nyheter 2002
nyheter 2003

nyheter 2004
nyheter 2005
nyheter2006
nyheter2007
nyheter2008

Nyheter 2009

Vänner, valpköpare och övriga bekanta, jag vill börja med att önska er alla en riktigt God Fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni får lycka och framgång under 2009! Till mina valpköpare vill jag även rikta mitt varmaste TACK för att ni tar så väl hand om "mina valpar". Utan er vore vi inget!! Jag ska nu försöka sammanfatta år 2008 och som alltid med viss oro att jag ska glömma någon kommer här de som var ute och visade upp sina hundars fina egenskaper under 2008:

TJH FINUCH SUCH NUCH NORDUCH INTUCH GOBLINWALLEY SUNDAY GIRL "Princess"; Tog det stora certet på Norsk Briardspecial och blev NUCH & NORDUCH! Ställdes sparsamt men med fint resultat, bla BIR, BIM, BIG-4
 KORAD GOBLINWALLEY TURN ME LOOSE "Tarzan"; Några bhkl-placeringar, Fick sin första titel KORAD i september
KORAD GOBLINWALLEY THUNDERSTRUCK "Ozzy"; ställs sparsamt under året men med R-CERT på Svensk Briardspecial och 4 bhkl på BiV
LPI LPII GOBLINWALLEY TIME WILL TELL "Torsten"; LPII,2:a pris i LydIII, Godk. Lkl spår, CK
LPI GOBLINWALLEY TATTOOED DANCER "Idun"; Blir mamma till vår KIZZ-Kull, får CK på BiV
GOBLINWALLEY TAROT WOMAN "Saga"; CK, R-CACIB, 2 btkl
GOBLINWALLEY RAW POWER "Duff"; Flera Bhkl-placeringar, BIR, R-CACIB, CERT i Norge
LPI GOBLINWALLEY ONE IN A MILLION "Slash"; Flera Bhkl-placeringar, CK, BIR, BIG-2, LPI
GOBLINWALLEY PATIENCE "Saga"; CK
GOBLINWALLEY ATTITUDE "Nemi"; Under en otrolig helg tar hon både 1:a pris i LydI (194p) och 1:a pris i Lyd II, uppfl. lkl spår
SUCH LPII GOBLINWALLEY MY MICHELLE "Trixie"; Flera btkl-placeringar, BIS3 bruksmeriterad, CERT, CACIB, SUCH på Stora Stockholm, 1:a pris i LydIII, uppfl. Lkl spår

NORDJV-07 GOBLINWALLEY THIN LIZZY "Lizzy"; Ett flertal btkl-placeringar, CK, CACIB, R-CACIB, BIM, BIS-3 unghund
GOBLINWALLEY KING DIAMOND "Prinzen"; CK, 2 bhkl
GOBLINWALLEY IRON MAIDEN "Diva"; CK, btkl-placeringar, första pris i LydI
GOBLINWALLEY PRETTY MAIDS "Nova"; CK, btkl-placeringar, BIM, 3:dje pris i LydI
GOBLINWALLEY VIXEN "Wilma"; CK, CERT i Norge, btkl-placeringar
GOBLINWALLEY NIRVANA "Bella"; 1:a pris i LydI, 1:a pris i LYDII, 1:a pris i LYDIII, 2:a pris i Lyd Elit, Uppfl. akl spår, uppfl. Lkl spår, Distriktsmästare i LydII i Östergötland
GOBLINWALLEY KING OF HEARTS "Tyson"; 5 valp på BiV
GOBLINWALLEY GREAT EXPECTATIONS "Ace"; HP, Flera BIR-valp, BIG-R-valp
GOBLINWALLEY HOTTER THAN HELL "Pixie"; HP, BIR-valp, BIS-3-valp
GOBLINWALLEY GOOD GIRL GONE BAD "Dakar"; HP, Flera BIR/BIM-valp, BIG-3-valp
SUCH FINUCH DKUCH NUCH NORDUCH INTUCH NV-04 LPII WOODLOOKS ZATIZFACTION "Troll"; Flera BIR-veteran, flertal btkl-placeringar, BIS-2 DVV, BIS-3 veteran

Nu ser vi fram emot att skriva 2009 års resultat, LYCKA TILL!!!!

090103
Årets första utställning; MY DOG. Domare var Carl-Gunnar Stafberg. Debututställning i officiell class för G. King of Hearts, "Tyson". Han fick en etta i kvalité och blev 2:a bästa junior. I öppenklass var det bröderna G. Raw Power, "Duff" och G. One in a Million, "Slach" samt halvbrodern G. Turn med Loose, "Tarzan". Duff vann klassen med CK och Slash kom på tredje plats också han med CK. Tarzan fick idag en 2:a. Duff blev sedan 2:a bästa hane och Slash kom på R-plats. Lilla smulan Dakar gillade inte alls mässan, domaren ville inte pressa henne fast han hade utan problem fått känna på henne. Hon har ju inga problem med den saken. Eftersom hon inte ville röra sig nog "fritt" i ringen fick hon idag ett KEP. Sen var det Ch TJH G. Sunday Girl, "Princess" tur. Hon blev 2:a i championklass med CK och 4:a btkl. Gammelmor Troll fick CK i veteranklass och blev 3:a i btkl + BIM-veteran. Trolls avelsgrupp fick HP och blev senare på dagen BIS-R. Vår uppfödargrupp fick också HP men vi valde att inte gå in med den i finalen. Tack alla för en trevlig dag och för att ni stannade till finalerna!

090104
Ännu en dag på MY DOG. Domare idag var Eva Eriksson. Bland hanarna var det samma pojkar som igår, dvs Duff, Slach och Tarzan. Duff blev 2:a i klassen med CK och sedan 3:a bhkl med R-CACIB. Slach blev R i klassen och Tarzan fick även idag en retfull 2:a. Dakar trivdes bättre på mässan idag men fick en 2:a pga att hon var lite blyg. Kändes ändå skönt att se skillnaden från gårdagen!! G. Iron Maiden blev 3:a i ukl med CK. G. Tattooed Dancer, Idun blev 2:a i ökl. Princess blev 2:a i chkl med CK. Troll fick CK i veteranklass, blev 3 btkl och BIR-veteran. Vår uppfödargrupp fick HP liksom Trolls avelsgrupp. Avelsgruppen blev BIS-2 i finalen. Tack för att ni ställde upp och väntade på finalerna ännu en dag!! Grattis till Sofia och uppfödaren Marie för "Matisse Made in Norway" och hans underbara debutdagar som avslutades med att bli BIR på söndagen!!! Tack Fredrik & Ann-Sofie för kost och logi!

090110-11
Helgen tillbringades på Norsk mark. Det var dubbelutställning i Letohallen och dit for Ulrika och jag. Domare på lördag var Petra Junehall och på söndag var det Andrew Brace. Mercan blev BIR-valp bägge dagarna, GRATTIS Ulrika och tack för sällskap & "lift"!! Duff blev bästa öppenhane bägge dagarna. På lördagen fick han CK och blev 2 bhkl, på söndagen fick han inte ens CK trots att vi provade med "ny" handler då. Wilma ställdes bara på lördag och var enda tiken från unghundsklassen som fick CK! Hon blev 2 btkl, retligt nära cert alltså! Grattis Nina! Tack Lisbeth för kost och logi!

090111
Pixie har flyttat hem igen och hon smälter väl in i flocken. Faktiskt är det som om hon aldrig varit härifrån! Jag söker detta till trots efter ett nytt hem till henne!! Isis löper och nu väntar vi med iver på att även Princessan ska köra igång för då blir det en tur till Broderlandet och unge herr Boss!

090112
NORSK BRIARDKLUBBS ÅRSLISTOR:

Även i år har vi tagit några placeringar på vårt broderlands listor. Inte illa alls med tanke på hur få vi varit och hur lite vi tävlat där!
Årets Briard 2008:
Duff kom på plats 18, (3 utst.), Lizzy på plats 40, (2 utst.), Princess på no 43, (1 utst.), Wilma på 47:de plats, (5 utst.), Saga på no. 56, (2 utst.), Torsten på plats 62, (2 utst.) och Diva på plats 66, 1(utst.). Totalt var det 80 hundar. Årets hund blev Boss, Princess tilltänkta partner. Grattis Lisbeth!
Årets Avelstik 2008:
Troll kom på plats 10, (4 avkommor) och Princess på plats 20, (3 avkommor) av 47 tikar.
Kennel Goblinwalley kom på plats 8 av 31 st i tävlan om Årets Uppfödare 2008!

