:a med HP. Grattis fam. Backlund!!

081130
Katti & en överspeedad Torsten tävlar lyd III i Vännäs. Några låga poäng där Torsten "flippar ur" och de hamnar på 206p och ett tredje pris. Bra jobbat ändå Katti, nästa gång sitter det nog!

081206
Zeus opererades igår på Söderköping Djurklinik. Operationen gick bra. Nu väntar en tids rehab för den lille killen. Jag tycker det var väldigt kul att se honom igen och få se vilken fin gosse det blivit av honom. Han möter hela världen med positiv energi!!  Trevligt!!!

081207
Internationell utställning i Stockholm, HUND2008. Domare var Roland Fors. Jag hade ingen av mina hemmaboende hundar anmäld till den här utställningen, men jag hade lovat att visa tre från min uppfödning. Den enda killen från oss var KORAD G. Thunderstruck, "Ozzy". Han var för dagen lite väl tung för min skadade axel och blev 3:a i ökl med CK och domarens ord att han skulle stått först om han inte envisats med att dyka i rörelse. Han blev R i bhkl och vi är trots allt nöjda med resultatet idag! Grattis Lenita! Sen var det lilla NORDJV-07 G. Thin Lizzy, "Lizzy" som blev 2:a bästa unghundstik med HP. Grattis familjen Backlund! Sist men inte minst var det LPII G. My Michelle, "Trixie" som gick i bruksklass. Hon fick sitt sista CERT och blev därmed SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!! Domaren verkade gilla henne och som grädde på moset blev hon 2:a btkl med CACIB! Vilken kanonavslutning på ett framgångsrikt år, inte bara i utställningsringen utan på tävlingsbanorna också!!! STORT GRATTIS CARINA!!! Maries grå "farbror Buddah", pappa till vår GnR-kull & KIZZ-kull, blev bästa hane och BIM med CACIB, STORT GRATTIS TILL DET MARIE!!!

081213
G. Time will Tell, "Torsten" gick korningsbanan i Täby. Han fick 301p men tyvärr godkändes han inte på skotten så titeln fick han åka hem utan. Grattis ändå Katti, ni var jätteduktiga!!!

081228
GRATTIS KIZZ-KULEN 9 månader idag!!!