090117
Utställning i Malung, domare var Per-Erik Wallin. Systrarna G. Hotter than Hell, "Pixie" & G. Black Diamond, "Freja" deltog. Pixie blev 2:a valp med HP och syrran Freja blev 1:a valp med HP och BIM. Stort grattis Lisa med familj! Pixies pojkvän, "Dustin" blev BIR-valp. Stort grattis Lena!!!

090126
GRATTIS alla i T-KULLEN på er 4-årsdag!!!!!!

090131-090201
Utställning i Dagarna 2 i Norge. Lena var snäll nog att bli med som resesällskap så jag slapp åka själv. NICE!! Vi lämnade Dustin hemma hos brudarna och Reijo och åkte mot Norge för att övernatta hos Lisbeth som var snäll nog att erbjuda husrum åt oss. Domare första dagen var Gert Christensen. Duff vann öppenklassen fick CERT och blev 1 bhkl. Lizzy och Wilma ställdes i unghundsklass. Där avgick Wilma med segern och fick CK, Lizzy blev 2.a i klassen med HP. I btkl blev Wilma 2:a och fick CERT! Grattis Nina!!! Dags för tävlan om BIR/BIM. Duff blev BIR och i gruppen BIG-4!!! På söndagen var det Ilona Onstrenk-Schenk. Duff blev idag 2:a i öppenklass med CK och sedan 3:a bhkl. Lizzy vann unghundsklassen med CK och blev 3:a btkl. Grattis familjen Backlund!! Grattis också till familjen Leijdt som fick med sig tikcertet hem på söndagen! Tack till Lisbeht för god mat och logi! Superdupertack till Lena som blev med, med dig i bilen är ingen resa för lång!!! Helgen sammanfattas; nu är vi i alla fall ett steg närmare NUCH med Duff!!!

 

090207
BERGER LA MOTTE'S PRIS TILL BÄSTA VALP:

Av 14 st valpar kom G. Great Expectations, "Ace" på en delad 2:a plats och G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" kom på en delad 7:de plats. STORT GRATTIS TILL Fam. Hjortsbarg & till Karin!
Årsmöte på Borlänge BK. Där fick Princessan en fin pokal för utmärkelsen "ÅRETS BÄSTA UTSTÄLLNINGSHUND 2008".

G. Great Expectations, "Ace" debuterade i Lydnadsklass 1. 163p och ett första pris samt placering 4:a av 12 deltagare blev resultatet! Ace är bara 10 månader, icke att förglömma och om jag inte missminner mig var det även debuttävling för husse!! STORT GRATTIS till den knalldebuten Macke!!

090208
G. Good Girl Gone Bad,"Dakar" och Karin var på utställning i Örebro. Domare var Åsa Thunqvist. Dakar blev 2:a tikvalp. Karin var jättenöjd med visningen av Dakar idag och hon berättade att hon inte alls varit så nervös som hon brukar bli. Det var ett steg i rätt riktning! För det viktigaste är ju hur det känns för förare och hund inte vad resultaten visar!! Träna på Karin, det här fixar du och Dakar!!!
(och...OJ DÅ!!! jag råkade ge Dakar ett HP som hon inte fick......men nu är det borttaget!!! Bra med det!)
Vi fortsätter att inkassera utmärkelser för 2008 års tävlande. Idag fick Katti och G. Time will Tell, "Torsten" pris för att de blev BÄSTA TÄVLINGSHUND 2008 på Vännäs BK. Grattis Katti!! Vi väntar med spänning på årets listor från Svenska Briardklubben....

090214
Utställning i Jokkmokk. Domare var Leni Finne. G. Time will Tell, "Torsten" ställdes i bruksklass, vilken han vann men utan CK. Jaha, på't igen Katti!! Den enda hunden med CK för dagen var dock en Goblinwalley-hund och vi sträcker lite stolt på oss. G. Pretty Maids, "Nova" ställdes i öppen klass, den vann hon som sagt med CK och blev 1 btkl. När hon var enda hunden med CK var BIR-rosetten Christinas. Grattis Christina!!!! Christina samåkte med två "festprissar" som skulle hem på fest så någon final blev det inte för Nova.

090215
G. Vixen, "Wilma" på utställning i Norge. Domare var Kurt Andersen. Wilma fick HP i ukl. Grattis Nina!
G. My Michelle, "Trixie" blev ÅRETS BÄSTA LYDNADSHUND på Gävle BK! Grattis Carina!!

090216
GRATTIS alla i H.R-kullen på er 2-årsdag!!

090217
ÅRETS BÄSTA ALLROUNDBRIARD 2008:
Goblinwalley My Michelle "Trixie"
Jag fick först höra att detta var hemligt tills årsmötet. Men eftersom flera andra skrivit om vinnare av div listor så kontaktade jag Briardklubbens ordförande som sa mig att det inte finns några sådana regler att det är hemligt innan årsmötet. Så nu släpper vi "bomben"! Vi väntar dock ivrigt på att få se listorna i sin helhet!!! Jag måste säga att jag är omåttligt stolt över att Trixie tog detta pris, hon är från min 3:dje kull och jag har ju bara fött upp 5 kullar totalt och i 6 år nu i sommar....så stolt?? JAPP!!!  STORT GRATTIS Carina och tack för att du förvaltar pärlan så bra!!!!!

090221
Jag tillbringar min helg i Avesta och går kursen "Utställningsansvarig". Efter avslutad helg är jag godkänd, nice! Medan jag gnuggar geniknölarna är Susann, Macke och Anna på utställning i Matfors. Domare var Bo Wiberg. G. Great Expectations, "Ace" får en 2:a för att han har svansen för högt buren svans. Även G. King Diamond, "Prinzen" drabbas av "det blå bandets förbannelse". G. One in a Million får en etta, vinner öppenklassen men blir utan CK. Inte ett enda CK på hela dagen, så det vart ingen BIR eller BIM på den utställningen. Trist!

090222
Idag har Dakar och Karin varit i Söderhamn på utställning. G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" vart 2:a valp. GRATTIS KARIN! I Östhammar debuterade G. My Michelle, "Trixie" i elitklass lydnad. Med en nolla (rutan) fick de 229p och ett 2:a pris. GRATTIS CARINA!! Macke och G.  Great Expectations, "Ace"  tävlar lydnadsklass 1 i Matfors. De fick 171p och ännu ett första pris. Nu är det bara ett kvar och vi håller tummarna för att det går lika bra på deras nästa tävling för då har dom LPI innan Ace blir ett år!! Kanon Macke, STORT GRATTIS!!

090307
Dalarnas Vackraste Hund & Dalarnas Vackraste Veteran 2008:
Den här showen hålls i samband med årsmötet för DKK. I år var vi ute på Romme Hed. I den anrika officersalongen hade vi pyntat upp med glitter och glamour. Domare var som vanligt hemlig, även för oss i arbetsgruppen för DVV/DVH. Den som ansvarar för uttagning av domaren har ingen hund och ställer därför inte själv, på det viset blir det rättvist för alla. Årets domare visade sig vara Jahn Stääv. Eftersom Jahn föder upp pälshundar själv tänkte jag att det kunde vara bra för våra Briarder. Vi hade en förhandsgranskning innan årsmötet där domaren gavs tillfälle att noga gå igenom alla hundarna. Efter mötet åt vi en god trerätters middag. Borlänge BK's Freestyle-tjejer kom och bjöd på en uppvisning innan showen. Först att tävla var veteranerna. Till min stora glädje plockade domaren ut Trollmor som 2008 års bästa veteran! Med motiveringen: "en otroligt välbehållen veteran som inte ser ut att vara en dag över ett år!!!" Sen var det de andra hundarnas tur. Vi hade anmält Duff och Lizzy. Princess hade också kvalat in men eftersom det var tänkt att hon skulle ha valpar i magen vid det här laget så var hon inte anmäld. Duff gick upp mot en Flat coated retriever från Casi's och åkte ur direkt. Lizzy mötte en Australian Shepard och gick vidare till kvartsfinal. I kvarten mötte hon en Strävhårig foxterrier och även där gick Lizzy vidare. Domaren sa att hon ser ut som han vill ha en Briard. I semifinalen mötte hon en Saluki och där var resan slut för Lizzys del. Hon blev trots allt en av Dalarnas 4 vackraste hundar 2008! Salukin blev BIS2 senare och vinnare av Dalarnas Vackraste Hund var en Lagotto. Helt slut efter en fullspäckad dag städade vi snabbt ur salongen och åkte nöjda hem. Grattis familjen Backlund till dockan Lizzys framfart på DVH!!!

090308
Inofficiell utställning i Rättvik. Domare var Harry Hermansson. Freja och Pixie var på plats. Freja vann med HP och Pixie vart 2:a med HP bland "valparna". Freja blev BIR-valp. Darling Dustin blev BIR "vuxen". I gruppfinalen slog både Freja och Dustin till och vann sina grupper. Till sist var det BIS-finalerna där Freja placerade sig som no 3 och Dustin som no 4!! Stort grattis Lisa och Lena!!!!

090309
ÅRETS LISTOR:

Vår kennel kan ståta med följande resultat:
 

ÅRETS ALLROUNDBRIARD:
1:a LPII SUCH Goblinwalley My Michelle
4:a Goblinwalley Nirvana
6:a LPI LPII Goblinwalley Time will Tell
18:e Goblinwalley Attitude
19:e Goblinwalley Iron Maiden
20:e Goblinwalley Pretty Maids

ÅRETS BRUKSBRIARD:
4:a Goblinwalley Nirvana
7:a LPI LPII  Goblinwalley Time will Tell
14:e Goblinwalley Attitude
22:a LPII SUCH Goblinwalley My Michelle

ÅRETS UTSTÄLLNINGSBRIARD:
5:a Goblinwalley Raw Power
6:a SUCH FINUCH INTUCH TJH Goblinwalley Sunday Girl
7: a NordJV-07 Goblinwalley Thin Lizzy
14:e LPI Goblinwalley One in a Million
15:e  LPII SUCH Goblinwalley My Michelle
15:e  KORAD Goblinwalley Thunderstruck
23:e NORDUCH INTUCH NUCH NV-04 LPII Woodlooks Zatizfaction

ÅRETS VALP:
2:a Goblinwalley Great Expextations
7:a Goblinwalley Good Girl Gone Bad

STORT GRATTIS TILL ER ALLA!!!!!!
Jag är omåttligt stolt och tacksam över alla flitiga valpköpare som placerat vårt Kennelnamn på listorna. Nu tar vi väl sikte på 2009 års listor!!!

090311
Macke och Ace tävlar lydnadsklass 1 på Ånge BK. Det går som tåget och de tar sitt tredje raka första pris med 181p och har därmed LPI. Detta innan Ace är ett år fyllda! STORT GRATTIS Macke! Superbra jobbat!! Själv har jag hämtat min nya valp idag!! En lite gosig svart/vir Shih-Tzu valp som går under "arbetsnamnet" Daisy.

090318
Eftersom Princessan dragit på sitt löp har vi beslutat att para henne först på nästkommande löp. Hon beräknas att löpa i januari 2010 och då hoppas vi att hon löper som/när hon ska. I måndags var vi ner med Zeus till Söderköping och han blev där friskförklarad av veterinären. Så otroligt skönt!!!

090324
G. Pretty Maids, "Nova" har röntgas om med A/B  som resultat. Stort grattis till matte Christina!! Lycka till med tävlandet!!

090328
GRATTIS alla i KIZZ-KULLEN på er 1-årsdag!!!!!!
Systrarna Freja, Dakar & Pixie var på utställning i Ludvika. Domare var Yvonne Brink. Freja vann klassen med HP och Pixie kom på andra plats & Dakar på tredje. GRATTIS Lisa & Karin! Vi var även in med en uppfödargrupp som fick HP och blev sedan BIS-R.

090329
Zeus debuterade i utställningsringen. Han fick fin kritik men inget HP för domaren var ej nöjd med hans bakbensrörelser för dagen. På IPO-kursen som han går på hade han fått mycket beröm, jättekul!!

090405
Underbara nyheter!! G. Nirvana, "Bella" och Hasse tävlar elitlydnad i Boxholm. De vinner klassen med 296,5p och får sitt första 1:a pris på vägen mot championatet!! STORT Grattis Hasse & Anneli samt delägaren Marianne!!

090413
Cilla och G. Iron Maiden, "Diva" var och tävlade Lyd I efter vinteruppehållet. Lite ringrostiga men de fick ihop 148p och ett andra pris. Bra jobbat och lycka till nästa gång!!!

090415
Strålande nyheter!! Både G. Hotter than Hell, "Pixie" & G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" är röntgade med A-höfter!!! STORT Grattis till Karin och till mig själv ;-) Även Matisse Made with Pride, "Dustin" som röntgades vid samma tillfälle är avläst med A. Grattis Marie & Lena!!

090418
Intensiv dag! Vi börjar i Avesta där systrarna från Kizz-kullen var på utställning, även Lena & Dustin var där. Domare var Martin Johansson. G. Black Diamond, "Freja" blev bästa juniortik med HP, G. Hotter than Hell, "Pixie" 2:a med HP & G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" 3:a! "Freja" blev BIM och Dustin blev BIR. I finalen fick jag visa Dustin och Gruppfinalen vann han! I BIS-finalen blev han BIS-4!! Grattis Lena och tack för att jag fick äran att visa din vackre pojke i finalerna!! I Norr var det fem av "mina" hundar som var på utställning och lydnadstävling. Domare var Gunilla Åsberg-Bodén. I juniorklass möttes bröderna från Kizz-kullen. G. God of Thunder, "Zeus" vann klassen och G. Great Expectations, "Ace" blev 2:a. G. One in a Million, "Slash" vann öppenklassen men utan CK idag. I bruksklass hade vi G. Time will Tell, "Torsten" som fick sitt första CERT och blev 1:a bhkl, han slutade som BIM! Tokmycket GRATTIS Katti!!! I öppenklass tikar var det G. Pretty Maids, "Nova" som blev 3:a i klassen men utan CK. Min uppfödargrupp blev BÄSTA GRUPP med HP, tack Katti för att du agerade ställföreträdande "Kennelmamma"! STORT GRATTIS till er alla som ställt idag!!! I lydnadsklass I debuterade G. God of Thunder, "Zeus". Han fick 172p och ett första pris. STORT GRATTIS MARTIN!! Katti & Torsten tävlade i Lydnadsklass III och fick 239,5p och ett andra pris. Nästa gång sitter det Katti!! I Hofors tävlade Carina & Trixie i Elitlydnaden. I dag fick de 213p & ett 3:dje pris! Nästa gång funkar det nog bättre Carina!

090420
Ännu mera strålande nyheter!!! G. King of Hearts, "Tyson" har röntgats med A på höfterna!!!! STORT GRATTIS Victoria!!!!

090425
Utställning i Stangehallen, Norge. Domare var Keith Nathan. G. Paw Power, "Duff" blev bästa öppenklass hane med CK och 2:a bhkl. G. Thin Lizzy, "Lizzy" blev 2:a bästa öppenklass tik med CK med systern G. Vixen, "Wilma" på platsen bakom också hon med CK. I btkl blev Lizzy 3:a och Wilma 4:a. Grattis allihopa!! Hemma i Sverige tävlade Ch. LPII G. My Mihelle, "Trixie" Elitlydnad och fick 241,5p. Bra jobbat Carina, kämpa på!!

090426
Utställning i Stangehallen, Norge. Domare var Alan Mathews. G. Paw Power, "Duff" blev bästa öppenklass hane med CK och 4:a bhkl. G. Thin Lizzy, "Lizzy" blev 1:a bästa öppenklass tik med CK med systern G. Vixen, "Wilma" på 2:a placering. I btkl blev Lizzy 2:a och fick CERT!!  Stort grattis till Familjen Backlund och till er andra!! Hemma i Sverige ställdes G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" i Västerås. Hon fick en 3:a idag pga att hon inte ville domaren skulle ta i henne. Så synd när Karin jobbat så bra med att få hennes upplevelse i Göteborg att släppa.....

090429
Ytterligare nya strålande nyheter!
G. Great Expectations, "Ace" har röntgats med A på höfterna!!!! STORT GRATTIS Macke med familj!!!!

090503
Utställning i Timrå för Fredrik Norgren. G. Pretty Maids, "Nova" var på plats. Hon vann öppenklassen med CK och blev BIR! Stort grattis Christina!!

090405
Ännu en i KIZZ-Kullen röntgad med A-höfter! Det är G. Black Diamond, "Freja" som fick det resultatet!
STORT GRATTIS Lisa med familj!!!!

090408
Dett är nästan för bra för att vara sant!!! Även G. God of Thunder, Zeus" är röntgad med A på höfterna!! STORT GRATTIS Katti & Martin!!! Detta innebär nu att alla i Kizz-kullen är röntgade med A, nu väntar vi bara på att Pepe ska röntgas!! Tack till er andra för att ni röntgade så snabbt och på det sättet förkortade "röntgenmardrömmen" för mig till endast en månad!!!

090509
Jag fick ett samtal från en mycket glad Carina, hon och G. My Michelle, "Trixie" hade tagit sitt första 1:a pris i lydnadsklass Elit med 268p, dessutom vann de tävlingen! Två kvar sen är Lydnadschampionatet i hamn! Stort grattis Carina!!! I Norrland ägnade Torsten sig åt att äta renskit istället för att spåra så årets första spårtävling slutade innan den knappt börjat för Katti & Torsten. Bättre lycka nästa gång!! Men dagens resultatskörd var inte slut här för på kvällen kom ett mail från Väderstad. G. Nirvana, "Bella" hade också tävlat lydnadsklass Elit och fått hela 301,5p (av 320 möjliga) och naturligtvis ett första pris! Stort grattis Hasse, Anneli och Marianne!!! SM nästa år! You bet!!!!!

090510
Utställning i Norge för Åke Cronander. G. Vixen, Wilma var på plats. Hon blev 2:a i öppen klass med CK. Grattis Nina!!
 

090515
Idag på förmiddagen pratade jag med Elisabeth. Hon sa att hon skulle tävlat appellklass spår i dag men eftersom Micke som är hjälpförare på spåret blivit sjuk så skulle det bli inställt för deras del. No way!! Mormor ryckte ut och tog G That Girl, "Freja" runt på spåret. Duktig hund måste jag säga för jag har inte spårat en meter med henne tidigare!! Lydnaden gick som en dans och uppflyttningen var ett faktum, 273p blev det! STORT Grattis Elisabeth!!!! Under tiden så tävlade Katti och G. Time will Tell, "Torsten" lydnadsklass III, de fick 243p och ett andra pris. Grattis Katti, första priset sitter nästa gång!

090517
SKK utställning i Piteå. Domare: Gert Christiansen. G. Pretty Maids, "Nova" vinner öppenklassen med CK, blir bästa tik & BIR! Stort grattis Chritina. Innoff. i Gävle G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" blir BIR & G. King Diamond, "Prinzen" blir BIM. Grattis Karin & Anna!

090521
G. My Michelle, "Trixie" tävlade i lydnadsklass Elit. Trixie var lite "off" idag enligt matte Carina och fick 222p och ett tredjepris. Däremot fick hon 9 p på  fria följet. Något att glädjas över Carina. Lycka till på lördag!!

090523
G. My Michelle, "Trixie" tävlade i lydnadsklass Elit. Frustrerande: 255,5p och ett ½ poäng ifrån 1:a priset!! Grattis till en bra tväling Carina!

050524
Utställning i Österbybruk. Domare var Carl-Gunnar Stafberg. G. Great Expectations, "Ace" vann juniorklassen med CK och blev 3:a bhkl. G. One in a Million, "Slash" blev 2:a i öppenklassen med CK, 2 Bhkl med R-CACIB. G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" fick en 2:a i juniorklass. Grattis till er allihopa!

050530
Vi börjar på Svensk Briardvinnare i Karlstad. Dagen började och det utlovades soligt väder, inget konstigt med det alla har ju hört talas om "Sola i Karlstad"! Picarderna var först sen Briardvalparna. Måsta bara få säga att BIR.vinnande valp är något av det finaste jag sett på länge! Först ut av "våra" var G. King of Hearts, "Tyson". Han fick ett första pris men blev oplacerad i den stora juniorklassen. Bra jobbat av matte som idag inte ens var nervös!! Sedan var det öppenklassen för våran del. Där var det fyra pojkar från vår kennel. G. One in a Million "Slash", G. Raw Power "Duff", KORAD G. Thunderstruck "Ozzy", KORAD G. Turn me Loose "Tarzan". Alla fick 1:a pris utom stackars Tarzan som fick ett blått band pga rörelserna inte tilltalade domaren. Ozzy blev 2:a i klassen, Duff 3:a och Slash blev oplacerad. Ingen fick dock CK eftrsom det bara delades ut till ettan i klassen. Nu fick vi pusta lite och njuta av championhanar och veteranhanen CH. KORAD LPI LPII TJH Woodlooks Yo-Yo, "vår" gammelfar! Tikarnas tur och G. Hotter than Hell, Pixie" gjorde debut i officiella sammanhang. Det gick som en dans hon fick ett första pris och vann klassen med HP! Sen var det "blondinen" NORDJV-07 G. Thin Lizzy, "Lizzy". Hon har ännu inte fått tillbaka sin färg och jag hade absolut inga förväntningar där, det gällde bara att undvika det blå bandet kändes det som. Hon fick en 1:a och kom in för konkurrans. Domaren plockade bort de som ej skulle placeras och där var hon inte med. Placering efter placering ropades ut och till sist stod det mellan Lizzy och en Finsk tik som har en kanonfärg. Till min stora förvåning blev Lizzy segrare av klassen!!! SKITKUL på ren Svenska!! Lizzys mamma CH TJH G. Sunday Girl, "Princess" tävlade i championklass och kom 4:a där. Sen var det furien CH. Woodlooks Zatizfaction, "Troll" som till sin förtjusning skulle tävla i veteranklass. Av 5 mer eller mindre galna veteraner kom hon 2:a efter systern "Humlan". Troll blev också R i btkl! MEGAGRATTIS till er alla!!! Medan vi sprang runt i vänstervarv tävlade Hasse & G. Nirvana, "Bella" elitlydnad i värmen i Njudung. De fick 266,5p och ett första pris och därmed kan Bella nu titulera sig SVENSK LYDNADSCHAMPION!!!!!! Kennelns första! Som grädde på moset vann hon klassen! SUPERGRATTIS Hasse med familj och delägaren Marianne!!!!!!

050531
Norsk Briardspecial. Först ut var G. Raw Power, "Duff". Domaren tyckte att han var superfin, "så här ska en Briardhane se ut" sa han. Tyvärr hittade han gluggen och såg sig tvungen att ge honom en 2:a och så var det med det! Samma öde drabbade G. Hotter than Hell. NORDJV-07 G. Thin Lizzy, "Lizzy" vann öppenklassen med CK. G. Vixen blev 3:a i öppenklassen. I championklass blev TJH CH. Sunday Girl, "Princess" 3:a med CK. CH Woodlooks Zatizfaction, "Troll" blev också 3:a i sin klass med CK. Eftersom Lizzy var enda tiken förutom champion och veteranerna som fick CK så var CERTet hennes! Så nu har hon det STORA CERTET!! NAJS! Stort grattis allihopa! Hasse och Bella tävlade i dag igen, fick 253p och ett andra pris. Dagen efter och lite antiklimax antar jag ;-) I Norr tävlade LPI LPII G. Time will Tell i Lkl spår. I stekhetta gjorde han en fin lydnad men efter 3 pinnar tog han slut i spåret. Grattis Katti det gjorde ni bra. Samma hetta drabbade Nemi som bröt spåret och i lydnadstrean fick de lite för många nollor. Bättre lycka (och väder) nästa gång!

050606
Utsällning i Gävle. Domare var Maciej Kozber. G. King Diamond, "Prinzen" blev 2:a i öppenklass med CK och 2:a bhkl! Grattis Anna!! SUCH LPII G. My Michelle, "Trixie" blev bästa champion med CK, bästa tik och BIR! Grattis till det Carina! I Norge var G. Vixen, Wilma i Drammen och ställde för Ros-Marie Cabion. Det gick alldeles utmärkt för Wilma vann öppenklassen med CK, blev 3:a i btkl, fick CERT och blev därmed NORSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!! Stort Grattis Nina!!! I Sommenbygdens BK var SLCH G. Nirvana, "Bella" med sin husse och tävlade Elitlydnad. Det blev 283p, ett första pris och som grädde på moset klassvinst!! Grattis Hasse!!

050607
Utställning i Piteå. Domare var Ritva Raita. G. God of Thunder, "Zeus" blev bästa juniorhane med CK, 3 bhkl! LPI LPII G. Goblinwalley Time Will Tell, vann bruksklassen med CERT, blev 2:a bhkl! Grattis Katti!!! Nu saknas bara ett CERT innan gossen är fullcertad och bara en liten ynka uppflyttning sen är han SUCH!! Kör hårt! G. Pretty Maids, "Nova" fick CK i öppenklass (placeringen vet jag inte) med CK, hon blev 3:a btkl! Grattis Christina!! I Norrköping fick NORDV-07 G. Thin Lizzy, "Lizzy" en slät etta i ökl. Hon vann klassen med en superkritik men där var det stopp för dagen!

090610
G. My Michelle, "Trixie" tävlade i lydnadsklass Elit. I regnet skrapade de ihop 247,5p och ett andra pris! Kämpa på så ska det väl den där tävlingen komma snart, de då allt klaffar!! Grattis Carina!

090612
G. My Michelle, "Trixie" tävlade i lydnadsklass Elit. De fick 224,5p och ett andra pris!  Grattis Carina!

090613
I Vännäs ställs G. God of Thunder, "Zeus" i junkl och vinner klassen med HP. I bruksklass blir LPI LPII G. Time will Tell, "Torsten" 2:a i klassen med CK, 2:a i bhkl med R-CACIB. Grattis Katti!! G. Pretty Maids, "Nova" blir 2:a i öppen klass med CK och 2:a btkl med R-CACIB. Grattis Christina! Domare var Zorica Salijevic. Själv började jag dagen i Norberg där det var Shih-Tzu special. Det var dags för "Baby" att debutera och vad kunde passa bättre än att göra det på en rasspecial? Baby slog till och blev BIM-valp på sitt livs första utställning, en smakstart alltså!! Domare var Andrzej Kazmierski.

090614
Utställning i Vännäs. Domare var Zlatko Kraljic. G. God of Thunder, "Zeus" fick idag en tvåa.  LPI LPII G. Time will Tell, "Torsten" 2får samma placeringar som igår med den skillnaden att det är en Nationell utställning så inget R-CACIB delas ut. Grattis Katti!! G. Pretty Maids, "Nova" vinner öppen klass med CK och blir bästa tik och BIM. Grattis Christina!!  I hällregnet i Avesta ställs G. King Diamond, "Prinzen" och G. KORAD G. Thunderstruck, "Ozzy" ut i öppenklass för Petra Junehall. Prinzen får en 2:a och Ozzy en slät 1:a. Bättre lycka nästa gång!!

090629
I stekheta värmen tävlar SUCH LPII G. My Michelle, "Trixie" i lydnadsklass Elit. Idag gick det vägen, 261,5p och ett första pris. Det innebär nu att det endast krävs ett till innan de kan lägga vantarna på det åtråvärda championatet! STORT GRATTIS Carina!!!!

090704
Utställning i Sandviken. Domare var Sonny Ström. G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" vann unghundsklassen med HP. STORT GRATTIS Karin!! NORDJV-07 G. Thin Lizzy, "Lizzy" vann öppenklass med CK och hon blev 1:a bästa tik och BIR. I finalen blev hon BIG-4!! STORT GRATTIS Fam. Backlund!!

Under finalen rådde något som borde liknas vid ett "undantagstillstånd". Det regnade så det kändes som om någon stod med en jättelik vattenslang över huvudet på en. Bilden nedan är tagen inne i Sandviken och visar hur det såg ut på parkeringen vid MAXI. En bild för att visa vad jag menar;

Medan vi var och ställde ut i Sandviken var Carina & SUCH LPII G. My Michelle, "Trixie" och tävlade KM i Gävle. De spar inte på krutet direkt utan ställde upp i både Lydnad & Bruks med följden att de blev KLUBBMÄSTARE i båda "grenarna"! Inte illa!! Fortfarande stumma av beundran säger vi: STORT GRATTIS Carina!!!!

090705
GnR-Kullen blir 3 år! GRATTIS på födelsedagen: Duff, Nappe, Slash, Nemi, Trixie, Isis, Tess, Saga & Selma!! G. Pretty Maids, "Nova" var på utställning i Piteå för domaren Soile Bister och idag fick Nova ett blått band. Bättre lycka nästa gång Christina!

090708
Utställning i Möklinta för domaren Elisabeth Spillman. Baby blev 4:a valp med HP. hennes bror "Suddan blev BIR & syrran Nova blev BIM. Grattis Inger & Sverre!!

090709
Så kom då samtalet jag väntat på! I regnet hade SUCH LPII G. My Michelle, "Trixie" och Carina varit och tävlat Elitlydnad i Järvsö. Av 6 ekipage kom de 2:a med 256p och därmed kan Trixie nu även titulera sig SVENSK LYDNADSCHAMPION!!! STORT GRATTIS CARINA!!! Tänk nu har vi två lydnadschampion på ett och samma år och året är ju inte slut än!!

090717
Korning i Ludvika. Domare var Kent Andersson & Sven-Einar Holmsten. Testade hundar från oss: G. Raw Power, "Duff", 301p & KORAD, SUCH SLCH LPII G. My Michelle, "Trixie", 350p & KORAD, G. Attitude, "Nemi", 361p & GK mentaldel, NUCH G. Vixen, "Wilma", 344p & KORAD, G. Sweet Child o´Mine, "Isis" 286p, GK exteriör. I och med detta har vår stamtik "Trollmor" fått AVELSKORNINGASDIPLOM!! Dessutom kan Carina nu ansöka om BRIETT! STORT GRATTIS ALLA!! Tack till domare, testledare & figuranter!!

090718
Utställning i Köping. Domare var Colm Hastings. Vi åkte tillsammans med ett gäng glada valpköpare. Den som var först ut i ringen var G. God of Thunder, "Zeus" som vann unghundsklassen med HP. Sen var det LPI LPII G. Time will Tell, "Torsten" som skulle göra ett försök att få det sista CERT'et. Vilket han lyckades med så nu krävs bara ett uppflytt sedan är championatet i hamn! I öppenklass deltog KORAD G. Raw Power, "Duff" & KORAD G. Turn med Loose, "Tarzan". Duff vann klassen med CK och Tarzan kom 3:a, båda med CK. I bästa hane hade domare ett fasligt "sjå" att välja mellan Duff & championhanen men idag rådde vi inte på championen utan blev 2:a med R-CACIB. Tarzan blev R bhkl. G. Hotter than Hell, "Pixie" debutarade i unghundsklass och kom 2:a med HP. G. Attitude, "Nemi" vann öppen klass med CK. Gammelmor Troll var med och fick springa lite vänstervarv till sin stora lycka. Hon fick CK och blev 4:a i btkl. Hennes avelsgrupp fick HP och blev bästa avelsgrupp, vår uppfödargrupp fick även den HP och blev bästa uppfödargrupp. I finalerna så placerade sig vår uppfödargrupp oväntat som BIS-4 av 15 st fina grupper!!! Samma placering fick vår Avelsgrupp! Tack Kicki & Veronika för hjälpen i ringen och tack Nina för hjälpen i finalen! Till sist: STORT GRATTIS TILL ER ALLA!!!!!

090719
MH i Falun för KIZZ-Kullen, beskrivare var Latte Nordmark. UHB görs av Agneta Sundin. Alla 5 som testas gör bra ifrån sig med godkända skott. Stort tack för hjälpen Latte, Barbro, Anna(?), Vicky (du är en räddande ängel!), Agneta!! Grattis och tack till er som kom och testade hundarna!!!

090720-090723
ÅRETS GOBLINLÄGER. Kommer att skrivas om i bloggen & bilder kommer ut i albumet.

GOBLINMÄSTARE 2009

090724
Det sista HD-resultatet på KIZZ-kullen kommer, G. Love Gun, "Pepe" har HD A/A och fria armbågar. Stort grattis till Mika med familj!! Detta innebär alltså att hela KIZZ-kullen har A på höfterna!!! Grattis till mig själv också ;-) och till hanhundsägaren Marie!

090726
Ibland är det tur att man åker fast hela kroppen skriker att den inte vill!! Vi åkte alltså till Moss i Norge i går för att göra ett försök på NUCH med KORAD G. Raw Power, "Duff" & NORDJV-07 G. Thin Lizzy, "Lizzy". Om allt gick vägen skulle vi ha två champions med oss hem. Domarbyte till Diogo Ramalho visade sig inte medföra några beskymmer för oss! Duff vann öppenklassen med CK och blev sedan bästa hane med CERT och därmed NUCH!! Snabbt byte av hund och in med Lizzy som även hon vann öppenklass med CK och bästa tik med CERT! Lizzy blev också NUCH, taget på tre raka utställningar!!! Vilken hund hon är vår Lizzy, eller hur Mikael & Elisabeth?? Nu fick jag ett litet problem eftersom jag åkt själv och nu stod där med både bästa tik & bästa hane. Tur nog hjälpte Siv mig att ta Lizzy. Tack för det!! Lizzy drog längsta strået och blev BIR med Duff som BIM!! Som sagt: TUR ATT VI ÅKTE!!

090727
Grattis alla i vår förstfödda kull, S-Kullen på er 6-årsdag!!

090729
En försenad nyhet: hasse & BELLA TÄVLADE Lyd. Elit i Storuman 15/7. trots en nolla på sittande i grupp så fick de 283p och ett första pris! Snyggt jobbat, GRATTIS Hasse!! Sen över till en färsk nyhet; Trixie löper nu och får åka och träffa HP inom kort! Alltså flyttas leveransen på den kullen bakåt till december!

090802
Karin & G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" har varit på inofficiell utställning i Kopparberg. Domare var Birgitta Strohmaier. Det var lite ovanlig bedömningsordning men Dajar blev fick HP, BIR, BIG-1! Stort grattis Karin!!

090808
LPI G. One in a Million, "Slash" tävlar lyd 2, ett första pris med 179p blir resultatet, Grattis!

090809
Utställning i Askersund. Domare var Marita Östlund-Holmsten. G. God of Thunder, "Zeus" och Katti gör ett avbrott i semestern och provar lyckan i vänstervarvet. Zeus fick för dagen en slät etta. Grattis Katti!

090811
Idag åker vi med Trixie för att träffa HP. Vi får se om det uppstår ljuva känslor så det blir valpar om ca två månader!! Tills vi är hemma igen kan ni nå mig på mobilen.

090812
Trixie och HP gillade varandra och det blev parning sent i går kväll när vi anlände till Västervik. Nu är det "bara" att hålla tummar för att det blir resultat också! Tack Christina för husrum & mat! Hoppas att HP vilar upp sig nu och att han inte saknar Trixie alltför mycket ;-) På vägen hem träffade vi Katti, Martin med familj i Söderköping. De hade besök hos veterinären som opererade Zzeus och nu är den lilla olyckskorpen helt friskförklarad. Härligt!! Lycka till med honom nu i framtiden!!

090814
Klubbmästerskap i Lydnad på Vännäs BK. Tre hundar från Goblinwalley deltar. G. Pretty Maids, "Nova" tävlar i Lyd1, hon får 130p, grattis Christina! LPI LPII G. Time will tell, "Torsten" och Katti tävlar i Lyd3. Synd att det inte var officiell status på tävlingen för då hade de varit i elitklass nu, 267p fick de nämligen ihop! De hamnade även på en hedrande bronsplats i KM'et. Grattis Katti! G. God of Thunder, "Zeus" tävlar i Lyd2. 270p får han och med det resultatet blir han KLUBBMÄSTARE 2009! Grattis Martin!!

090815
Vi stannar kvar i Vännäs och rapporterar från KM i Bruks. Stolt KLUBBMÄSTARE I BRUKS 2009: Katti & LPI LPII G. Time will Tell, "Torsten"!! Tävlingen går till så att alla kör både, sök, spår, uppletande & lydnad. Borde inte medlemmarna i Vännäs BK inse att det är en Briard man ska ha om man vill vinna klubbmästerskapen?? ;-) Frida och Nemi har tävlat lägre klass men om jag förstod det rätt så kom de inte runt spåret. Bättre lycka nästa gång!!

LPI G. One in a Million, "Slash" tävlar lyd 2, ett första pris med 177p blir resultatet, Grattis!

090816
Utställningsdag. I Skellefteå ställdes G. Pretty Maids, "Nova" för Roland Fors. Hon fick CK och blev 2:a btkl. Grattis Christina! Nova gjorde även sin exteriördel Korning. I Rättvik var Karin & G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" och ställde ut för Carin Sandahl. Hon fick HP blev BIR och BIG-3 Grattis Karin!

090817
En försenad nyhet men välkommen ändå. Den 12/7 var G. King Diamond, "Prinzen" på SKK-utställning i Alfta. Domare var Hanne Leine Jensen. Prinzen fick CK och blev BIR! Grattis Anna!!

090822
Dagen har tillbringats i Gagnef-Floda med Lena och Pixies "boyfriend" Dustin. Dustin ställdes för Harry Hermansson och han blev bästa unghund med CK, 1 bhkl och BIR! Stort Grattis Lena!!

Rapport från Valbo. Trixie är hungrig som en varg, för första gången i sitt liv snor hon allt hon kommer över. T.o.m. frukost uppskattas. Vi får hålla tummarna för att det betyder att det var en lyckad parning!!

090829
Lydnadstävling i Norr. G. Pretty Maids, "Nova" tävlar i klass 1. Nova låg bra på platsen den här gången men när det var dags för resterande lydnadsprogram så bestämde hon sig att visa varför det står i rasboken att Briarden är en clown ;-) Bra kämpat och lycka till i morgon Christina!! Martin & G. God of Thunder, "Zeus" debuterade i klass 2. Den första stökiga platsliggningen Zeus var med på och han blev lite nyfiken på hundarna som for omkring och lekte så han satte sig upp. Resterande program gjorde de som vanligt väldigt bra och hade de haft poäng på platsen hade 1:a priset varit deras! 134,5 och ett 3:dje pris blev det idag. Grattis och lycka till i morgon Martin! I klass 3 startade LPI LPII G. Time will Tell, "Torsten" och matte Katti. Idag satt allt där det skulle och de fick ett första pris med 275p! Dessutom klassvinst!! Stort grattis Katti!! Detta innebär att Kennel Goblinwalley har tre ekipage i elitlydnaden nu!! I Tierp var Karin & G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" på inofficiell utställning för domaren Ann-Charlott Andersson. Dakar fick HP och blev BIR. I grupp finalen blev hon 3:a. Stort grattis Karin!

090830
Ännu en lydnadstävling för Vännäsgänget.
G. Pretty Maids, "Nova" fick idag 143 p och ett 2:nda trots missad platsliggnng, Grattis Christina! G. God of Thunder, "Zeus" låg idag på platsen men sen fick matte för sig att sätta tofs i håret på åskguden. Något som inte uppskattas av den unge herrn! Hela fria följet ägnade han åt att försöka få bort den retliga tofsen. Trots detta fick han ihop 163p och ett första pris, Grattis Martin! LPI LPII G. Time will Tell, "Torsten" hade i dag "high life" ute på lydnadsplanen och fick 251,5 p och ett 2:dra pris. Torsten och Katti blev dessutom Bästa Meetingekipage!! Grattis Katti!!

090905
Martin & G. God of Thunder, "Zeus" var i Umeå och startade BH-prov. Det gick strålande för ekipaget som blev med beröm godkända! Enligt ryktet är Zeus den andra Briarden i Sverige som blir det. KUL!! Stort grattis Martin! Själva var vi i Vårgårda på Tånga Hed för att närvara vid årets BiV. Domare var Des Manton (tikar) och hans fru Joyce Crawford Manton (hanar). Vi börjar i unghundsklass tikar där G. Hotter than Hell, "Pixie" blev 4:a med HP. I unghundsklassen för hanar blev G. King of Hearts, "Tyson" 2:a med CK. Nästa par ut var KORAD G. Turn me Loose, "Tarzan" och systern LP1. G. Tattooed Dancer, "Idun" som startade i öppen klass. Tarzan fick en slät 1:a. Idun blev bästa öppenklass tik med CK och sen blev hon 4:a bästa tik!! NORDUCH INTUCH TJH G. Sunday Girl, "Princess" blev oplacerad i championklass men med CK. KORAD NUCH G. Raw Power, "Duff" blev även han oplacerad i championklass. NORDUCH INTUCH NUCH NV-04 LPII Woodlooks Zatizfaction blev 2:a bästa veteran med CK. Vår uppförargrupp och vår avelsgrupp fick HP! Stort grattis till er alla!! Tyvärr hann jag inte se någonting av övriga hundar på plats och inte hann jag med att få ner något annat resultat av de andra hundarna heller. Ställa i två ringar är något som jag nu provat och inte kommer att göra igen. Det blir för jobbigt och man hinner inte ge hundarna man visar en ärlig chans i den stressen som det blir! Till sist vill jag gratulera Veronika och hennes Stella till en hattrick i BIR på specialer! Vilket underbart team ni är!! Gratulera vill jag även göra till BIM-hunden Royal och hans ägare, en välförtjänt vinst med en supersnygg hane! Till Fredrik & Yo-Yo säger vi också GRATTIS till BIM-veteran!!

LPI G. One in a Million, "Slash" tävlar lyd 2, ett andra pris med 157,5p blir resultatet, Grattis!

090906
Internationell utställning i Högbo. Domare var Dennis Kruzej. På plats var G. King Diamond, "Prinzen" som fick en 2:a. G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" fick en slät etta idag. Grattis Karin & Anna!!

090909
(Många nior!) Idag har Trixie varit på ultraljud vilket visade små valpar där i Trixiemagen!! Underbart! Jag är så himla glad för detta, längtar sjukt efter valpar nu!!

090912
Karin & G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" har varit på inofficiell utställning. Domare var Jens Myrman. Dakar fick jättefin kritik men HP't hölls inne pga. att han tyckte hon var lite instabil fram. Ja, hon är ju unghund så det är väl inget att hetsa upp sig för ;-) Grattis Karin!

090913

Isis är på semester hos Dustin. Efter att vi lämnat henne i Lenas vård när vi skulle på BiV så har vi inte fått tillbaka henne. Jag är dock inte speciellt orolig, hon kommer när Lena tröttnat ;-) Tills dess lever hon livets glada dagar med Dustin i Ornäs! Så över till dagens resultat:
Umeå BK: Martin & Katti tävlar lydnad med "bröderna" LPI LPII G. Time will Tell, "Torsten" & G. God of Thunder, "Zeus". Om någon kan ha max oflyt så är det detta par. Tvåan och trean körs på planerna intill varandra och de har oturen att få köra precis samtidigt! Svårt att koncentrera sig då husse står på andra planen och ropar kommandon och matte på den andra och kommenderar sin hund. De är ju vana att gå med både husse och matte så det blev lite väl svår störning det där. Hur som helst fick de ihop lite poäng och för Zeus del innebar det 156p och ett andra pris och för Torsten 224,5p och även han ett andra pris. Stort grattis Katti & Martin! Medans de andra tävlade lydnad ställde Christina sin G. Pretty Maids, "Nova" för domaren Zorica Salijevic. Nova blev 1:a öppen tik och 1:a bästa tik & BIM! Stort grattis Christina! Princess kommande date Polluxx blev BIR & BIS-2, Grattis till det Therese!! I Eskilstuna ställdes SLCH Nirvana, "Bella" för domaren Ann-Marie Maeland. Hon vann bruksklass med CERT och blev 5:a bästa tik!! Stort grattis Hasse & Annelie, det var det första på vägen mot championatet! Lycka till i jakten på de andra två!

LPI G. One in a Million, "Slash" tävlar lyd 2, ett tredje pris med 138p blir resultatet, Grattis!

090919
LP1 G. Great Expectations, "Ace" tävlar lyd 2, ett första pris med 178p blir resultatet. Grattis

090920
KM i Vadstena. Klubbmästare i lydnad 2009 blev SLCH G. Nirvana, "Bella". Stort grattis Hasse! Hon ställdes också ut på Tranås BK och fick idag en slät etta. Grattis ändå Annelie, inget blått band åtminstone ;-) Domare var Åke Cronander. LP1 G. Great Expectations, "Ace" tävlar lyd 2, ett första pris med 172p blir resultatet. Grattis

Här kommer en rapport från Trixie.
Jag mår väldigt bra bara otroligt hungrig, Jag försöker hela tiden förklara för min matte att jag behöver ha hennes mat mer än vad hon behöver ,fast budskapet går lixom inte fram. Nåja jag brukar ju alltid få slumpen, så jag ska inte klaga. Jag har inte blivit så värst stor än så det är nog en lagom mängd med valpar här inne. På det stor hela så hänger jag med på det mesta än, även om matte tycker att jag ska ta det väldigt lugnt. Matte kan inte köra några några avancerade saker med mej då jag har lite svårt att fokusera på vad jag gör. Matte tycker nog att jag blivit lite dryg, då jag tigger så kopiöst. När vi åker till klubben så ska jag kolla av alla fickor om det finns nått till mej, och det brukar ju det finnas oxå. Matte hoppas att dom här olaterna försvinner sen när valparna är födda. Jag vill väldigt gärna vara nära min matte, det känns lite tryggare så. Jag äter cirka 10 DL om dagen plus allt omkring som jag bjuds på, vilket är mycket för att vara mej för jag är ingen storätare, men enligt mormor inte är så mycket. Jaa jag mår bara bra och på Sön bär det av till Gagnef till mormor, där jag ska vara många veckor. Undrar hur matte ska överleva utan mej. Tur det inte är så långt att åka, för hon måste ju komma och hälsa på.
Hade så gott från
Trixie med Matte.

090920
Herregud! Jag har ju helt glömt bort att rapportera om att SUCH SLCH LPII KORAD G. My Michelle, "Trixie" erhållit kennelns första BRIETT! Diplomet ligger här och väntar tills nästa söndag!! STORT GRATTIS Carina!!

090926
Vi åkte till Åland på fredag eftermiddag. Innan vi åkte på båten träffade vi Veronica & Katarina men sen såg vi dem inte på båten. När vi checkat in på campingen så visade det sig att vi skulle bo på samma camping varvid vi snabbt bjöd över dom till oss. Vi hade några trevliga timmar ihop innan det var dags att gå och lägga sig. Utställningen då? Jo vi hade Norman Deschuymere till domare. KORAD G. Turn me Loose, "Tarzan" vann öppenklass med excellent (CK) och blev 2:a bhkl med R-CERT & R-CACIB. NORJV-07 NUCH G. Thin Lizzy, "Lizzy" blev 2:a i chkl med excellent och 3:a btkl med R-CERT. Så det gick precis som jag trott. Besviken?? Nej inte ett dugg faktiskt. Det känns helt OK!! BIR blev den vackra Stella och BIm gick till Tage så det var i alla fall Svenskt i topp! Stort Grattis till er alla som var där! I Jälla ridhus ställdes G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" för Per-Erik Wallin. Hon fick HP och blev BIR & BIG-3. Stort grattis Karin!

090927
Katti och LPI LPII G. Time will Tell, "Torsten" tävlar lägre spår i Umeå. De får fullt på spåret men Katti glömer att noga kolla igenom vad spårmotagaren skrev och glad i hågen signetrade hon och upptäckte sedan att motagaren skrivit 6+1 vilket är fel: 7+1 skulle det stått. Katti avstår både budföring och platsläggning. Hon har därför inte riktigt råd att nolla något vilket hon tyvärr gjorde idag. Nollan kom på läggande under gång (Torsten trodde att det var sättande under gång), Det hade räckt med en 5:a. Hon missade därför lydnadsdelen med simpla 10p. 425poäng blev den totala summan, om man bortser från missen på spårpoängen. Jag tycker ni var duktiga Katti! Både du och Torsten!! Spåret funkade ju fint den här gången och "det tar vi med oss" som en känd fotbollstränare brukade säga. I skrivande stund sitter Katti i bilen på väg till akuten med en förmodad korsbansskada som hon fick då hon "elegant" skulle hoppa efter Torsten över en bäck i skogen. Jag håller tummar för att det bara är en liten vridning som läker ur fort!
LP1 G. Great Expectations, "Ace" tävlar lyd 2, ett första pris med 176p blir resultatet & LP2. Grattis
Trixie har anlänt till Gröntuv och nu blir hon här tills valparna är födda och 8 veckor. Hon har tagit flytten med ro. Äter och ligger och sover gott mellan matstunderna. Hon är inte jättestor så det blir nog en liten lagom kull den här gången!

091001
Idag kom det ett brev från SBK. Trollmor har nu erhållit SBK's KORNINGSDIPLOM för avelstikar. Jag är naturligtvis väldigt stolt över det faktum att vår första avelstik erhållit detta diplom!

091004
Det verkar som om man inte ska tävla på söndagar. Förra helgen så tävlade Katti & Torsten på söndag och det slutade med besök på akuten. Idag så var det Martin och Zeus som tävlade och även Martins dag slutade på akuten! Han är allt bra envis den där Martin för först såg han till att tävla färdigt med G. God of Thunder, "Zeus". På en plan som närmast kan liknas vid en gigantisk barnpool så var inte Zeus riktigt sitt vanliga samarbetsvilliga jag. Jag är inte riktigt säker på vad de fick för poäng men jag tror att det var 139p i Lyd2. Bra kämpat Martin!!!!

091011
En helg med lydnadstävlande i norr. Martin & G. God of Thunder, "Zeus" tävlade lydnadsklass 2. Jag vet ej några poäng ännu (någon skulle skicka ett SMS!) men de fick ett andra pris som bäst och tränar vidare för start i 3:an. Katti & LPI LPII G. Time will Tell, "Torsten" debuterade i Elitlydnad och med missade poäng på platsen så fick de 235p och ett andra pris! Frida & G. Attitude, "Nemi" debuterade i lydnadsklass 3 och fick 265p och ett första pris! Detta innebär att vi nu har ännu ett ekipage i Elitlydnaden. Nu ska det bli spännande att se vem som tar championatet först, Frida eller Katti! För att de kommer att ta SLCH är jag övertygad om, de är ju väldigt flitiga och duktiga med sina hundar de här brudarna!! Christina och G. Pretty Maids, "Nova" tävlade i lyd 1. De fick 108p och ett tredje pris! I Gävle var Karin & G. Good Girl Gone Bad, "Dakar" på inoff. utställning för domaren Cecilia Holmsten. De fick HP blev BIR och avslutade med att bli BIG-4!
STORT GRATTIS TILL ER ALLIHOPA!!!

091014
Historien om valparna som "försvann". Trixies ultraljud visade flera valpar i magen, men det som kom ut var en tik och bara en. Har precis kommit hem från veterinären dit vi varit med Trixie för att kolla hur det såg ut i magen och så att hon inte hade någon död valp i magen. Men där var tomt och det är skönt att veta så man kan släppa tanken på det. Är jättetrött för förlossningen var utdraren och jobbig. Jag är också jätteledsen för de som tingat och som blev utan valp den här gången. Orkar inte skriva mer för tillfället.....

091017
Shih-Tzu-special i Sala. Domare var Kirsti Lummelampi. Man kan väl säga att om Baby hade en strålande debut i valpklass så var debuten i officiell klass inte lika bra. Hon fick idag en tvåa. Hon var nog för liten för den domaren smak vår lilla Baby. Inget att hänga läpp för, hon skötte sig strålande och idag kändes det väldigt bra att ställa henne! Dessutom åkte den ena storvinnaren efter den andra ut med blåa band så vi var i gott sällskap. ;-)

091101
Utställning i Växjö för domaren
Norman Deschuymere. SLCH G. Nirvana, "Bella" var på plats för att försöka få sitt andra CERT. Det gick vägen kan man lugnt säga för de vann bruksklassen med CERT och blev även bästa tik med CACIB. De slutade som BIM! Vilken dag Annelie! Stort grattis!!!

091107-08
Tvådagars utställning i Herning, Danmark. På lördagen fick NUCH NORDJV-07 G. Thin Lizzy, "Lizzy" exellent och blev 3:a i ökl. Domaren var Jörgen Hindse Madsen. På söndag dömde Elina Tan-Hietalathi och då fick Lizzy nöja sig med en slät 1:a, hon blev 3:a i klassen denna dag också.

091115
Jag tänker börja detta inlägg med att skryta ohämmat :-) G. God of Thunder, "Zeus" och husse Martin har varit på skyddskurs hela helgen. Instruktör var Jörgen Lidholm. Zeus fick väldigt mycket beröm och Jörgens omdöme: "
En enkel trevlig hund, med bra bett i bytesdrift, har en stor försvarslust" och han sa att han var den absolut bästa Briard han någonsin sett. Kan tänka mig att husse var lika stolt over sin gosse precis som jag är över hela ekipaget! Ibland är det kul att vara uppfödare ;-)
På lördagen ställdes G. Good Girl Gone bad, "Dakar" i Rättvik för domaren Thord Byström. Hon blev bästa tik i unghundsklass med HP Grattis Karin!

091126
Nina och KORAD NUCH G. Vixen, "Wilma" har debuterat. De klarade idag Appellmärke med godkänt resultat, 174p av 180 möjliga! Vilken knallstart!! För att beskriva vad Apellmärke är: 7 lydnadsmoment + helhetsintryck bedöms och alla hundar över 90 poäng blir godkända med förutsättning att de har poäng i alla delar. Appellmärke grad 1 eller (Brons) Bronsmärke i lydnad är benämningen på den här grenen. Jag hoppas att jag fick rätt på denna förklaring. Grattis Nina!!

091212
Stora Stockholm, eller HUND09 som årets sista utställning kallas. 4 hundar från vår kennel var på plats. NUCH KORAD G. Raw Power, "Duff" var först ut och tyvärr hittade domaren hans "svaga punkt" och han blev därför 4:a i chkl utan CK. Sen var det SLCH G. Nirvana, "Bella" som skulle prova på det sista certet. Det gick galant för hon blev 1:a i brkl med CERT, SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION och sen 2:a btkl med R-CACIB! För andra året i rad får vår kennel en champion på den här utställningen!! G. Pretty Maids, "Nova" blev 3:a i ökl. NORDJV-07 NUCH G. Thin Lizzy, "Lizzy" mötte ännu en gång den omöjliga Stella i chkl och blev 2:a med CK, hon blev senare 4 btkl. Stort grattis till er alla! Stort grattis även till Therese och Princess kommande date Polluxx som blev BIM och INUCH!!

091217
Plats 80 av 154 kennlar i Sverige. (Plats 76-81 hade samma poäng) Jag ohyggligt stolt att få vara med i detta "finrum" ;-) Tack ni valpköpare som stannade till finalen i Köping och gjorde detta möjligt.  http://www.hundsport.se/ring_rapport/ars_listor_mapp/aktuell_lista_arets_uppf.html